Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › PR › Triatel izjūt klientu trūkumu
„Pēdējos pāris gadus šī tendence iezīmējusies ļoti spilgti. Lauku rajonos dzīvojošie darbspējīgie ļaudis dodas peļņā uz ārzemēm vai lielākajām Latvijas pilsētām,†uzsver Triatel valdes priekšsēdētājs Raimonds Peļņa, piebilstot, ka tādējādi uzņēmums zaudē savu galveno auditoriju – iedzīvotājus mazāk apdzīvotos reģionos, kur bezvadu komunikācijas ir piemērotākais risinājums. „Arī jaunieši savu nākotni vairs nesaista ar laukiem un pēc mācībām Rīgā vai ārzemēs nevēlas atgriezties.â€
„Kaut arī situācija vēl nav kritiska, tomēr tā liek aizdomāties,†tā R. Peļņa, norādot, ka jau pašos pirmsākumos kompānijas uzņēmējdarbība un pakalpojumi galvenokārt bija vērsti uz lauku reģioniem. Triatel 2007. gada martā uzvarēja Satiksmes ministrijas rīkotajā konkursā par projekta Platjoslas sakaru infrastruktūras attīstība lauku apvidos īstenošanu. Projekta kopējās investīcijas sasniedza 15 milj. latu, no kuriem 11 milj. latu ieguldīja uzņēmums, bet atlikušo daļu finansēja Eiropas reģionālās attīstības fonds un valsts budžets. Š o gadu laikā izbūvēts plašākais mobilā interneta tīkls Latvijā, sasniedzot 98% valsts teritorijas, tādējādi uzņēmums šobrīd ir vienīgais Latvijā, kas interneta pakalpojumus var sniegt visiem lauku iedzīvotājiem. „Diemžēl ekonomiskā situācija un demogrāfiskie rādītāji mūsu mērķu auditoriju ar katru gadu samazina.â€
Pēdējos gados cilvēki novērtējuši mobilā interneta iespējas, un ir manāma tā izplatība. „Mēs redzam iespējas uzņēmuma attīstībai. Jau šobrīd jaunākās mobilo sakaru tehnoloģijas ļauj būtiski palielināt datu pārraides ātrumu, tomēr pēdējo pāris gadu klientu plūsmas liek mums aizdomāties par iespējamo atdevi, izvērtējot mūsu plānus par nākotnes investīcijām,†saka R. Peļņa.
„Sabiedrībā nepieciešams popularizēt pozitīvos piemērus uzņēmējdarbībai laukos. Cik esam runājuši ar saviem klientiem – lauku ražotājiem un zemnieku saimniecībām, tad darba iespējas laukos ir. Turklāt nevaram runāt arī par atpalicību – tieši otrādi, mūsu zemnieki ir vieni no modernākajiem Eiropā, savā darbā izmantojot jauno tehnoloģiju priekšrocības, tostarp arī internetu. Nepieciešams izplatīt veiksmīgākos uzņēmējdarbības piemērus, lai jauniešos lauztu priekšstatu par to, ka privātais bizness laukos netiek uztverts kā nākotnes perspektīva,†pārliecināts R. Peļņa.
Telekomunikāciju operators Telekom Baltija, kas plašāk pazīstams ar zīmolu Triatel, jau vairāk nekā 10 gadus klientiem Latvijā piedāvā biznesa klases bezvadu sakaru risinājumus, nodrošinot mobilos telefonsakarus, fiksētos telefonsakarus un bezvadu internetu. Tā mobilā interneta tīkla pārklājums sasniedzis 98% valsts teritorijas, kas patlaban ir plašākais šāda veida tīkls valstī. Uzņēmums pilnībā pieder vietējiem akcionāriem.
Nu kas par muļķībām, ne jau dēļ emigrantiem viņi klientus zaudē, bet dēļ konkurences. Būtu, intereses pēc, atvēruši, kaut vai, LMT mājas lapu…
Tieši tā cilvēki izvēlas lētāko.Pats esmu triatelmt
… Es pats dzīvoju laukos, un reāli ja kaut viens no tiem operātoriem ar labu pārklājumu ko tādu piedāvātu….
Un kas tad vainas Internets datorā 19
izskatas,ka laikam ir ierobezojums(50ls),tam internets 19…
taa vismaz saprotu pec si
Jo neticas,ka sada veida netiem nebus ierobezojums(parasti vinji to sauc par ”godigo lietosanas politiku”)(savadak jau tik saktos kachashana pa nakti…
… Es pats dzīvoju laukos, un reāli ja kaut viens no tiem operātoriem ar labu pārklājumu ko tādu piedāvātu….
Un kas tad vainas Internets datorā 19
Jo neticas,ka sada veida netiem nebus ierobezojums(parasti vinji to sauc par ”godigo lietosanas politiku”)(savadak jau tik saktos kachashana pa nakti…
Ierobežojums ir pirmajiem diviem Internets Datorā tarifu plāniem, Internets Datorā 19 nav ierobežojuma. Pats lietoju Internets Datorā 7 un esmu apmierināts.
Es nezinu, kas tev tur izskatās, jo tajā sarakstā “Internets datorā 19” nav. Vienīgais ierobežojums ir 100Ls, ja taisies viņu lietot ārpus Latvijas. Latvijas teritorijā nav nekādu ierobežojumu – velc kaut terabaitus. To arī apzvērēja mana uzņēmuma LMT menedžeris.
Tur, pagrimušajā UK, vēl mēģina cilvēkus aplaupīt par i-net pakalpojumie. 😀
Esmu apmierināts
Preses relīzes