Triks: rakstām piezīmes tieši pārlūkā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Triks: rakstām piezīmes tieši pārlūkā

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Tu kaut ko interesantu atradi internetā un derētu šo informāciju pierakstīt? Ä€trāk tas notiks, ja nemeklēsi Notepad, Gedit vai citu piezīmjblociņu. Piezīmēm lieliski noderēs tas pats pārlūks, pie tam nav svarīgi, vai tas būs Chrome, Firefox, Opera vai kāds cits. Vienkārši atveram jaunu cilni un rakstām adreses laukā

[img]https://notepad.lv/userpix/28_txt_2.jpg[/img]

Tad nospiežam Enter. Un mūsu pārlūks pārvēršas teksta redaktorā, kurā varam gan iekopēt kaut ko, gan rakstīt no klaviatūras. Beigās saglabājam failu parastā kārtībā (Saglabāt lapu kā…), kā faila tipu izvēloties “Teksta faili”.

Protams, katru reizi koda rindu adreses laukā neklikšķināsim; tam kalpo grāmatzīmes. Interesanti, ka šo koda rindu ievietot Notepad nekādi neizdevās – pēdējais vārds pazūd, saglabājot rakstu. Tāpēc nācās izlīdzēties ar bildīti.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_theillusionist_270710092421148_1.jpg[/img]

E-500
    Participant

Ja godīgi, neko nesapratu. 🙁

samurajs
    Participant

Nu ieraksti to kodu pārlūka adreses laukā – un pārlūks pārvēršas teksta redaktorā… ērti, ja vajag ko ātri pierakstīt 🙂

robis97
    Participant

Nū nezinu vai šis variants ir vieglāks un ērtāks…

E-500 vienkarši iekopē šo tur kur adresse ir piemerām http://www.notepad.lv (augšā) : data:text/html,

robis97
    Participant

interesanti … es ierakstiju pareizi bet vinš man contenteditable neierakstīja 0_. (iepriekšējā komentārā)

samurajs
    Participant

Uztaisi bukmārku ar šo adresi ērtai lietošanai. Jā, contenteditable nekādi nevar iedabūt šite 🙂

Crow
    Participant

Ē, labais triks! 🙂

Tikai uz Firefox jāuzliek defaultais encoding vai ar roku katru reizi jānomaina uz UTF-8, citādi ne-ASCII rādīsies korekti, bet pie saglabāšanas sagaida posts un iznīcība.

Š ādi varēja arī paķēmot citu lapas, uzliekot document.contenteditable uz true un designmode uz on. Odnako, man nedarbojas, nemāku vairs 🙁

Mahmuds
    Participant

Man tādam nolūkam Quick Lounchā ir MS Word. Ä€tri un bez problēmām ar kodējumiem vai citām nelaimēm!

Athlons
    Participant

mmm… neiebraucu, joks?

man uz operas toč nestrādā… nu vismaz aprakstītais efekts netiek sasniegts… arī nekādus citus pigorus neieraugu… tikai blank lapa

bet par tēmu piezīmes… operā ir tāda lieta kā notes.. divi klikški: menu – notes… un var iekopēt un ierakstīt, ko vajag… pēc tam, brovzeri aizverot, viss saglabājas un pieejams, caur opera-link arī uz cietiem kompjiem… 🙂

vot tas ir vienkārši… imho…

shadow118
    Participant

Man uz Operas sanāca, tajā baltajā lapā pēc tam var rakstīt, un ar Ctrl+S saglabā kā teksta failu, bet nu īpašu jēgu gan es tam visam neredzu, cik tur tā darba atvērt Notepad vai Word un pierkastīt ko vajag 😀

E-500
    Participant

Nemaz neļauj. Saka, ka ievadītā kommanda tiek bloķēta, lai aizsargātu no sociālās inženierijas uzbrukuma. 😮

BERILS
    Participant

Tad jau laiks vēlvienam pārlūku trikam [kromes]

atver vēlvienu tabu , atver notepad.lv …. aizver to tabu , un tad piespied CTRL+SHIFT+T , ta dāāā.. 😀

shadow118
    Participant

Tas jau visos strādā, ne tikai Chrome 😀

BERILS
    Participant

oj 😀

a man tik krome 😀

jetujs
    Participant

Windows 8 Internet Explorer 10

Š o joku neņem pretī

usins
    Participant

nezinu nospied vin uzraksti notepad un aidā. Vai visp uztaisi alt-tava poga un atveras programma kurā editot. Viss iebūvēts windows vidē. Uz linux… logo poga un gedit, spied enter un gatavs

shady
    Participant

Taisnība jau ir, ir praktiskākas metodes, bet raksta būtība jau ir kur citur.

Brutto
    Participant

Chromei izmantoju papildinājumu Note Anywhere. Arī ērti lapā kaut ko piefiksēt.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?