Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Trojan:Win32/Popureb.E modificē MBR. Ko nu?
Pārrakstīt un salabot MBR no darbojošās sistēmas nebūs iespējams – trojāns modificē DriverStartIo apakšprogrammu, un ieraksta tur vienkāršu kodu (attēlā). Š is kods gadījumā, ja kaut kas mēģinās pārrakstīt ielādes sektoru, vienkārši nomainīs rakstīšanas operāciju pret lasīšanu.
Ja nu gadījies saķert Trojan:Win32/Popureb.E, Microsoft Malware Protection Center (MMPC) līdzstrādnieks Chun Feng iesaka šādu ceļu: vispirms no Sistēmas atkopšanas konsoles (System Recovery Console) izpildīt komandu “fixmbr”.
Pēc tam jāveic sistēmas atkopšana no ārienes: varianti Windows XPVistaWindows 7
Protams, gadījumos, ja sistēmas atkopšana kādu iemeslu dēļ nav iespējama, atliek vienīgi Windows pārinstalēšana.
Protams, spečuks izkvēpinās to zarazu no PC, bet ko lai dara ierindas cilvēciņi, kas paļaujas tikai uz antivīrusu?
sēž savā mbr vai arī modificē ielādes procesu, ir man pāris pc mistiski nolidojuši ar nespēju iebūtoties, nepalīdzēja arī recovery console.
Kā tas izplatās? usb, tīkls, kādi porti etc…
Kā viņu atpazīt, nerestartējoties?
Labprāt turpinātu saņemt jaunumus par šo tēmu, lai saprastu kā tālāk rīkoties.
Laikam jau pareizākais būtu pašlaik kritiskās kastes nerestartēt kamēr būs vairāk informācija
1. lietoja users ikdienā ar limited tiesībām
2. darbojās videonovērošanas softs un lietotājs ar admin tiesībām, tomēr tur tīkls vispār NAV bijis. tiesa pēdējos divos mēnešos esot sprausts usb lai backup savāktu.
Līdz ar to vai tur admin tiesības ir/nav pie vainas pagaidām neņemos spriest.
paldies par pacilaajosho komentāru. Ja nedaudz pamainītu izteikšanās veidu/teikuma struktūru tad visi šeit saprastos daudz mierīgākā gaisotnē 😉
Darbastacijai hdd testus jau izlaidu. Ražotāja toolis neko neatrada.
Ar elektrību protams var būt visādas jautrības, tomēr:
– nomira viens no vairākiem desmit pc, kuri barojas no viena ienākošā vada
– un pats galvenais “elektrības jautājumā” vai tiešām elektrības padeve pēc restarta varētu būt pie vainas boot procesam? varbūt, tomēr laikam ne manā gadījumā
2. Tas, ka nomira viens no desmit kompjiem nav rādītājs – rūpniecības brāķis/defekts ir neatkarīgs no tavu datoru barošanās avota.
3. Tieši elektrības traucējumi ir viens no biežākajiem cēloņiem MBR un vispār disku problēmām.
Īsi sakot, tas varētu būt ļoti daudzkas, bet es stipri apšaubu vīrusa klātbūtni, turklāt, man ir aizdomas, ka šis trojāns neizplatās ar “Flašiņu” starpniecību.
Iespējams ka Tev arī ir taisnība, Man pagaidām nav sanācis vairāk šo jautājumu pētīt.
Vienkārši vienas nedēļas laikā diviem pc win aizlidoja un tieshi problēmas ar ielādes procesu. Tāpēc arī pavilkos uz šo ideju.
Man ir diezgam labi noderējuši Kasperska bezmaksas tūļi: