Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Turpmāk Windows pietiks ar megabaitiem
Microsoft News
Pēc Windows Phone 8 pieredzes tas spējīgs darboties uz atmiņas, mazākas par 4 GB. Bet vēl esot kur iet optimizācijas virzienā. Tā kā nākotnē Windows PC, Windows Server un Windows Phone vietā izlaidīs vienotu universālu operētājsistēmu, optimizācijai ir pirmšķirīga nozīme. Paredzams, ka jaunā bāze parādīsies jau Windows 9 sastāvā.
Un jā, tā gigabaitu būšana ir kāda ir – tamdēļ vien uz pavecākiem PC nevar aiziet prom no XP. Jo optimizēts XP aizņem ap 2GB uz cietņa, tad Windows 7, 8 ap 15GB. Uz kkāda pavecāka laptopa ar 40-60GB cietni tas ir tā kā pa daudz, atveltīt to visu tikai sistēmai.
Man pat pagājušā gada laptopa modelim uz kura Windows 7 ir arī paredzēts, 320GB cietnis, iedoti sistēmai 65GB, kas vnm. trenkājas ar brīvu vietu no 10-20GB 😀 Iekšā Winda, svarīgākie Program Files, ja es vēl tur games, downloadus, foto, video, un pārējo drazu būtu licis vieta nepietiktu.
Reāli es tur redzu mīksto vēlmi uzlikt windowsu uz mākoņa un lai auni priecājas ka winda sver megabaitus un maksā mēneša maksās kā jau ir ar office 365
Kamēr neatslēgs visādas p0k p0k fīčas kā Aero, Metro u.t.t. 100un1 ”vajadzīgu” spīdīgu UI lietu tikmēr parastajā DVD-R diskā neiebāzt! Vispirms viņiem sev jaizskalo būtu smadzenes un tikai tad jādomā….
Lai beidzot izstudē Linux/Ubuntu kodu un tad redzēs kā jātaisa OS kura sver mazak par 1gb .iso fails… 😀
instalējams1 GB RAM
Bet lietojams? 😀 ha, iepūt dirsā.
Preses relīzes