Ubuntu 11.10 – radikāli, bet pretrunīgi

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Ubuntu 11.10 – radikāli, bet pretrunīgi

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 22 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Iznācis jaunais Ubuntu Linux laidiens 11.10 jeb Oneiric Ocelot (ocelots ir neliels kaķveidīgais, kas dzīvo Latīņamerikā – apmēram puse no leoparda). Tas ir pirmais populārais distributīvs, kurā lietots Linux kodols 3.0.3. Tā kā nākamais laidiens pavasarī būs LTS, šis jāuztur vien pusotra gada, un Canonical šoreiz sabāza veselu lērumu inovāciju – no lietotāja viedokļa Ubuntu 11.10 ir visrevolucionārākais, kāds jebkad ir bijis.

Ubuntu 11.10 notikusi pilnīga atteikšanās no tradicionālās grafiskās vides GNOME un pāreja uz firmas vidi Unity. Viss jau būtu labi, tikai lietotāju vidū Unity nav diez ko populārs. Iespējams, tas tāpēc, ka Unity vēl nebija diez ko noslīpēts… Vājāku datoru īpašniekiem paredzēts atvieglotais Unity 2D.

Otrs jaunums ir vēl nepatīkamāks – no Ubuntu izvākts paku menedžeris Synaptic. Tas aizstāts ar Canonical firmas rīku Ubuntu Software Center. Protams, meinstrīma lietotājam tā ir ērtāk un saprotamāk, bet tas nozīmē vēl dziļāku lietotāju noslāņošanos – “nopietnajiem” Linux cienītājiem pēdējais laiks migrēt uz citiem distributīviem.

Pie pozitīviem jaunumiem jāmin nepopulārā e-mail klienta Evolution aizstāšanu ar daudz populārāko Mozillas Thunderbird 7.0. Noklusētajā konfigurācijā iekļauts rezerves kopēšanas rīks Deja Dup ērtai backup veidošanai uz HDD, attālināta servera vai “mākonī”.

Pirmo reizi oficiālais statuss piešķirts Lubuntu – Ubuntu ar LXDE grafisko vidi. Š ī versija ir tik mazprasīga, ka spēj darboties pat uz PC ar 128 MB RAM.

Sīkāka informācija un lejupielāde – mājaslapā.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=w77rLrMtqyM&feature=player_embedded[/youtube]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_ub2_2.jpg[/img]

Jaunzems
    Participant

mint ftw

Imhoteps
    Participant

mint ftw!

Uzmetu jau vakar uz netbuka ar Atom N280 (man tā šķiet, nevaru apskatīties – sieva paķēra līdzi uz darbu) ar 1Gb DDR2. Nu, ko – manuprāt, vēl Mac-iskāka *bunta, ēstētiskā izpratnē glītāka par visām iepriekšējām, kas būtu loģiski, taču, salīdzinot pat ar 11.04, šī jau nu jūtami gausi uzvedās uz konkrētā datoriņa. Vaina, protams, nav *buntā – netbuks par gausu priekš 11.10, bet nu ir kā ir. Padzenāju, bet vakarā nonesīšu nost, uzlikšu Xubuntu.

P.S. Unity ir spēks! Gnome3 Shell saks! Nopietni. DejaDup ir izcils tūlis – softa ražotāji var iet lakonisma “kursos” pie DejaDup autoriem. Teicama aplikācija.

Dibens Kāpurķēde
    Participant

Quote:

jāuztur vien pusotra gada

Mana pusotra gada negaidīs, mana lietot Minta. 😛

Garinsh
    Participant

“tikai lietotāju visū Unity nav diez ko populārs”

usins
    Participant

done

Es jau uz Fedora aizmigrēju. Gnome 3 ir patīkamāks.

jonjs
    Participant

Unity tomēr mani padarījis par stabilu KDE 4 lietotāju. Kubuntu ar KDE 4.7 ir visai laba paskata produkts un savukārt vecais labais gnome2 ar 10.04 gaida savu 2013. gada aprīli, kad tiks nonests un aizmirsts 🙂

Eudoxus
    Participant

Es tomēr īsti nesapratu, kāpēc “nopeitnajiem” linux lietotājiem ir jāmigrē uz citu distru? Vai tad “nopietnie” lietotāji 5 minūšu laikā nevar uzlikt savu mīļo synaptic un Gnome?

samurajs
    Participant

Protams, ka var. Bet vispārējā bling-bling pokemonizācija kaut kā atbaida 😀

Aldis
    Participant

Š itais demo links tāds foršs! 🙂 https://www.ubuntu.com/tour/

Nevienam citam OS-am, ne distram tāda nav.. 🙂

Tas vienīgais patīkami.. 😉

Mad182
    Participant

Nu, tā kā Ubuntu man ir primārā OS jau gadus 6 (laikam no 5.04 laikiem), un to lietoju gan mājās, gan darbā, gan serveriem, tad atļaušos sevi nosaukt par samērā nopietnu lietotāju un paziņot, ka tas synaptic un gnome man naskuj nav vajadzīgi.

Unity ir spēks un kaut ko uzinstalēt tā pat ir ērtāk caur komandrindu.

Apsveicami soļi no izstrādātājiem.

jonjs
    Participant

Sarkasms par “nopietnajiem” lietotājiem nevietā :). Neuzskatu sevi par nopietnu Linux lietotāju, jo cenšos cik var mazāk izmantot komandrindu, bet tomēr ari man Synaptic Package Manager uzinstalēt nekādas problēmas nesagādā.

Lieta ir pavisam vienkārša patīk vai nepatīk. Man nez kādēļ Unity nepatīk, agrāk nepatika KDE, bet tagad patīk.

Tād tā dzīv 🙂

samurajs
    Participant

Eh, es vēl pusgadu pacietīšos, līdz iznāks jaunā LTS relīze. Tad zināšu ka nākamos 2 gadus viss būs OK 🙂

Viestartss
    Participant

nu tas labi, ka viņi tagad tur paeksperimentē, vismaz pavasarī uz LTS laidienu būs viss sakārtots.

tā kā kopš Lucid iznākšanas esmu sajuties pietiekami laimīgs, lai vēl tagad uz viņas sēdētu, tad mani mazliet baida tas, ko gan es īsti sagaidīšu nākamgad pavasarī, jo līdz šim tā arī neesmu pats uz savas ādas izjutis, kāda tad īsti ir Unity vide, kāds tad īsti ir OpenOffice aizvietotājs utt. jādomā, ka sliktāk par Lucid jau nebūs.

Mad182
    Participant

Sliktāk noteikti ne, tikai citādāk. Es pirmās dienas ļoti spļaudijos par Unity un pat biju uz brīdi atgriezeis pie gnoma, bet kad pierod, tad nāk atklāsme, ka vieta ekrānā tiek izmantota daudz efektīvāk, īpaši tas attiecināms uz laptopiem, un vispār strādāšana ir kļuvusi ērtāka.

Eudoxus
    Participant

Nu nezinu, kas gan tur tāds atbaidošs. Linux taču katrs var nokonfigurēt kā grib. Bet bilng-bling ir labs veids, kā padarīt Linux tuvāku tautai. Bet pieredzējušu lietotāju tas neskar. Bet ja grib pazīmēties, tad liek slack vai ko tamlīdzīgu.

bezolaam
    Participant

sagiadīšu LTS, tad tikai domasu par augreidu

TrakaisKursis
    Participant

Kategoriski atsakos instaleet pirms nebuus izlaists pirmais vai otrais labojumlaidiens. Kas iisti notiek ar Canonical, ka peedeejaa laikaa reliizee versijas, kas uzkar datoru instalaacijas laikaa?

natolv
    Participant

Viss ir labi, bet, runājot par unity, nenormāli kretinē ārā tas, ka pazūd kkur rīkjosla ar visiem close, minimize, maximize, tas vnk ir ļoti kaitinoši…

linx
    Participant

patīkamāks, bet vai mazāk bugains? Vienā neta portālā bija viedi vārdi, ka vajagot savest kopā Unity un Gnome3 izstrādātājus, lai tie izveido vienu produktu, nevis divus ļoti bugainus..

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 22 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?