Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Ubuntu 11.10 – radikāli, bet pretrunīgi
sabāza
Ubuntu 11.10 notikusi pilnīga atteikšanās no tradicionālās grafiskās vides GNOME un pāreja uz firmasUnity
Otrs jaunums ir vēl nepatīkamāks – no Ubuntu izvākts paku menedžeris Synaptic. Tas aizstāts ar Canonical firmasUbuntu Software Center
Pie pozitīviem jaunumiem jāmin nepopulārā e-mail klienta Evolution aizstāšanu ar daudz populārāko Mozillas Thunderbird 7.0Deja Dup
Pirmo reizi oficiālais statuss piešķirts Lubuntu
Sīkāka informācija un lejupielāde – mājaslapā
[youtube]

mint ftw!
Uzmetu jau vakar uz netbuka ar Atom N280 (man tā šķiet, nevaru apskatīties – sieva paķēra līdzi uz darbu) ar 1Gb DDR2. Nu, ko – manuprāt, vēl Mac-iskāka *bunta, ēstētiskā izpratnē glītāka par visām iepriekšējām, kas būtu loģiski, taču, salīdzinot pat ar 11.04, šī jau nu jūtami gausi uzvedās uz konkrētā datoriņa. Vaina, protams, nav *buntā – netbuks par gausu priekš 11.10, bet nu ir kā ir. Padzenāju, bet vakarā nonesīšu nost, uzlikšu Xubuntu.
P.S. Unity ir spēks! Gnome3 Shell saks! Nopietni. DejaDup ir izcils tūlis – softa ražotāji var iet lakonisma “kursos” pie DejaDup autoriem. Teicama aplikācija.
jāuztur vien pusotra gada
Mana pusotra gada negaidīs, mana lietot Minta. 😛
s
Es jau uz Fedora aizmigrēju. Gnome 3 ir patīkamāks.
Nevienam citam OS-am, ne distram tāda nav.. 🙂
Tas vienīgais patīkami.. 😉
Unity ir spēks un kaut ko uzinstalēt tā pat ir ērtāk caur komandrindu.
Apsveicami soļi no izstrādātājiem.
Lieta ir pavisam vienkārša patīk vai nepatīk. Man nez kādēļ Unity nepatīk, agrāk nepatika KDE, bet tagad patīk.
Tād tā dzīv 🙂
tā kā kopš Lucid iznākšanas esmu sajuties pietiekami laimīgs, lai vēl tagad uz viņas sēdētu, tad mani mazliet baida tas, ko gan es īsti sagaidīšu nākamgad pavasarī, jo līdz šim tā arī neesmu pats uz savas ādas izjutis, kāda tad īsti ir Unity vide, kāds tad īsti ir OpenOffice aizvietotājs utt. jādomā, ka sliktāk par Lucid jau nebūs.