Ubuntu 12.10 jau būs ar reklāmām

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Ubuntu 12.10 jau būs ar reklāmām

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Jaunajā Ubuntu Linux laidienā 12.10 jau parādīsies reklāma – konkrēti to rādīs Unity Dash meklētājā. Patreizējā beta versijā tas jau ir ieviests. Galvenajā logā rādīs rezultātus no PC cietā diska, bet būs atsevišķa sekcija, kurā parādīsies “suggestions” no Amazon.com (attēlā). Plānots ar laiku pievienot vēl ap 40 vietņu, no kurām rādīt reklāmu – BBC News, Facebook, Reddit u.c.

Pagaidām no šīs reklāmas var tikt vaļā vienkārši:

Code:

sudo apt-get remove unity-lens-shopping

Ubuntu cienītāji ir sašutuši, bet Canonical šefs Marks Š atlvorts atcērt, ka ja negrib reklāmu, tad var meklēt ar karsto taustiņu palīdzību. Vēlāk kompānijā atzinās, ka Ubuntu arī vajag nopelnīt: ja kāds uzklikšķina uz kādu no Amazon reklāmām un nopērk piedāvāto preci, zināms procents tiek arī Canonical un tiek investēts Ubuntu attīstībā.

Š atlvorts minēto pat neatzīst par īstu reklāmu: tā drīzāk esot Ubuntu universālā meklētāja demonstrācija uzreiz divās frontēs – vienlaikus ar lokālo PC pēc atslēgvārdiem meklē arī internetā. “Mēs nereklamējam kaut ko konkrētu, un jūs neredzat nekādas reklāmai tipiskas aktivitātes.”

Tā kā beta versijas testētāju protesti kļūst masveidīgi, visdrīzāk gaidāma Linux cienītāju migrācija uz Mint, Debian u.c. distributīviem.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_unityshoppingresults_1.jpg[/img]

Avots 1 u.c.

BERILS
    Participant

visa ekosistēma , ne tikai ubuntu , īstenībā sen jau iet d123ā.

usins
    Participant

Teorētiski to varēs ātri atslēgt, kā nekā viss ir open source, un tur nebūs problēmu izildīt dažas omandas termināli un sekot līdzi pamācībām kas darbojas pēc principa “10 things to do after installing new ubuntu”. nekas mirstams. bet nu tiek lietoti tikai server edittion, galvenais, lai terminālī nemet spamu

Crow
    Participant

Nekas nav par brīvu. Vienmēr kādam par visu beigās jāmaksā.

Jaunzems
    Participant

Nu un? Man pat netraucētu. Līdz brīdim, kad viņi izdomās zināma ar NP burtiem nosauktā tehnoloģiju vortāla stilā (un es nerunāju par Nākotnes Parku) likt milzīgus flash bannerus un slīdošās lentes pāri tekstam, es tās pat nepamanītu.

(protams, ja lietotu Ubuntu, kas nekad nenotiks)

Kon
    Participant

principiālie idioti

jonjs
    Participant

Jāpiekrīt viedoklim, ka naudiņa taču ir jāpelna. Jaunieši sēž uz tīri viegli lietojamas bezmaksas OS un te pēkšņi sāk uztraukāties, ka dažuviet reklāmas banerītis izlien.

Turklāt ir taču Debian un vēl daudz citu distribūciju.

Mani gan visdrīzāk tam kādus 5. gadus nevajadzētu skart. Gatavojos pasēdēt uz 12.04 LTS līdz nākamajai LTS relīzei.

shady
    Participant

Jaunzems wrote:

Nu un? Man pat netraucētu. Līdz brīdim, kad viņi izdomās zināma ar NP burtiem nosauktā tehnoloģiju vortāla stilā (un es nerunāju par Nākotnes Parku) likt milzīgus flash bannerus un slīdošās lentes pāri tekstam, es tās pat nepamanītu.

Tāpēc jau nezimāmi blogeri nekļūst par zināmiem, jo, lai izaugtu, savos blogos neielaiž reklāmu :>

richijs
    Participant

kādu laiku atpakaļ pasēžot uz linux aptuveni gadu sapratu ka uz desktop kastes viņu negribu 🙁 dēļ līkajiem draiveriem un updatiem 🙁

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?