Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Ubuntu 12.10 jau būs ar reklāmām
Pagaidām no šīs reklāmas var tikt vaļā vienkārši:
sudo apt-get remove unity-lens-shopping
Ubuntu cienītāji ir sašutuši, bet Canonical šefs Marks Š atlvorts atcērt, ka ja negrib reklāmu, tad var meklēt ar karsto taustiņu palīdzību. Vēlāk kompānijā atzinās, ka Ubuntu arī vajag nopelnīt: ja kāds uzklikšķina uz kādu no Amazon reklāmām un nopērk piedāvāto preci, zināms procents tiek arī Canonical un tiek investēts Ubuntu attīstībā.
Š atlvorts minēto pat neatzīst par īstu reklāmu: tā drīzāk esot Ubuntu universālā meklētāja demonstrācija uzreiz divās frontēs – vienlaikus ar lokālo PC pēc atslēgvārdiem meklē arī internetā. “Mēs nereklamējam kaut ko konkrētu, un jūs neredzat nekādas reklāmai tipiskas aktivitātes.”
Tā kā beta versijas testētāju protesti kļūst masveidīgi, visdrīzāk gaidāma Linux cienītāju migrācija uz Mint, Debian u.c. distributīviem.

(protams, ja lietotu Ubuntu, kas nekad nenotiks)
Turklāt ir taču Debian un vēl daudz citu distribūciju.
Mani gan visdrīzāk tam kādus 5. gadus nevajadzētu skart. Gatavojos pasēdēt uz 12.04 LTS līdz nākamajai LTS relīzei.
Nu un? Man pat netraucētu. Līdz brīdim, kad viņi izdomās zināma ar NP burtiem nosauktā tehnoloģiju vortāla stilā (un es nerunāju par Nākotnes Parku) likt milzīgus flash bannerus un slīdošās lentes pāri tekstam, es tās pat nepamanītu.
Tāpēc jau nezimāmi blogeri
Preses relīzes