Protams, tas attiecās uz serveri, kurš n-tās dienas ir online.
Katrā ziņā, iesaku uzmest aci, kas notiek ar RAM un tā patēriņu, Cache un SWAP space.
Iztīri tempus un kešu. APT kešu neaiztiec.
Derētu datora parametrus studijā un vel arī vai iekš Firefox ir uzlikt ADBLOCK. VIsmaz man tā bija (pašā lietošanas sākumā tālajā 2009. gada sākumā), kad piefiksēju, ka tas FLASH norij lielāko daļu vienkodola CPU resursa.
CPU: AMD Sepron 1.6 GHz
RAM: 512 Mb
VGA: NVidia GeForce 128 Mb (modeli nepateikšu, nav nekāds jaunais)
+ vēl viens jautājums, iespējams stulbs, bet kā jau minēju esmu pilnīgs iesācējs linux vidē.
Tātad, kā atarhivēt .rar failu kopumu? Kādas programmas speciālas vajag vai kaut kā tā? Gaidu risinājumus. Izgooglējies esmu no visas sirds, bet angliski atrastie materiāli nepalīdzēja. Paldies jau iepriekš!
XL
2. Tev ir jāuzinstalē unrar
sudo apt-get install unrar
Vai ieej iekš pakotņu pārvaldnieka, ieķeksē un uzinstalē.
Tātad tu ražotāja draiveri uzliki video kartei vai nē iekš (to var izdarīt elementāri atrodot vienā no izvēlnēm Hardware Drivers, vai latviskotajā versijā Aparatūras Draiveri) ubuntu, Xubuntu un Lubuntu tos draiverus atradīs automātiski pēc šīs izvēlnes uzspiešanas ?
Par WinRAR arhivēšanu atarhivēšanu. Lai nebūtu jāčakarējas atsevišķi ar tiem restricted pribambasies priekš ubuntu ir speciāla pakotne un priekš Xubuntu arī. Tur būs gan Flah, gan RAR, gan Windows fonti, gan Video un Audio kodeki un vēl sazin.
Caur Synaptic (ja tāds ir) vai arī caur komandrindu. Caur komandrindu vienkāršāk un ātrāk.
Ubuntu
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
Xubuntu
sudo apt-get install xubuntu-restricted-extras
par Lubuntu nezinu vai tā visa padarīšana jau ir salikta vienā komplektā, ja gribi vari pameklēties pa googli. “Restricted extras for lubuntu?”
Ak jā manis augstāk pieminēto FireFox AddOnu uzliec saucas ADBLOCK (viņš bloķē flash reklāmas interneta vietnēs), tavs Sempron vienkodolu procesors to Adobe Flash drazu lapās nebūs spējīgs pavilkt.
+ atkal papildus jautājums. Vai Linux Mint arī ir pieejams latviešu valodā?
Klasiskais ir ar xfce…
Tā nu gan nav. “Klasiskais” ir Linux Mint Main (gnome 2). Xfce, KDE un LMDE ir “variācijas par tēmu”. Un nu jau apmēram gadu iznāk ar *buntu nesavietojamas versijas uz Debian bāzes – LMDE (32 un 64-bit). Vēl jo vairāk – devi paziņoja, ka Xfce, KDE un Fluxbox edišeni turmāk būs tikai Debian-based. Faktiski Mints jau ir migrējis uz Debian, Ubuntu based palikšot tikai vienā versijā (šobrīd tiek spriests – Gnome 3 Shell vai Mate) starp pārējām debianized edīcijām. Autoram ļoti derēs Katja (pēdējā stabilā Main versija):
P.S> Un jā – Mints ir tas, kam vajadzēja būt Ubuntu. Mintu izlaiž un attiecīgi “pievīlē” vienmēr pēc attiecīgiem Ubuntu laidieniem, parasti kādus 1,5-2 mēnešus pēc.
Jau labu laiku par to tik vien domāju kā sākt lietot Ubuntu Linux,jo mans dators ir diezgan neatbilstošs mūsdienām,kā arī XP drīz,kā lai to pasaka,nomirs.
Daudzi te ir vairākkārt nolikuši jauno Ubuntu ar Unity,jo redz tas esot kautkas vārdos neminams(pārāk rupji).Kapēc?ir kādas alternatīvas Ubuntam(man kā vienkāršam lietotājam)?
Un jā-vajadzētu nelielu softu sarakstu,lai parasts mirstīgais varētu darīt to pašu ko ome uz XP-browsot netā,kačāt muziku,torentus,skatīt filmas,un klausīties mūziku nu tā-triviālas darbības(spēles netiks dzenātas).Paldies jau iepriekšs
Un vispār kā, jūs tie kas no Linux vairāk saprot, domājat, kādu distributīvu man lietot ar manu švako kompi? Kompja parametrus nosaucu pāris postus uz augšu.
LINUX MINT ar LXDE
Xubuntu
Failu kačāšanai (no torrentiem ) parasti jau pēc noklusējuma ir uzlikts kāds soft, DC ++ Linux versiju var mierīgi uzlikt.
Cik atceros iekš linux mint visi kodeki jau ir sainstalēit pēc noklusējuma. VLC Linux versija arī ir u.t.t. un tā joprojām visu aprakstīt nevar mazbiku pašam jāpaguglē tev arī ir.
vai
vai
No uzskaitītiem “visvieglākais” ir Mint Fluxbox. Visas ir savietojamas ar *buntu un tās repozīcijām, tātad over30000 aplikāciju.
P.S. Xfce jau labu-labu laiku nu nekādi nav uzskatāms par “vieglu” vidi. Bloated
Open office vietā iekš Lubuntu ier AbiWord, kurā arī var vērt vaļā MS Word dokumentus un saglabāt tādā formātā, lai arī uz MS Office pēc tam varētu atvērt. Kaut kāds Microsoft Excel aizvietotājs arī ir. Tikai tie ir vieglāki par OpenOffice.
Piedošan`, bet Linux + OO ir stripri outdated
Preses relīzes