Vai man vienīgajam uz Ubuntu (64 vai 32, testēts ir uz abiem un uz dažādām mašīnām) ir problēmas ar garumzīmēm Google Chrome pārlūkā?
Ideja ir tāda, ka kad rakstu garumzīmi nospiežot apostrofa pogu pirms garumzīmes parādās ‘ simbols, piem: ‘Ļauns l’ācis s’ē’ž m’āj’ā. Sanāk tā, nopiežu apostrofa pogu, parādās simbols ‘ un tad, kad nospiežu a burtu, aiz ‘ parādās ā un kopā tas veido ‘ā
Ä€rpus Chrome tā nav, Mozilla Firefox, LibreOffice, text editor – tur garumzīme liekas kā vajag, bez ‘ simbola. Tas sākās pēc pēdējā Chrome atjauninājuma. Nav variants visu laiku sēdēt uz vecas programmatūras.
Vai jums tā bija/ir vai Jums ir kādi risinājumi? Google neko pagaidām man “nepastāstīja”
setxkbmap lv -variant apostrophe
Atbildot uz jautājumu – nē, tev tur kaut kas nav kartībā. Visur viss strādā kā nākas.
Tā komanda neko nav mainijusi 🙁
Grasijos uzinstal’ēt Ubuntu.
Nu jā – blonda sekretāre ar miniatūru rociņu varbūt, bet ne vecis, kura rokas izmēram cimdus grūti sameklēt.
Piespiedu kārtā skolas laikā pat centās piedabūt pie apostrofa, darbos u.t.t.. – nē, nu nav tas labākais variants, priekš manīm nē.
Principā ja par ātrrakstīšanu runa, man būtu pavisam ērti rakstīt translītā – tas ir – divi aa pārvēršas par ā, un tamlīdzīgi.
Preses relīzes