Un vel nedaudz par telekoma montieriem

Sākumlapa Forumi Sakaru tehnika Operātori un Sakari Un vel nedaudz par telekoma montieriem

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Andron MacBeton
    Participant

Zvana man 1 offiss no Rīgas, saka – nu parunā te ar telekomu, viņi mums ievilkuši kabeli, pārslēdzamies. Pirms tam bij Telenets ar smieklīgu ātrumu. Es saku nau problēm – dabonu no telekoma zināt jauno IP, iemetu Mikrotikā, saku – pārslēdz. Lai gan gadu jau gaidam to optiku, nevar maitas pabrīdināt dienu iepriekš. Montieris tur kautko noburkšķ, ka vajag arī otru ofisu. Es nesaprašanā. Ir tikai 1 ofiss. Ar 2 telpām, starp kurām iet tikai 1 LAN kabelis, zem apmetuma. Sāku prāšņāt, izrādās tie kretīni, piediršuši manu apkalpojamo kantori, kautkā iemānijuši 2 pieslēgumus, katrai telpai savu. Atraduši kafijas telpā to kabeli kas savieno, pārkniebuši pušu un katram savu modēmu pielikuši. Mēģinu saprast kapēc – izrādās šie slinkuma pēc, vilkuši no sētas optiku, un kafijas telpa sanāca vistuvāk. Neko nepajautājot, piemānijuši priekšnieci, un iesmērējuši 2 pieslēgumus. Tagad man jātaisa tunelis no vienas telpas uz otru telpu!? Kā es bezvadniekus tagad lai sakonfigurēju, tā lai ar portjiku var staigāt no1 telpas uz otru? Kas man tagad iekštelpās Nanostation jāliek?

Labi ka vispār bija uz vietas velviens AirRouter, ko uzlikt tai telpā. Būtu vel iesmērējuši savu kaukādu pa 80€, kā te firmai iepriekšējā rakstā. Appisēju kantoris sranijs.

root
    Participant

Bluķi, tu esi konkrēts cirvis. Bet šoreiz es tev pilnībā piekrītu. Š oreiz.

Telekomā par montieriem ņem jebkuru… Kas ir Cat5? Kabelis. PIEŠ…EMTS!

system32
    Participant

ņem tāpēc, ka viņu katastrofāli trūkst. Darbs daudz, a kas dara nav, tādēļ arī ņem kuru katru.

samurajs
    Participant

Priekš telekoma biznesa šitādi montieri zelta vērtē: bliukš uz 2 istabelēm 2 pieslēgumi par pilnu maksu… plāni pildās un augšām ceļās 😀

akms47
    Participant

Klau 5… ups 7. Nē negribas -10 eiro – pieacini speciālistu.

iKey
    Participant

Ja nemaldos, dažiem rūteriem ir tā saucamā “repeater” iespēja, kur jamo var nokonfigurēt, lai kalpotu kā repīters. Var paeksperimentēt ar kādu nevajadzīgu rūteri, kurš plauktā krāj putekļus un uzlikt tam DD-WRT, ja vien supportē.

LooNeY
    Participant

😉 kas dara ir, bet kas darītu pa 300,350eur uz papīra, vot tādi cilveki nav… visi grib vismaz 600 uz rokas, firmai tas nerentabli maksāt savam tehniskajam personālam katram 600+ eur uz rokas… un ja jau viņiem tad jāpalielina arī citiem darbiniekiem algas lai nepukst… un ta vajadzetu vel vairāk kosmosā pakalpojuma cenas maukt lai atsistu visu to….

Lai neaiztiktu pakalpojuma cenas, ņem visādas vasjas ar sjavām kas ir ar mieru pa minemālo strādāt, bet protams no profesionālas saprašanas tur ir maz… zin tik kā vadus pārgriest un pievienot modēmus/rūterus pie elektrotīkla….

Konkurenti valstiskā līmenī nav un pilnīgi pie kājas viņiem ko betons vai azbests domā… 😉

akms47
    Participant

Eh padzīvot rīdzeniekiem uz rajonu vai pat pagastu algām…

ruukjis
    Participant

Es ar atļaušo pačinkstēt par LTC. Ofisā pzūd nets un telefonu sakari, zvanu suportam, saku: “piz*ec”. šie atbild, ka sazināsies ar centrālo adminu? un sūtīs meistaru. OK, gaidu meistaru.

Pēc ~30min zvana jaunkundze un saka: “Nē problēma Jūsu iekšējā tīklā – mēs savu modemu redzam!” Es saku: “nih**a – varu sapingot Jūsu gateway, bet tālāk gan nekas neiet” Nākamā atbilde mani šokēja tik ļoti, ka kādu pusminūti nejēdzu neko atbildēt: “Nu kā gateway taču rakstās Jūsu rūterī – tātad Jūsu problēma!” Pret tik dzelžainu loģiku man vairs argumentu nebija, noņurdēju, ka rīt pieslēgšos pa taisno un pārbaudīšu.

Protams, ka problēma bija viņu galā. Nākamajā dienā atbrauca meistars un salaboja, bet nepamet sajūta, ka mani uzskata par pilnīgu dauni, kuram var spraust ausīs visādus batonus, lai tikai pašiem nebūtu jādara nekas.

Crow
    Participant

Neesiet jel tik naivi. Tāda nelaime tomēr ir vairāk vai mazāk ar visiem ķehsupportiem. Tie, kas nejēdz, pilnīgi dauņi, nešķīsti troļļi, tie, kas lec ārā no štrumbantbiksēm ar “es tur padomju laikos pašdarbības pulciņā palīdzēju turēt lodāmuru” un līdzīgi ir krietni vairāk par tiem, kas patiešām jēdz. Un momentā pateikt, pie kuras grupas kārtējais zvanītājs, kuru dienā naher pāri simtam, pieder, ir ļoti grūti. Tāpēc ķehsuporta uzdevums ir vispirms mēģināt atšūt un pēc tam, kad citi varianti nav palikuši, tērēt firmas līdzekļus visās to izpausmēs.

ruukjis
    Participant

Ko nozīmē atšūt? Ja es esmu tavs klients un maksāju par pakalpojumu, agri vai vēlu tu būsi spiests sūtīt pie manis meistaru, pat, ja tā būs mana vaina, jo, ja es pakalpojumu nesaņemu, es nemaksāju.

Es arī neiebilstu, ja mani atšuj ar kaut kādu jēdzīgu argumentu, bet nu ne jau tupa *irst. Š is bija tāds saīsināts sarunas variants, bet es ar to skuķi diskutēju savas 5min par to, kas ir Gateway, viņa tā arī līdz pat sarunas beigām palika pie sava – viņu gateway ir mana problēma… es biju reāli nikns.

iKey
    Participant

man viens pazīstams džeks tajā LTK šancē, un ir lietas kursā, ka IT forumos zākā pašu telekomu. viņš teica, ka atbalsta dienests un meistari ir kūtri tāpēc, ka šiem lāgā negrib maksāt

Andron MacBeton
    Participant

Jūtu tavu sāpi.

Bet ja tā notiek tad piefiksē tā pamuļķā operatora vārdu un iepostē šeit. Zinu kam pārsūtīt. Tapēc ar 177 man problēmu nav, problēma ir ar neiznēsātiem montieriem.

Andron MacBeton
    Participant

Cik zems tirls viņš ir? Sen jau tur algas ir labas! Tad kad visi darbinieki sāka pamest to kantori tad priekšniecība attapās ka dumja, un labojās.

Ja tur TAGAD ir kāds nejēga, tad tas ir jāziņo, lai atlaiž nahuj.

Andron MacBeton
    Participant

Tikko uzzināju variantu kur cilvēkam VDSL uz attāluma robežas, un montieris nevis piedāvā nolikt routeri maksimāli tuvu ienākšajai līnijai, bet gan novilkt jaunu 20m kabeli pa māju uz 2. stāvu. Zajebis “montieris”, ne?

iKey
    Participant

manis pieminētais čalis ir samērā operatīvs. Nokūpēja laukos Speedtouch modēms, uzlika Techicolor modēmu (ar Wi-Fi). tikai nezinu kā tikt tajā iekšā, lai nomainītu paroli

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā