UPS, – vai +

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas UPS, – vai +

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Willis
    Participant

Sveiki visiem!

Man ir dators ar barošanas bloku Chieftec CFT-600-14CS , monitors ASUS VK221D , mātesplate GA-EP43-DS3 , procesors Intel Core 2 Duo , vai nejaušas elektrības pazusšanas gadījumā man var ko līdzēt UPS un vispār priekš kam un kas galvenokārt tos pērk pievieno ? Vai elektrības nesankcionēta pazusšana var ļoti stipri kaitēt datoram, kādiem dzelžiem konkrēti visvairāk kaitē elektrības pazusšana ?

Paldies par atbildēm .

Es zinu ka Jūs zinat ! 😉

drono
    Participant

Protams, ka var palīdzēt, tāpēc jau viņš ir domāts.

Diži nekas no vienkāršas elektrības pazušanas jau datoram nekaitēs, bet nesaglabātie datu gan pazudīs.

Jaunzems
    Participant

Pēkšņa sprieguma maiņa ir slikta jebkam, kas advancētāks par peles paliktni. Protams, ir lētie, kas ierobežo spriegumu, un ir dārgie, kas uzkrāj enerģiju akumulatorā, lai paspētu saglabāt visas datnes.

RicoPico
    Participant

Pārsvarā upšus liek serveriem, kuriem ir svarīgi vislaik atrasties on-line. Vai arī mājas lietotāji, kuri rūpējas par savu datu un PC drošību.

Vairumam upšu ir arī Surge-Protection (zibens spēriena aizsardzība), kas lieti noder, ja mājā iesper pats sātans.

Es iegādājos UPS pēc tam, kad zibens spēriens pa provaidera vadiem izraizija mana PC tīklenes nāvi. Kā arī lieti noder, ja īslaicīgi pazūd mājā elektrība.

Vispār UPS ir laba štelle. Tas nodrošina kompim patstāvīgu un nemainīgu elektrības spriegumu, pat ja mājā iespēris zibens.

Willis
    Participant

Mani galvenokārt interesē vai tas sabojāt procesoru, mātesplati, dārgākos dzelžus . Nav jau tā ka man mājās elektrība pazustu patstāvīgi, nu reizi pa trijiem mēnešiem varbūt gadās, kā jau jebkurā daudzstāvu mājā Rīgā .

Ja es nopērkšu labu-dārgu datoru, negribās riskēt .

Pat šito kas ir negribās nobeigt un vēl, es nezinu kādu man vajadzētu 🙁 .

nevertell
    Participant

Jā, var. Bet māti/proci u.c. var nobeigt arī sūdīgs psu.

Willis
    Participant

Nu mans baroklis nav no tiem sūd!gākaj!m . https://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=319

RicoPico
    Participant

Anyway- arī sūdīgam baroklim dzīves ilgums un uzticamība būs lielāka, ja strāva pie viņa plūdīs vienmērīgi. Tobiš no UPS nevis pa taisno no rozetes. Tāpat arī labu PSU var sajāt ar nevienmērīgu strāvas padevi. Un es nedomāju strāvās pārrāvumus kā tādus. Domā, ka Tev rozetē ir konstanti 220? Ne vella. 😉

Willis
    Participant

To es saprotu, strāvas svārstības noteikti ir, bet ko darīt, ņemt jaudīgāku barokli vai stabilāk uzreiz pirkt PSU un ja pirkt, tad kādu ?

Wuu
    Participant

Baroklis tev ir prīmā, PSU gan ļoti noder, ne tikai pret elektrības raustīšanos.

RicoPico
    Participant

Noteikti iesaku nopirkt UPS. Kaut gan, ja elektrības pazušana mājā nav hroniska parādība, tad pietiks tikai ar tīkla filtru. Lētāk sanāks.

Izlasi šo:

https://zparks.lv/lat/padomi/audio_video_tehnika/?doc=2394

Willis
    Participant

RicoPico wrote:

Noteikti iesaku nopirkt UPS. Kaut gan, ja elektrības pazušana mājā nav hroniska parādība, tad pietiks tikai ar tīkla filtru. Lētāk sanāks.

Izlasi šo:

https://zparks.lv/lat/padomi/audio_video_tehnika/?doc=2394

Skaisti, tikai cena nav no tām pieņemāmākajām . 🙁

Paldies par linku .

RicoPico
    Participant

Parasts tīkla filtrs un zibens aizsargs maksā ap 15 Ls. Spied šeit.

Willis
    Participant

RicoPico wrote:

Parasts tīkla filtrs un zibens aizsargs maksā ap 15 Ls. Spied šeit.

Un kā šitaiem modeļem sastāv ar strāvas svārstībām ?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā