UPS’is

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Willis
    Participant

Nepieciešams UPS lai elektrības pazušanas gadījumā dators uzreiz neizslēgtos un es nesteidzoties to varētu normāli izslēgt .

Kuru modeli varat man ieteikt ?

Darbā visos kabinetos stāv APC Back-UPS 325, 230V, vismaz pēc izskata šis ir 1:1 kā darbā .

[img]https://www.bildites.lv/images/vxikwjzlm1lmbaf218sl.jpg[/img]

Aldis
    Participant

Skaties kuram lielāka jauda. 🙂

Kaut kā man tiem upšiem +/- 3 gadi aķi nokalpo, pēc tam jāmaina. Citi mašķeri vienkāršāk liek klāt auto vai rollera aķi klāt. :]

KristoZ
    Participant

Skatoties, kāds tev dators – ja “rakstāmmašīna”, tad jau pietiks ar tādu, kāds tev darbā, bet ja kas jaudīgāks – tad ir tā kā ir. Ja gribas ko nopietnāku, tad jāskatās ar lielāku jaudas rezervi un, vēlams, ar USB (vai seriālo, ja mātesplate atbalsta) portu – tad var uzlikt, lai UPS’is pats “iemidzina” vai izslēdz datoru, ja baterija iet uz beigām.

Willis
    Participant

Man ir dators ar šādiem dzelžiem:

Procesors AMD Phenomâ„¢ II X4 955

Mātesplate Asus M4A87TD EVO

RAM atmiņa Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM

Videokarte Giga Byte Radeon HD7850, 2GB, GDDR5, OC

Barošanas bloks Corsair 600W, GS600, 80+, 14cm fan

UPS prasības, ja pazūd elektrība, lai dators vēl strādātu 5-max.10.min.(vairāk nevajag), lai es varu atnākt no citas istabas un to mierīgi izslēgt .

KristoZ
    Participant

Tavai sistēmai ieteiktu kā minimumu 300-360W / 500-600VA agregātu.

Neesmu tik daudz tos testējis, lai zinātu, kas konkrēti ņemams, kas nē – bet pašam ir divi aparāti – viens Mustek PowerMust 600, otrs PCM Imperial 425. To Mustek’u es neieteiktu – tam pēc kādu 2 gadu lietošanas kaut kas ir noklājies kontrolsistēmā – lai arī baterija vēl turētu, bet, izraujot barošanu, tas parauj līdzi visu pārējo. (skatīt ierakstus zemāk – vaina ir aktīvā PSU un pasīvā UPS izmantošanā)

PCM turpretī pēc vairāk kā 2 gadu lietošanas vēl pat puslīdz normāli tur bateriju, turklāt tam ir USB, RJ45 (tīkla vada) aizsardzība un pat programmatūra (lai arī ne tā glaunākā) ne-Windows vidēm, kas par kaut ko, laikam, liecina…

P.S.

Emerson’i, kas gan vairāk orientējas uz industriālajiem risinājumiem, izskatās nopietnāki – ja līdzekļi ļauj, ieteiktu skatīties tajā virzienā, ja nē, tad jāņem, ko var atļauties.

Aldis
    Participant

Tā pazīme, ja izrauj un jams parauj visu līdzi vairāk tomēr velk uz aķa pusi. Vismaz man tā ūpim ir.

Willis
    Participant

Nezinu vai manām prasībām vajag tik labu mantu, man jau ir diezgan minimālas prasības, ja gadās ka izsit korķus, lai vienlaicīgi neizslēdzas dators.

300-360W / 500-600VA parametrus ņemšu vērā, būs pēc kā vadīties izvēloties. Vēl parakšos Goglē pa visiem forumiem pēc kārtas .

Kad atradīšu pēc manām domām piemērotu pacelšu tēmu.

prusaks
    Participant

VA uz W konvertēšanai vidēji izmanto 0.6 vai 0.7 reizinātāju, bet, lai būtu drošs, jāskatās ko saka ražotājs. Labākiem upšiem ir labāka attiecība.

Vēl ir viena lieta, skaties kāds tev ir barošanas bloks kastei. Ja tev ir “Active PFC” PSU, tad sanāks padārgi. Tā kā zināšanas fizikā man nav tās stiprākās, tad sīkāk vari skatīties piemēram te: https://www.dougv.com/2010/03/01/active-pfc-enabled-psus-are-not-compatable-with-most-low-end-ups/

KristoZ
    Participant

Ak, jā, pareizi, vēl bija tas jaudas koeficienta labošanas faktors – paldies, prusak, ka atgādināji! Tā kā autoram ir aktīvais PFC, tad teorētiski arī vajadzētu gādāt aktīvo UPS. Lai gan jāatzīst, ka manis iepriekšminētais PCM Imperial 425 pasīvais UPS darbojas ar aktīvo Corsair CX-600 barokli.

Tas tad ir, laikam, atkarīgs no tā, cik kvalitatīvu sinusoīdu UPS izdod, strādājot no baterijas. Te tad ir arī tā problēma ar manu Mustek UPS un aktīvo barošanas bloku otram datoram. :]

Willis
    Participant

Tūlīt aiziešu uz darbu, paskatīšos kādus UPS’us izmanto tur un uzrakstīšu, manā kantorī noteikti izmanto vairāk vai mazāk drošus, citādi nemaz nevar būt, jo dati kuri glabājas datoros ir saistīti ar personas datu konfidencialitāti .

web33
    Participant

Man tāds pats UPS APC 325 pirku 2008.gadā vēl joprojām tur vismaz savas 15min,ka nemaz neliekas ,protams dienu dienā nelietoju.

Willis
    Participant

Dateksā ir ļoti skopa informācija par UPS, kurš no šiem četriem būtu pietiekoši piemērots manām prasībām [Ja gadās ka izsit korķus, lai vienlaicīgi neizslēdzas dators, lai dators neizslēdzas un strādā vēl apmēram 5-10.min.] SALĪDZINÄ€Š ANAI.

APC mājas lapa

Willis
    Participant

Paskatījos darbā, tur lieto lētā gala APC , šitais ir dārgākais kāds bija un ne tos labākos Mustek , viens no no ieteiktajiem variantiem ir Mustek PowerAgent 1060 USB, 1000VA[/url] .

Kādas būs atsauksmes par Mustek’u ?

Mustek – PDF

[img]https://e-katalog.com.ua/jpg_zoom1/187581.jpg[/img][hr]

tastins
    Participant

njā, es ar kādu brīdi domāju vai man nevajag UPSi. Vienreiz pazuda elektrība, tad 3 gadus nezuda… nah!

Willis
    Participant

UPS, BACK-UPS CS, 500VA, BK500EI un pat vājākus izmanto daudzi un nesūdzas .

( ražotāja kods uzrāda )

Evers
    Participant

Lietoju lētā gala Orvaldi, darbu ta pilda pāris gadi tīri labi, taču akumulators pie strāvas svārstībām ātrāk nolietojas, kā kautkādam APC. Man tracina, ka šitiem šikajiem nav standarta rozete. Vai nu jātaisa ķīmija, vai jāaizmirst par to, ka varētu pieslēgt tumbas vai citu tehniku ar standarta štekeriem.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā