Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › USB HDD
ir tāda problēma.
Iepirku ārējo USB HDD (WD MyPassport Ultra, 1TB). Viss būtu labi, bet kabelis viņam burtiski 30 cm; pie laptopa jau nekas, bet pie lielās bundžas lāga nevar pieslēgt – nav kur nolikt; disks mētājas pa grīdu. Sagādāju USB pagarinātāja drāti, bet caur to disks neiet – barošanas lampiņa deg (barošana viņam caur USB), bet sistēma disku neredz un neatpazīst. Caur īso vadu tai pašā portā viss OK. Kur ir “krunka” un kā risināt problēmu? T.i., kā kaut par kādu pusmetru pagarināt pieslēgšanas vadu?
P.s. Printeris un ploteris man ar kaukādiem 3metrīgiem hvz pat ļoti labi iet.
Cita starpā, man reiz bij mazs Olivetti printerītis, kam pietika ar usb 🙂 tiesa, bij vajadzīgs speciāls plāns papīrs, jo parasto mehānisms nevilka.
1. Meklēt vadu ar papildus USB štekeri
2. Meklēt kabeli, īsāku par metru (ar pusmetru varbūt strādās)
3. Atsevišķa barošana (bet 2,5″ ārējam tas sarežģitāk).
1. Power un Data+power(mazie ārējie, telefoni u.t.t. ierīces) kur viss notiek caur to vienu kabeli
2. Data(printeri, galda ārējie HDD u.t.t.) kuriem ir atsevišķa strāvas barošana
ir man arī daži vadi caur kuriem pieslēdzu mobīlo pie datora mobīlais tikai lādē… 😉
Vispār pa parasto USB vadu(kur iet kombinētais data+power) nav vēlams vairāk par 1m ņemt jo tad paliek nestabils savienojums! Bet te atkal ir svarīga kabeļu kvalitate… kāds 50c ķīnietis vai 4eur kabelis savu lomu spēlē ļoti! Mazie passportiņi ir domāti pieslēdz lapsim vai frontalajam pc portam un kopē, ja vajadzeja reālu majas ārējo cietu vajadzēja pirkt parastu 3.5″ ārējo kuram ir sava barošana un tad varētu stiept usb vadu kaut 3, 4 un 5m garumā! 😉
Preses relīzes