Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Uz ko turas Windows ielāpi?
Kādi tad servisi šoreiz tika lāpīti? Bez Malicious Software Removal Tool kārtējā izlaiduma šoreiz lāpīja ASP.NET, Microsoft Active Template Library, Media pleijeri, Windows Internet Name Service (WINS), Windows Message Queuing-Dienst (MSMQ), Workstation servisu, Telnet, Microsoft Office Web Components un Microsoft – Remotedesktop.
Cilvēki, kas ilgstoši nodarbojas ar Windows “graizīšanu” un tweakošanu – vispār ieteic atslēgt Windows Updates, jo atsevišķi ielāpi graujoši ietekmējot sistēmas ātrdarbību. No otras puses – drošībai arī ir nozīme. Tā kā katrs lietotājs stāv dilemmas priekšā…
…ā, nē, pag… jūs, lielākā daļa, lietojat pirātiskās versijas.
Gribi drošību un ātrdarbību arī pēc updeitošanas? Lieto Linux!
Pastāsti lūdzu vairāk par to Linux. Tiešām ir ātrs un drošs? Cik ātrs? Cik drošs? Es uz sava kompīša arī to varu uzlikt?
Bet ja gribi spēles spēlēt, tad gan būs jāiztiek, jo ar emulātoriem ir tā švakāk.
Vispār ir jāpiešaujas. Iesācējiem ir vislabāk ar Ubuntu vai kko tamlīdzīgu sākt.
A kā ir – tas Linux (Ubuntu) tiešām ir ātrāks un drošāks par win?
ātrumudrošību
Labāk uzliec dual-boot, un tad izdomā vai atstāt Win vai Ubuntu.
Ja vēlies, lai kāds Tev divos vārdos izstāsta starpību starp win un Linux platformām, tad apgaismošu Tevi, ka tas nav izdarāms. Katram viedoklis atšķirsies par labu tai OS, kuru konkrētais cilvēks lieto. So- nav “Labākās” OS. Ir cilvēki ar dažādiem viedokļiem, un ir Fakti, kuri ir uzskaitīti uagstākminētajā linkā. Secinājumus izdari pats.
1) Vai tiesa, ka Linux ir ātrāks par win?
2) Vai tiesa, ka Linux ir drošāks par win?
2)Tas gan, nav vīrusi. Gandriz nemaz.
Eudoxus: Par Linux updeitiem – un kā vēl čakarē sistēmu!!! Man uz Bubuntu 8.04 jau sen vairs neiet PulseAudio un Bluetooth servisi, un tieši updeitu dēļ. Labi, ka man šie servisi nav vajadzīgi…
Genādijs: runa bija par Win XP kā aktuālāko distru šai laika momentā.
Runājot par Linukšiem: iesācējam labāk likt Linux Mint, jo tas ir tas pats kas Ubuntu, bet tikai jau ar dažādiem kodeksiem un citām nepieciešamām lietām, ko uz Ubuntu ir pašrocīgi jāliek! Ä€truma ziņā laikam Widows ir labāks, vismaz pats es lietoju x64 versijas, un vairs neredzu jēgu Linux pastāvēšanai uz mana datora, jo tomēr Windows ir mīļāks un pierastāks, kaut gan ir tās problēmas ar Bila ego! Vēl uz Linux daudzas interneta lapas attēlosies savādāk, un ne tā kā vajadzētu, jo galvenā mērķauditorija web izstrādātājiem ir Windows! Ja esi ar Linuxu uz TU, tad viennozīmīgi būs viņš drošāks, jo pats vari daudz drošības lietas pārtaisīt! Un tā šo stāstu varētu turpināt līdz pēdējam simbolam, jo tomēr Windows maksā baigo naudu, bet Linux – par baltu velti!
Jā, Linux ir ātrāks un drošāks par Windows, ja to pareizi lieto. Arī Windows ir ātrs un drošs, ja to pareizi lieto. Viss atkarīgs no lietotāja, bet galvenais – no vajadzībām, ko vēlies darīt uz datora.
Ja runājiem par ielāpiem. Linuxa distributīviem patiesi nereti piemīt tā īpatnība ar problemātiskajiem Updatiem. Kā saka, ja kaut kas strādā labi, tad nekādā gadījumā tur neko nevajag mainīt. 🙂
Linuxam patiesi ir liela priekšrocība drošības ziņā tajā sfērā, ka tā nav tā “zeme”, kur labi patīk dzīvoties visādiem “mustangiem”, atšķirībā no Windows. Bet tur daudz ko nosaka popularitāte.
Preses relīzes