Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Uzlauzta Latvenergo tīkla iekārta un darbstacija.
Latvenergo darbinieces darbstacija.
Lai arī izplatītie ekrānšāviņi izskatās iespaidīgi, domājams, ka pie SCADA mašīnām uzbrucējs nav ticis, bet vien pie datora, kuru izmanto Ieva Vaica (Latvenergo ITT Ä¢IS projektu koordinētāja).Saprotams, ka tas nav galīgi intresanti jums, taču es tikai gribēju pateikt..[img]
Quote:
Tā tas vienkārši notiek, taču ir arī savādāk, ja kāds cilvēks ienāk telpā un uz sienas piesprausta zīmīte, uz kuras raksīts lietototāja vārds un parole, tad nav ko tādas lietas darīt..
(Es jau arī esmu daudz kur pabijis un zinu dažas paroles un lietotāju vārdus, taču es pats strādāju tajā uzņēmumā, kaut kā negribās tajā visā rakties dziļāk…)
[align=right]
4. Mai, 2011 at 17:19
atvērt ar kādu PDF programmu, piemēram FoxIt Reader. 9. lappusē arī atrodas skrīns no šīs “ziņas”.
No Spokiem:
IT drošības eksperts ielicis informāciju par Latvenergo tehnisko infrastruktūru, ieskaitot paroles tīkla iekārtām un sistēmām. Kā pierādījums veiksmīgam uzbrukumam ir ievietoti vairāki ekrānšāviņi un paroles.
Da lab, VID, Leta, un daudz visādu līkroču pieļautie drošības caurumi ir tikai pierādījums tam, par ko jau kādu laiku domāju – ka neprot šeit neviens strādāt.. un uzklapē kaut kādas sistēmas pirms padomā ar galvu.
Tpfu tur darbstacija tikai uzlauzta es jau domāju, ka pie galvenās sistēmas tikuši, lai gan, ja arī tā ir tiesa, tad admini noteikti, ka skraida pilnām biksēm un meklē uzlauzēju. P:)
Un tas,ka Latvija drošiba ir piiii??Kurš to nezin,to runā visos stūros,bet cilvēki,kas šīs sistēmas varētu uzlabot ir sapisuš**s un prasa naudu it kā uzlabotu pentagona drošibas sistēmu…Bet čīkstēt,ka LV drošibas nav utt,mēs mākam.Tāpat kā puse Latvija čikst,ka Latvijā darba nav,gaisa temperatūra pārāk auksta un deputāti pārāk zaglīgi,tādi ir latvieši…Bet arī citur ir savas problēmas,savādākas,bet viņas ir,padzīvojot ilgāku laiku(runāju par vismaz 5 gadiem) citā valstī tu to saprastu….
Preses relīzes