Vai Google gatavo mums otru SkyNet? (video)

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Vai Google gatavo mums otru SkyNet? (video)

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Pēdējā laikā pasaulē plaši izreklamēta Apple balss vadības sistēma SIRI. Līdzīgu gatavo arī Google ar nosaukumu “Majel” (pēc Star Trek autora G. Roddenberry dzīvesbiedres un aktrises Majel Barrett vārda). Bija plānots Majel iekļaut jau kārtējā Android relīzē, bet kaut kas nogājis greizi, un pagaidām jāsamierinās ar visai primitīvo esošo Google balss vadības sistēmu.

Lai radītu balss vadības sistēmu, kas spēs uztvert un atšifrēt parastā sarunvalodā izteiktas brīvi formulētas komandas un adekvāti reaģēt (kā arī cilvēka balsī atbildēt uz tām), Google iegādājies specializētu kompāniju “Phonetic Art”. Pirmajā acu uzmetienā viss izskatās tieši tāpat kā kulta seriālā “Star Trek”.

Bet vēl ir arī superslepenā laboratorija Google X, uz kuras izstrādņu fona tāds Majel ir tikai aisberga redzamā daļa. Ja var ticēt kādam līdzstrādniekam, kurš nolēmis runāt, situācija ir daudz nopietnāka:

“Es zinu, ka tas ir klajš komercnoslēpuma pārkāpums, bet man nospļauties, un lai mani vazā pa tiesām. Google ilgu laiku strādāja pie mākslīgā intelekta, un tā rezultāts ir robots, kurš ārēji ir vienkāršs mehānisms uz riteņiem. Bet man bija iespēja komunicēt ar to, un tas ir pārsteidzošākais, kas noticis manā dzīvē. Viņš spēj iziet Tjūringa testu 93% gadījumu. Visvairāk šis intelekts atgādina Stīvenu Hoginsu – perfekts prāts un gandrīz pilnīgu fizisko iespēju trūkums.”

Kurš nezin – Tjūringa tests izstrādāts, lai atšķirtu mašīnas domāšanu no cilvēka domāšanas. Līdz šim neviens skaitļotājs pat tuvu nav nonācis, lai spētu izpildīt speciālos Tjūringa testa uzdevumus. Kā ziņo atbildīgas personas Googlē, plānos ir radīt operētājsistēmu, kas būs vadāma ar balsi, skārieniem un žestiem – tieši tā, kā Star Trek seriālā. Tieši šādā virzienā arī evolucionēšot Android.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fRsC3LB3ZU8[/youtube]

vincister
    Participant

Līdz šim visur esmu redzējis, ka latviski Alan Turing, dēvē par Alanu Tjūringu, nevis Tīringu. 😉

Kon
    Participant

Arī universitātē man mācīja Tjūringu, nevis Tīringu :>

Crow
    Participant

Nekāds ņeščastnijs Skynet, mhhh. Marvin, the…

[img]https://i.imgur.com/a8TkI.png[/img]

Athlons
    Participant

Google – cilvēces spožums un… khmmm… posts?…

atbildi, laikam, zina tikai laiks… 😀

Participant

Follija cepures?

Evers
    Participant

Skat, kas izlīdis no pagrīdes! 😀

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?