Vai Google+ kļuvis par "spoku pilsētu"?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Vai Google+ kļuvis par "spoku pilsētu"?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Attiecībā uz jaunāko sociālo portālu Google Plus norisinās interesanta polemika starp interneta resursiem Wall Street Journal un The New York Times. Pirmais nedēļu atpakaļ to nosaucis par “spoku pilsētu”, jo lai arī reģistrēto lietotāju skaits sasniedzis 90 miljonus, aktivitātes praktiski neesot. Ilustrācijai tika pievienots grafiks ar atsauci uz interneta monitoringa firmu ComScore, kurā redzams, cik laika mēnesī katram portālam vidēji velta lietotāji. Ja Facebook ir līderis ar 405 minūtēm, tad Google+ ar nieka 3 minūtēm mēnesī velkas astē pēdējais.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_mkbs533_1.jpg[/img]

Toties vakar izdevumā The New York Times uzstājās Google viceprezidents Viks Gundotra (Vic Gundotra), kurš apgalvoja taisni pretējo: “Mēs neesam vēl redzējuši projektu, kurš augtu tik strauji.”

Sagaidāms, ka šomēnes G+ sasniegs 100 miljonu lietotāju atzīmi, un 50 miljoni esot aktīvi ik dienas – tā Gundotra. Tomēr cienījamam Googles viceprezidentam neesot korekti dati, jo nav iespējams statistiski izdalīt tieši G+ apmeklētājus. Tiek uzskaitīti visi, kuri ielogojas Google kontā – bet tas ir GMail, Youtube, Android Market un rinda citu web pakalpojumu.

Tomēr Gundotras kungs nebija samulsināms, un nosauca Google+ par “sociālo segu”, kura pārklāj visu Google pieredzi. Un tālāk uzkurināja intrigu ar vārdiem: “Viss tiek uzlabots. Mums jau ir lietotāji. Mēs tagad veicam modernizāciju uz to, ko uzskatām par Google 2.0”. Kāds tad būs nākotnes Google 2.0 – to mums gan neviens nesaka 🙂

Par nekorektu Viks Gundotra uzskata arī portālā pavadītā laika uzskaiti: “Tas ir kā ja ātrās ēdināšanas restorānā uzskaitītu tikai tos, kuri apsēžas pie galdiņiem, kaut arī daudzi ņem ēdienu līdz.”

Google+ Latvijā

Tā kā esmu aktīvs Google+ lietotājs, varu visai kvalificēti raksturot portāla stāvokli Latvijā. Principā nekas nav mainījies; kā G+ bija uz domājošo publiku orientēts resurss, tā arī ir palicis. Kaut arī nesen zaļā gaisma tika dota nepilngadīgajiem, viņu tur tā arī nav savairojies. Aktīvie lietotāji lielā mērā viens otru pievienojuši saviem lokiem, tā kā par informācijas trūkumu Straumē grēks sūdzēties. Joprojām izjūtams daiļā dzimuma trūkums portālā, bet pozitīvas novirzes tomēr jūtamas.

Avoti 1, 2

Evers
    Participant

Es, kā Google produktu piekritējs, atzīstu, ka Google+ kontā ieeju reizi nedēļā. Vienkārši nav tur dzīvības, nav tur draugu, nevienam uzbāzties ar netaisos lai tagad nāk un lieto G+.

Nav brīnums, ka RWJ katras 🙂 epizodes beigās izdara kautko naidīgu pret G+ ikonu. 😀

Participant

https://plus.google.com/106471529831612704951/posts/JubS9wkgQAB

Ne visās pasaules vietās G+ ir klusums. Es labāk izvēlos angliskoties tur, jo latviešu auditorijai un latviešu valodai tur mazs svars. )

Foxsk8
    Participant

Reāli, lai no google+ būtu kāda laba atdeve, būtu ko tur darīt, ir vienkārši, brutāli visus piedāvātos lietotājus, kas ir lokos, samest iekšā, jeb ievilkt, un sagrupēt, piem com, lv tauta, utt.. draugi, paziņas, etc, savelc visu to stafu un aidā.

Vislabākā no google+ fīčām kas man patīk ir ievadam meklējamo frāzi, piem Jquery, un hops man parādās visa info, kas ar to saistīta, diezgan ērti.

msh
    Participant

Pēdējā frāze liek atcerēties par teicienu “kas tad cits sunim asti cels, ja ne pats”, bet es neapvainošos ka es un kādi 95+ % latvijas tiekam nosaukti par idiotiem un ka neliels gūgļa fanu klubiņš ir tie domājošie cilvēki… 😀

grisha
    Participant

Nebriinos ka spoku pilseeta. Es jau sen biju par G+ aizmirsis. Arii nezinu nevienu, kas vinju lietotu.

Athlons
    Participant

kas ir google+?…

Aldis
    Participant

Iespējams Google+ kaut ko jauc savā statistikā, tas ka viņš ir augošs, piekrītu.. Visi grib pamēģināt, un tas arī viss.. Kā tu piesaisties Google+, tā tas You+ velkas līdzi gMailam, Calendaram, Readerim, un pat parastajam Searcham, kas iespējams uzlikta kā browsera Home Page. 😀

Participant

Ja (kad) viņi tik tiešām apvienotu savus produktus vienā, tad gan būtu aktivitātes un populācijas bums. Nesaprotu, kāpēc viņi bremzē.

RicoPico
    Participant

Quote:

par informācijas trūkumu Straumē grēks sūdzēties

Ar visām četrām- par.

[spoil]

[img]https://www.spoki.lv/upload/articles/12/126000/images/_origin_Kafijas-dzirnavinas-4.jpg[/img]

[/spoil]

shady
    Participant

Arī nesaprotu cepienu – G+ attīstās aizvien vairāk un straumi nākas dalīt pa kategorijām, jo visu kvantumu izfltrēt nav iespējams.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?