Vai iespējams, ka Firefox saplūdīs ar Chrome?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Vai iespējams, ka Firefox saplūdīs ar Chrome?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kā liecina Mozilla ziņojums par 2012. gada finansēm, ir pienācis tas laiks, kad šīs kompānijas projekti un Firefox tanī skaitā ir atkarīgi tikai un vienīgi no Googles “žēlastības dāvanām”. Ienākumu daļā nu jau pilnus 90% sastāda Googles atlīdzība par tās interneta meklētāja iekļaušanu ugunslapsā. Gadu iepriekš šī atkarība bija vēl 85%.

Nav grūti iedomāties, kas notiktu, ja Google pārstātu barot lapsu par 311 miljoniem USD gadā. Un maz ticams, ka Googles lielmenedžeri par to nav iedomājušies… Tālāk daži secinājumi:

* Firefox aizvien vairāk “hromificējas”, vismaz dizainiski

* Mozilla aprīšanas gadījumā izveidotos kaut kāds hibrīds “ChromeFox”, kam garantēti piederēs pasaules kundzība interneta pārlūku tirgū (nepāries taču neviens uz IE?)

* Apvienošanās gadījumā Google iespējas spiegot un apgādāt visus ar personalizētu reklāmu vēl vairāk pieaugtu.

“Lapsas” apetīte drastiski pieaug no gada gadā; ja 2011. gadā Mozilla ieņēma 163 miljonus $ (tai skaitā 139 no Google), tad pērn šis skaitlis jau sasniedza 311 milj. $ (280 no Google). Mūždien tādas astronomiskas summas rūsganā zvēriņa barībai neviens nemaksās – tas ir skaidrs. Bet pagaidām vēl ir klusums. Varbūt pirms vētras.

Š ī ziņa nav tulkojums no ārzemju avotiem, uzskatām to vienkārši par redaktora piektdienas murdziņu 🙂

Mozilla finanšu pārskats.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_chromefirefoxie_1.jpg[/img]

Anonīms
    Neaktīvs

Firefox mainās tikai uz slikto pusi, paliek trekns un zaudē labās funkcija, piemēram, resume!

Par Firefox sapišanu tiešām kāds saņem algu?

Athlons
    Participant

man gan arvien labāk sāk patikt tas mazais zilais puisēns, kas fŠnā ēd līmi…

arvien lietoju Šperu, kaut tā jau ar vienu kāju kapā… nākotnē, ļoti iespējams, speršu neadekvātu soli un sākšu lietot ie…

usins
    Participant

Emz kurā tur alfa versijā foksis ēda stabili zem 100mb ram. tā ka kaut ko dara…

Nettwerk
    Participant

Lai piedod, bet lai nu ko tikai ne googleeshanos. Es tikai tad vieniigi uz IE. Man jau zb, taa paargoogleeshanas.

Zaljo kaa nopeerc, taa googlee jaaregistreejas. Youtube, taa google jaaregistrejas. Kaut gan pamazaam jau saaku lietot IE un teikshu, ka man patiik darbiibaa. Un mekleetaaju esmu saacis lietot Bing.

aoma
    Participant

Cerams, tas nenotiks, tā jau tik maz atšķirīgu lietu pārlūku pasaulē atlicies 🙁

Lai gan, ja ņem vērā ūdens pilienu, kā ideālu aorodinamikas ziņā klasisku aptecētājformu un vispārējo autobūves attīstību, daudz variantu nepaliek -, optimālākais dzinis kļūs par visu nākotnes brauzeru serdi, cerība paliek vien uz atsevišķiem entuziastiem, kas pratīs “izravēt” lieko, lai pārlūks būtu lietojams arī neekshibicionistiem.

garaisezis
    Participant

firefox bez CONFIRG: regulēšanas nav lietojams, Chrome man jau no paša laika gala nav īsti paticies. Patlaban lēkāju no Operas uz Safari.

Jaunzems
    Participant

Un Windows 8 nav jāreģistrējas? WP8 arī nav jāreģistrējas?

Brīžiem tavs MS fanbojisms robežojas ar mentālām problēmām

Participant

…un vēl Bing… ahh..

[spoil][img]https://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/aZPrMK3_700b_v2.jpg[/img][/spoil]

shadow118
    Participant

Windows 8 nav obligāti, var sēdēt ar lokālo kontu

BlackHalt
    Participant

Man gan kaut kā Firefox nemaz “nehromificējas”.

Nevaru iedomāties kā tik atšķirīgas pārlūkprogrammas varētu apvienoties.

E-500
    Participant

Opera pārvēršās par Chromi nometot savu Presto dzini, nevis Firefox.

Firefox ir Gecko ar XUL un Chrome ir Webkits, nez uz kā bāzes tad apvienosies, jo tad zaudēs savu identitāti. Manuprāt tas tiešām ir murdziņš.

Līdz šim labākais man ir Firefox, esmu arī pāris gadus lietojis Opera un Chromium, bet atgriezos pie Fx. Biju pārsteigts cik daudz sīkumu chromē nav pieslīpēti, vēl jo vairāk, ja tas tagad skaitās mainstrīm pārlūks.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?