Sākumlapa › Forumi › Tehnika › Audio/Video/Foto un TV › Vai ir iespejams saslegt kopa vairakus pastiprinatajus?
Ceru, saproti, ka signāls jāņem no lineārās, ne tumbām domātās izejas :D.
ieejas signaalam jaabuut katram pastiprinaataajam pretfaazee :>
aizmirsu piebilst – nospiedosjais vairums muusdienu pastiprinaataaju ja straadaa tiltaa :>
Papildus, slēgumi japārkoriģē, ja izmanto izvadi, piemēram 5.1, 7.1 or citu, bet būtība tā pati. Uz katru kanālu 1 pastiprinātājs, ja vēlies vēl, vari sadalīt kanālus un uz katru kanālu var salikt pa 2 pastiprinātājiem un tā tālāk.
pec papīriem tādā veida varot vairāk ka dubultot jaudu bet nu dzīve vis protams savadak max var gandrīz dubultot pietam rodas palidus ierobežojumi uz skaļruna pretestibas, max barošanas sprieguma utt.
paareejais gan ir taisniiba :>
taapeec topic autors cerams saprot, ka par vinju pasmejas :>
lai veiksmiigi satiltotu 2 pastiprinaataajus pamatzinaasjanas elektronikaa IR nepieciesjamas. ja autoraam taadas buutu, tad sjis topic nebuutu radies.
kaada starpiiba, vai kanaali ir uz vienas plates, vai dazjaados korpusos? :> sasleegsjanas princips NEMAINAAS.
MAINAS un kavel JO vadi rada liekas indukcijas rodas parazītiskās kapacitates.. uz vienas plates var izpildit celinus ta, lai visas nestabilitates novērstu kaut vai tikai tapēc ka barošanas vadi loti ietekme signālu vadus un paša AP elementus un ja nav laba zeme uz plates AP nestradast stabili.. tā tas ir ar analogajiem pastiprinatajiem.. vis biezak to var noverot kad veic izstradi uz maket plates kur daudz vadu rezultata pec liela cakara tu iegusti ejosu AP bet kad salode uz plates tad parametri pavisam citi un nekas neiet 😀
es pats pus gadu izstradaju diplomdarbam mono AP tilta slegumu rezultata ieguvu 170 W pie barosanas 45V uz 8 omiga skalruna
es pats pus gadu izstradaju diplomdarbam mono AP tilta slegumu rezultata ieguvu 170 W pie barosanas 45V uz 8 omiga skalruna
Tak pie bipolāra (+/- 45 V) sprieguma nevis vienkārši 45 V, vai ne?
Autoram gan iesaku slēgt paralēli vairākus stiprekļus un katram galā pa tumbai. Tad tiešām jaudas summēsies. Tilta slēgumus utml. atstāj profesionāļiem, tik un tā nekas nesanāks.
Vēl vieglāks ceļš – nopērc Kenwood vai Sony stiprekli ar tādu jaudu, kādu tev vajag, izvēle ir milzīga un nav nemaz tik dārgi.
Tak pie bipolāra (+/- 45 V) sprieguma nevis vienkārši 45 V, vai ne?
ka gan savadak.. panemu divus impulsu baroklus bik pamodificeju principialo shemu sasledzu un dabuju +/- 45 V un gnd… paraleli katrai linijai t.i. + un – pret zemi vel kondierus uzliku un torodialo spoli pulsacijas minimalas un masa daudz reiz mazaka neka ja nemtu trafinu.. cena gan bik lielaka sanak.. bet baroklu majas man daudz sakrajies pietam ta skaitijas paligierice taka izpildijums bij vienalga kads
Stipreklī baroklim ir milzīga nozīme; ja grib dabūt minimālu kropli, nav vis vienalga izpildījums! Bet nu tas tā, nav pa tēmu…
taisniba.. bet diplomdarbam pietika ar to limeni
Ar kādu barošanas bloku var dabūt mazākus kropļojumus, ar impulsa vai ar trafiņu??
gruti teikt ir plusi ir minusi trafins ir loti atkarīgs no sprieguma svarstibam rozete un es domāju ka musu latvenergo parsniedz tos pielaujamos +/- 10% no 220 (kas starpcitu ir vis biežākais iemesls kapec tehnika latvija mirst) bet toties pulsaciju trafinam ir minimali pat praktiski nav bet piemēram impulsu baroklis nav atkarigs no barošanas sprieguma svarstibam jo vis tiek konpencets ar loti sarezgitam kompensacijas un atgriezenisko saisu kedem un liela tilpuma kondieriem. ta var turpinat irgi un sanaks neizskirts bet vispar HI-END AP pastiprinatajaos jau biezak izmanto impulsu un domaju ka tuvaka laika vini parspes trafinu risinajumus
es par so jautajumu jau pasen emu runajis ar vienu no bijusajiem RRR inzinieriem un vins man vienozimigu atbildi nevarēja dot taka.. 50/50(Impulsu ir dargaki)
Ja pareizi baroklis konstruēts, tad pārējie parametri būs līdzvērtīgi.
No drošības (lai nenodegtu) viedokļa domāju gan, ka trafiņš. No praktiskā viedokļa – impulsu (tas ir daudz vieglāks, aizņem daudz mazāk vietas utml.)
Ja pareizi baroklis konstruēts, tad pārējie parametri būs līdzvērtīgi.
tas gan par nodegsanu bet ja ies gaisa 10000 microF kondieri vienalga bus kur vins ir trafina vai impulsu 😀
Preses relīzes