Vai SKYPE apdraud mūsu PC?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Vai SKYPE apdraud mūsu PC?

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

[imgl]https://notepad.lv/bildes/atteli/20071026134116250.png[/imgl]Krisa Kaspersky rakstā Krievijas interneta vietnē xakep.ru sīki apskatīts SKYPE darbības mehānisms un zinātniski pamatots – kā šo p2p telefonijas un failapmaiņas instrumentu viegli pārvērst datorspiegošanas un vīrusu izplatīšanas rīkā. Lietotājiem ieteicams uzmanīties: arī firewall SKYPE’m nav šķērslis. Programmatūras sastāvs tiek turēts stingrā slepenībā. Palaižot SKYPE, lietotāja PC tiek pārvērsts p2p serverī, pie tam procesora un RAM patēriņš, kā arī interneta trafiks netiek limitēts; programma nerēķinās ar lietotāja vēlmēm. Izsekot līdz notiekošajiem procesiem ir ārkārtīgi grūti, tiek lietots sarežģīts datu šifrēšanas algoritms.

Visu rakstu pilnībā (krievu valodā) var izlasīt xakep.ru 100. numurā.

usins
    Participant

NU cik es lietoju uz linux skype man pamatīgi ēda resursus, kad nāca kāda ziņa vai kāds zvanīja. Dažbrīt dators konkrēti apstājās… bet kompis jau nebija no tiem vājākajiem.

Nu es skype vasarā vispār reti lietoju…

Foxsk8
    Participant

usins wrote:

NU cik es lietoju uz linux skype man pamatīgi ēda resursus, kad nāca kāda ziņa vai kāds zvanīja. Dažbrīt dators konkrēti apstājās… bet kompis jau nebija no tiem vājākajiem.

Nu es skype vasarā vispār reti lietoju…

Varu tev piekrist, jo jaunāka versija, jo viss iet uz grunti. Tā tiešām ir, kad tev kāds zvana, viss paliek šausmīgi lēns. Varētu tas skyps izdomāt veidu, kad tev zvana un tu atrodies kādā spēlē, tad viss tev izsit laukā, vajadzētu tā, kad tev kāds zvana, un tu atrodies kādā spēlē programmā vai kā, neceļ to logu uz augšu, bet tikai ir zvana signāls, atkal kad esi windows vidē, tad logs varētu izlekt. Savādāk, bieži ir gadījies, kad pēkšni tev kāds zvana un sabojā prieku kādu monstru novākt. Dažreiz jau tas piegriežās.

QueenZ
    Participant

Njaa, arii mani jau šodien apdraudēja, bet es uz to neuzķēros 🙂

p.s. nebiju redzeejsi vel zaļu skype logo 🙂

EmilsF
    Participant

Par laimi man nekas tamlīdzŠgs nav atgadījies.. 🙂

aldizz
    Participant

Es skypi nelietoju jau nu kadus 10 menesus.. delj ta ka pirmkart cilveki trauce man zvnaot.. un kad vienreiz gaja man virus scan.. es knapi k-ko pa i-netu krukijos jo jau PC bremzeja… peksnji vienz zvans nokarinaja visu.. :S

Un ka iznaca 3shais skype.. es sapratu.. ka bez skype man PC ir aatraks + mazak trauceklu.. un visiem kam esmu vajadzigds mani var atrast citur.. k-vai loti labs ir google talk! 🙂

Un ka taga paklausas.. tie kas skypi lieto… esot baigi daudz virsu bijusi.. u.t.t.. 🙂

Es tik par to traffic paskatijos.. un pavacu info.. diezgan interedsantas lietas tur apaskha slepjas! 🙂 :win:

Foxsk8
    Participant

Par to, ka kāds tev piezvana un nokarina PC, varu pilnīgi piekrist. Kad vēl bija vecās versijas, tās labāk stradāja. Būs jūnomēģina kāda no vecākam versijām.

aldizz
    Participant

man taga stav 2.5 versija! 🙂 Kad vajag iesledzu to.. itka pagaidam vel nav blokejusi ka parak vecu! bet 1.4 ir .. 😀

shady
    Participant

Skaipam ir tāda funkcija kā – “Do not disturb”, lai neviens netraucē…

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā