vai tas tā var būt?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    CharismatiC
    Participant

Labvakar, piektdiena ir klāt ar kārtējo, iespējams, muļķīgo tēmu.

Sanākusi tāda situācija, kurai es nevēlos piekrist. Tātad, man viens pazīstams cilvēks it kā tiek iekšā savu draugu draugiem.lv profilos un saliek tur visādu nepatīkamu informāciju un linkus. Cik es paujautāju šiem “upuriem”, viņam esot kaut kā kāda programma ar kuru to var izdarīt, tas ir, viņš tajā ievada attiecīgā lietotāja e-pasta adresi (inbox’a) un dabū tā paroli. Pēc tam tiek upura draugiem.lv profilā.

Es kaut kā negribu tam ticēt, bet vai pastāv tāda programma? 😀

WordPad
    Participant

Nevajag izmantot sūdīgas paroles. Vajag vismaz 10 zīmes + lielie burti, mazie burti, cipari, simboli. Un guli mierīgs, ja vien viņš fiziski netiek pie tava pīcī vai pats nepalaid kādus atsūtītus izpildāmos failus.

samurajs
    Participant

Parasti jau keyloggeri lieto šim nolūkam (protams, tas spēkā tikai uz publiskiem PC kaut kur kojās utml.) Bruteforsēt paroli varētu būt apgrūtinoši, jo pēc kādas 3. kļūdas draugiem jau prasa aizpildīt CAPTCHA. Tīri teorētiski jau visu var uzlauzt, tik vai vērts pūlēties?

Anonīms
    Neaktīvs

Nezinu kā Jūs, taču es parasti izmantoju gmail, lai gan to uzlauž katru dienu, tomēr kaut kā drošāk ir tādā ziņā, ka pašā google konta sistēmā var uzlikt tādu iespēju, ka ievadot paroli, kad pieslēdzamies piemēram gmail, uz telefonu tiek nosūtīts kods, kuru jāievada, tikai tad tu tiec tālāk, es šo sistēmu izmatoju ne tikai gmail, arī citur, kur tas ir iespējams, taču katrai sistēmai ir savi (+/-), jo mēs tam varam uzlikt, ka man nav līdzi telefons un mierīgi atslēgt šo drošību…

Es par tādu inbox.lv dzirdu pirmo reizi, pats izmantoju live mail, gmail, kā arī citus, taču inbox.lv noslēdzis līgumus ar visiem pēc kārtas, lai lietotājiem, kā arī portālam piegādātu jauku reklāmu katru dienu un tas tā tracina……

Anonīms
    Neaktīvs

Es biju dzirdējis, ka kāds draugos atlauzis trīs līmeņus no cik tur…

Protams, ka nekas nav drošs šajā sistēmā, taču mēģinot ienākt iekš inbox.lv, ievadot nepareizi paroli vairākas reizes (nezinu, cik īsti) ir tā, ka IP tiek pierakstīta notikumu žurnālā.. (Laikam)

CharismatiC
    Participant

Lieta tāda, ka viņš apgalvo, ka viņam ir programma, kurā ievada e-pasta adresi (to, kuru izmanto, lai ielogotos draugiem.lv), piemēram, [email protected]. (jā, tikai inbox) Principā tiek uzlauzts inbox e-pasts un tad draugiem.lv tālāk. Tāpēc es jautāju vai pastāv tāda programma. To, ka ar cookie zagšanu var tikt profilā, es zinu, bet “upuri” apgalvo, ka nav spieduši uz nekādiem linkiem un nav izmantojuši publiskos PC. Š aubos, ka cilvēks ar 9 klašu izglītību un ar diezgan zemu vidējo varētu veiksmīgi uzlauzt draugiem.lv.

Nettwerk
    Participant

Batonus var tālāk spraust ausīs.

CharismatiC
    Participant

Protams, ka tika ņemta vērā iespēja, ka cilvēks melo. Ir vairāk “upuri”, kas man par to ir stāstījuši. Vienīgais mans jautājums ir – vai pastāv tāda programma?

drunk_lizard
    Participant

lai dabuutu kuukijus nav jaabuut nekaadaam “speciaalaam programmaam”. pietiek ar skriptu weblapaa. kuukijs deriigs tikai aktiivaa sesijaa un arii ne visur. iztiiri savu datoru no keilogera.

aa, mljin, kaads beidzot likvidees plaanpraatiigaa kinomehaanikja parakstu?! jeb tagad ieksj notepad parakstos var arii kaadu bmp biuzju iebaazt uz kaadiem 7-8 megabaitiem?

KristoZ
    Participant

Tev tā 4-kilobaitīgā bilde palēnina lapas ielādes ātrumu, vai vienkārši kaitina? Bildes aizvākšanu, jo tā neatbilst foruma lietošanas noteikumiem (7.3) es atļaušos atstāt administratoru un profila īpašnieka ziņā, kaut arī tas vēl ir diskutējams jautājums, ja vien ir atrodama oficiāla “userbar” izmēru informācija.

Citādi – varu vien ieteikt labo pogu uz bildes un “Adblock Plus: Block image…”. Ja lieto Operu, domāju, tas nav grūtāk izdarāms.

Savukārt, CharismatiC, – tādas programmatūras pastāvēšanas iespēja ir ļoti tuvu nullei, ja vien minētā persona nav ļoti tuvos draugos ar inbox.lv vai draugiem.lv tehnisko personālu, un pat tad tas ticamības momentu sevišķi nepalielina.

Ja tik ļoti interesē, varu kaut vai iedot savu inbox adresi – lai tavs paziņa pamēģina un iespamo manā profilā kaut vienu adresi. Ja izdosies – taisnība viņam, ja ne… nu tad viss skaidrs. ;]

darklight
    Participant

Iespējams, ka cilvēks ir ticis pie inbox.lv parolēm, kas ik pa laikam tiek pakāstas / nopludinātas. Ja “upurim” draugos ir tāda pati parole, kā inboxā, tad vairs nekādu programmu pat nevajag.

Anonīms
    Neaktīvs

Protams, ka cilvēki bieži vien izmanto vienādas paroles vairākās vietās, ja tiek klāt e-pastam, tad jau tālākais irt tikai laika jautājums……

Kon
    Participant

Universitātē, lekciju laikā, aizmugurē sēdošie čaļi draugus drāza, kamēr es kladē peņus zīmēju :>

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 13 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā