Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Humors un Joki › Vai tavā e-pastā jau ir viltus piedāvājums no Swedbank?
Par cik esmu šīs iepriekšminētās bankas ilggadējs klients, mani nokaitināja tas, ka tās vārdu izmanto kaut kādi smirdīgi “lētās naudas pelnītāji”, tāpēc arī radās vēlme uzrakstīt par šo.
Kam par iemeslu man atnāca vispār šāda veida vēstule?
Dzirdot par identisku gadījumu arī no foxsk8
Plašāk lasīt šeit, Mad182 blogā:
Protams, šajā datubāzē atradās mūsu e-pasta adreses, tāpēc secinājumus izdarīt ir viegli, jo agrāk nekas tamlīdzīgs man tiktiešām nebija sūtīts.
Pēdējā laikā tas laikam ir iegājies bizness – e-pasta adrešu tirgošana. Vesela kriminālā ķēde. Kāds uzlauž apjomīgu resursu (forumu, portālu, blogošanas sistēmu etc.). Jau pirmais likumpārkāpums. Tālāk cilvēks, kas sevi uzskata par hakeri, izfiltrē no sava guvuma – datubāzes novilkuma, visas e-pasta adreses, un pārdod tās tālāk kādai nekompetentai kompānijai, vai cilvēkam, kas ir noskaņots uz mēstuļu (spama) izsūtīšanu (informācijas nodošana trešajām personām) – kas jau ir otrais likumpārkāpums. tālāk “pircējs” izsūta uz šīm e-pasta adresēm savu reklāmu – šis jau ir trešais likumpārkāpums masveidā. (un vēl droši vien apakšā bunte ar citiem).
Bet jautājums rodas tāds? Vai sekoman.lv ir vainojams tajā, ka nav spējis nosargāt šāda veida informāciju atsaucoties uz “Fizisko personu datu aizsardzības likumu”?
Par hakeriem un spameriem viss jau ir skaidrs, bet šeit iet runa par pašu personas datu pārzini.
Interesanti būtu paklausīties Jūsu viedokļos par šo tēmu – “Es reģistrējos it kā populārā i-neta resursā, un mani dati nonāk spameru rokās”. Iespējams vēlāk ielikšu arī izvilkumus no LR likumiem.
Sūtītājs lieto Lattelecom mājas internetu. Tātad starpniekserveris nav lietots. Tātad varam šo lietu tālāk nodot policijai.
Delivered-To: ****@******.com
Received: by 10.216.66.211 with SMTP id h61cs195786wed;
Thu, 1 Oct 2009 12:27:28 -0700 (PDT)
Received: by 10.204.13.201 with SMTP id d9mr314980bka.12.1254425247693;
Thu, 01 Oct 2009 12:27:27 -0700 (PDT)
Return-Path:
Received: from smtp2.apollo.lv (smtp2.apollo.lv [80.232.168.229])
by mx.google.com with ESMTP id 12si549007bwz.46.2009.10.01.12.27.27;
Thu, 01 Oct 2009 12:27:27 -0700 (PDT)
Received-SPF: fail (google.com: domain of
Authentication-Results: mx.google.com; spf=hardfail (google.com: domain of
X-Cloudmark-Score: 0.000000 []
X-Virusscan: Clamd
Received: from [78.84.64.161
by smtp2.apollo.lv (CommuniGate Pro SMTP 5.2.10)
with SMTP id 480295380; Thu, 01 Oct 2009 22:27:26 +0300
Reply-To:
From: Swedbank
Subject: RE:// Pasties
Date: Thu, 1 Oct 2009 22:27:24 +0300
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain;
charset=”Windows-1251″
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Message-ID:
Sveiki! Ja galigi nav ko darit pamegini
Ja nopelniti Ls 80
Vairak draugu, lielaka pelna 🙂
JTJYLPBIJJVCPWCIXEDOGVETFHOEIOSSQDVTFL
piemēram, es esmu pārliecināts, ka neesmu tur reģistrējies, bet man bija akaunts ar manu loginu un pass 😀 un vēl bariņš sekotāju, kas bija tikpat lielā neizpratnē, kā es.
bekoman.lv ir zigmaarinja projekts :> un jamaa projektus lauzj visi, kam nav slinkums :>
bet datubaaze vareetu buut vienota ar seksam.lv :>
drosji ka tu tur apgrozies :>
kā no tā sūda sekoman vispār var tikt vaļā? ZB jau tās vēstules.
Nevajadzēja sapīties 😀
feiks, ko tu tur murgo?
bekoman.lv ir zigmaarinja projekts :> un jamaa projektus lauzj visi, kam nav slinkums :>
bet datubaaze vareetu buut vienota ar seksam.lv :>
drosji ka tu tur apgrozies :>
😀
— Dakter, mani visi ignorē.
— Nākamais, lūdzu.
Lattelekoms bezmaz vai atbalsta spamu, esmu tiem dauņiem pārsūtijis spamu – viņi brīnās kapēc es sūtu.
nu neskumsti, gan jau ka sjis acc arii nav uz ilgu laiku…
tu laikam esi nolaadeets :>
nau
Plašāk lasīt šeit, Mad182 blogā:
Tas nav mans
Preses relīzes