Vai tavā e-pastā jau ir viltus piedāvājums no Swedbank?

Sākumlapa Forumi Citas tēmas Humors un Joki Vai tavā e-pastā jau ir viltus piedāvājums no Swedbank?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Mr.Death
    Participant

[imgl]https://www.swedbank.ru/site/images/logotypes/logo_jpg_med.jpg[/imgl] Tātad, šovakar vakarā saņēmu interesantu e-pasta SMS notifikāciju no visiem pazīstamās bankas – “Swedbank”. Tieši tā – vēstules sūtītāja vārdā vistiešākajā nozīmē rēgojās krāšņais vārds. Atvēru īsziņu, lai palasītu, ko šie atrakstījuši tālāk.. un sapratu, ka tā tomēr nav nekāda banka. :>

[img]https://bildites.lv/images/b56h0fwd9o7gqcfyi70f.png[/img]

Par cik esmu šīs iepriekšminētās bankas ilggadējs klients, mani nokaitināja tas, ka tās vārdu izmanto kaut kādi smirdīgi “lētās naudas pelnītāji”, tāpēc arī radās vēlme uzrakstīt par šo.

Kam par iemeslu man atnāca vispār šāda veida vēstule?

Dzirdot par identisku gadījumu arī no foxsk8, man uzreiz nāca prātā nesen uzlauztais mikroblogošanas monstra “Twitter” latviešu pakaļdarinājums – sekoman.lv, kura datubāze aptuveni pirms vairāk nekā nedēļas sekmīgi nonāca internetā.

Plašāk lasīt šeit, Mad182 blogā: https://gugols.exs.lv/?p=12

Protams, šajā datubāzē atradās mūsu e-pasta adreses, tāpēc secinājumus izdarīt ir viegli, jo agrāk nekas tamlīdzīgs man tiktiešām nebija sūtīts.

Pēdējā laikā tas laikam ir iegājies bizness – e-pasta adrešu tirgošana. Vesela kriminālā ķēde. Kāds uzlauž apjomīgu resursu (forumu, portālu, blogošanas sistēmu etc.). Jau pirmais likumpārkāpums. Tālāk cilvēks, kas sevi uzskata par hakeri, izfiltrē no sava guvuma – datubāzes novilkuma, visas e-pasta adreses, un pārdod tās tālāk kādai nekompetentai kompānijai, vai cilvēkam, kas ir noskaņots uz mēstuļu (spama) izsūtīšanu (informācijas nodošana trešajām personām) – kas jau ir otrais likumpārkāpums. tālāk “pircējs” izsūta uz šīm e-pasta adresēm savu reklāmu – šis jau ir trešais likumpārkāpums masveidā. (un vēl droši vien apakšā bunte ar citiem).

Bet jautājums rodas tāds? Vai sekoman.lv ir vainojams tajā, ka nav spējis nosargāt šāda veida informāciju atsaucoties uz “Fizisko personu datu aizsardzības likumu”?

Par hakeriem un spameriem viss jau ir skaidrs, bet šeit iet runa par pašu personas datu pārzini.

Interesanti būtu paklausīties Jūsu viedokļos par šo tēmu – “Es reģistrējos it kā populārā i-neta resursā, un mani dati nonāk spameru rokās”. Iespējams vēlāk ielikšu arī izvilkumus no LR likumiem.

PAPILDINÄ€TS! – Saņemtās e-pasta vēstules tehniskā informācija.

Sūtītājs lieto Lattelecom mājas internetu. Tātad starpniekserveris nav lietots. Tātad varam šo lietu tālāk nodot policijai.

Quote:

Delivered-To: ****@******.com

Received: by 10.216.66.211 with SMTP id h61cs195786wed;

Thu, 1 Oct 2009 12:27:28 -0700 (PDT)

Received: by 10.204.13.201 with SMTP id d9mr314980bka.12.1254425247693;

Thu, 01 Oct 2009 12:27:27 -0700 (PDT)

Return-Path:

Received: from smtp2.apollo.lv (smtp2.apollo.lv [80.232.168.229])

by mx.google.com with ESMTP id 12si549007bwz.46.2009.10.01.12.27.27;

Thu, 01 Oct 2009 12:27:27 -0700 (PDT)

Received-SPF: fail (google.com: domain of [email protected] does not designate 80.232.168.229 as permitted sender) client-ip=80.232.168.229;

Authentication-Results: mx.google.com; spf=hardfail (google.com: domain of [email protected] does not designate 80.232.168.229 as permitted sender) smtp.mail=[email protected]

X-Cloudmark-Score: 0.000000 []

X-Virusscan: Clamd

Received: from [78.84.64.161] (HELO User)

by smtp2.apollo.lv (CommuniGate Pro SMTP 5.2.10)

with SMTP id 480295380; Thu, 01 Oct 2009 22:27:26 +0300

Reply-To: [email protected]

From: Swedbank

Subject: RE:// Pasties

Date: Thu, 1 Oct 2009 22:27:24 +0300

MIME-Version: 1.0

Content-Type: text/plain;

charset=”Windows-1251″

Content-Transfer-Encoding: 7bit

X-Priority: 3

X-MSMail-Priority: Normal

X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000

X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000

Message-ID:

Sveiki! Ja galigi nav ko darit pamegini

https://alturl.com/e5wm

Ja nopelniti Ls 80

Vairak draugu, lielaka pelna 🙂

JTJYLPBIJJVCPWCIXEDOGVETFHOEIOSSQDVTFL

rajah
    Participant

kā no tā sūda sekoman vispār var tikt vaļā? ZB jau tās vēstules.

Foxsk8
    Participant

To naudina.lv saitu vajadzētu ar likumu aizliegt. Būtu mazāk to “šmurguļu”.

Mr.Death
    Participant

Naudina.lv savos noteikumos ir paredzējusi, ka spama izmantošanas gadījumā, viņu lietotāja-noteikumu pārkāpēja konts tiek bloķēts.

izredzētais
    Participant

nezinu kādēļ iekrita atmiņ ā indivīds – TEST^ .. kur jamais pazudis? 🙂

feiks
    Participant

sāksim ar to, ka bekoman.lv jau no sākta gala savu datu bāzi izrāva no tās otras draudzīgās lapeles, kas bija pirms oranžās draudzīgās lapeles… o.0

piemēram, es esmu pārliecināts, ka neesmu tur reģistrējies, bet man bija akaunts ar manu loginu un pass 😀 un vēl bariņš sekotāju, kas bija tikpat lielā neizpratnē, kā es.

drunk_lizard
    Participant

feiks, ko tu tur murgo?

bekoman.lv ir zigmaarinja projekts :> un jamaa projektus lauzj visi, kam nav slinkums :>

bet datubaaze vareetu buut vienota ar seksam.lv :>

drosji ka tu tur apgrozies :>

msh
    Participant

rajah wrote:

kā no tā sūda sekoman vispār var tikt vaļā? ZB jau tās vēstules.

Nevajadzēja sapīties 😀

msh
    Participant

drunk_lizard wrote:

feiks, ko tu tur murgo?

bekoman.lv ir zigmaarinja projekts :> un jamaa projektus lauzj visi, kam nav slinkums :>

bet datubaaze vareetu buut vienota ar seksam.lv :>

drosji ka tu tur apgrozies :>

😀

TokRa
    Participant

Man gan neko neatsūtīja 🙁

— Dakter, mani visi ignorē.

— Nākamais, lūdzu.

daGrevis
    Participant

Ir, ir… Ceru ka cilvēki ir tik gudri un saprot ka no Swedbank epasts neb;utu inbox.lv reeģisrēts. 😀

hacker
    Participant

Kamēr lāmuri neiemācīsies pārsūtīt spamu provaiderim – nekas nemainīsies.

Lattelekoms bezmaz vai atbalsta spamu, esmu tiem dauņiem pārsūtijis spamu – viņi brīnās kapēc es sūtu.

drunk_lizard
    Participant

beton, miiljuminj, arii sjeit tevi nobanoja?

nu neskumsti, gan jau ka sjis acc arii nav uz ilgu laiku…

tu laikam esi nolaadeets :>

drunk_lizard
    Participant

pie viena gribeeju uzjautaat, vai net-expert nav taa laameru lapa, kuru te pirms nedeeljas uz desas pavilka? :>

nau jau nekaads briinums, ja tur taadi experti kaa tu :>

Mad182
    Participant

Kā tu zini, ka tas ir nācis no sekoman? Mans mails arī ir bijis visādos lauztos boot.lv u.tml. bet konkrētais spams nav nācis…

Mr.Death wrote:

Plašāk lasīt šeit, Mad182 blogā: https://gugols.exs.lv/?p=12

Tas nav mans :lala:

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā