Vai Tev bieži zvana poltergeists?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Vai Tev bieži zvana poltergeists?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Daudziem no mums ir pazīstama šāda sajūta: pilnīgi droši liekas, ka mobilais kabatā zvana vai vibrē. Tad mēs ķeram pēc tā, un izrādās, ka tālrunis ir mēmāks par zivi. Nav bijis ne zvans, ne SMS. Š o psiholoģisko fenomenu pētījusi Vācijas IT nozaru apvienība BITKOM, un iegūti visai interesanti dati.

Izrādās, ka “spoku zvani” ir ļoti plaši izplatīta parādība – 31 procents no visiem aptaujātajiem ir saskārušies ar šo parādību. “Daži cilvēki iet savu fantāziju pavadā, īpaši, ja gaida zvanu, vai cer uz to,” tā BITKOM šefs Augusts Vilhelms Š ērs.

Visvairāk uz “spoku zvaniem” uzķeras jaunatne. Vecuma grupā 14-29 gadi katrs otrais (49%) ir ar to saskāries. Toties pensionārus apmānīt ir daudz grūtāk – pēc 65 gadiem tikai katrs piektais (19%) saskāries ar māņu zvaniem.

Vēl būtu interesanti uzzināt, ka katrs trešais tālruņa lietotājs jūtas neomulīgi vai jocīgi, ja kādu dienu nav bijis neviena tālruņa zvana/SMS, vai arī to ir bijis ievērojami mazāk.

Bet ko darīt tiem, kam bieži zvana poltergeisti un citādi mošķi? BITKOM iesaka izvēlēties oriģinālas zvana melodijas, kuru nav citiem. Un pērkot jaunu tālruni, izvēlēties tādu, kam ir pamatīgs vibrozvans – ja kāds zvanīs, tad drebēs ne pa jokam!

Avots

sir_irius
    Participant

Ir sanācis pašam šo piedzīvot.

grisha
    Participant

PAt gandriiz katru darbadienu seezhot traktorveidiigajaas mashiinaas kaa forklifts vai Bendy. Lietoju gan Handset, bet taapat liekas ka kaads zvana, bet tas no vibraacijaam. Es gan driizaak ceru ka nezvana, jo darba laikaa atbildu uz darba zvaniem tikai, privaataas sarunas var pagaidiit.

ob7
    Participant

Man regulāri tas gadās… un tas NAV atkarīgs no tā vai gaidu zvanu… un es neesmu tajā tīņu vecuma grupā…

aoma
    Participant

Ar mobilo nekad, senos lakos, kad bija tikai parastie, tas gadījās bieži, jo kamēr aizvelcies līdz aparātam, tas, maita, jau vairs nezvana 😀

Creep
    Participant

Š ad un tad gadās, bet tas laikam dēļ tā, ka ir SE classic phone melodija, kas ausis griež un nu jau smadzenēs nosēdusies. Tiesa, mainīt nevēlos…

KristoZ
    Participant

Man arī šad un tad gadās, ka liekas, ka bikšu kabatā telefons vibrē – izvelku – nekā! Nu vismaz jūtos omulīgāk, zinot, ka neesmu tāds vienīgais. :}

izredzētais
    Participant

ar mani ik pa laikam tas pats notiek. nešķita ka mēs, ķertie, esam tik daudz 😀

jurgenz
    Participant

man dienā kādas 5x liekas ka man zvana/sms, jo man vibro baigi švaks un par skaļumu vsp var nerunāt…

un šitais arī man ir: “Vēl būtu interesanti uzzināt, ka katrs trešais tālruņa lietotājs jūtas neomulīgi vai jocīgi, ja kādu dienu nav bijis neviena tālruņa zvana/SMS, vai arī to ir bijis ievērojami mazāk. “

rasty
    Participant

nja.. 😀 es zināju ka neesmu viens tāds jukušais.. 😀 man dienā ntās reizes ir tāda sajūta.. jo abi tel ir uzlikti uz vibrāciju, bez skaņas, un bieži liekas, ka zvana kāds…

RicoPico
    Participant

Agrāk, kad darbadienu pavadīju ar telefonu bikšu kabatā, tad šos spoku zvanus piedzīvoju tekoši. It sevišķi, ja ir skaļa vide, un tiešām nevar saprast- zvana vai gļučī. Tagad esmu pasācis likt telefonu uz galda, jo atklāju, ka bez telefona un maka kabatās var daudz ērtāk ieriktēt pēcpusi biroja krēslā. 🙂

StyleZ
    Participant

+1, man šitie ļoti bieži gadās.

Cik esmu novērojis, tas tiešām ir tad, kad gaida kādu zvanu, bet pastiprina visu šo efektu tas, ka manai E52 ir ļoti švaks vibrozvans un esmu salicis melodijās parastas dziesmas, kam parasti iesākums ir tāds klusāks + vēl zvans ir pieaugošā skaļumā, tādēļ diezgan bieži apkārtēju troksni var notuēt kā telefona zvanu.

Pirms kaut kāda laika lasīju citu pētījumu par šo pašu, tur vairāk uzsvars bija uz to, ka tas esot tīri psiholoģisks aspekts, kad cilvēks visapkārt dzird to, ko vēlas dzirdēt, aļa savu telefona zvana toni..

ruukjis
    Participant

Man ir taisni pretēji – es dzirdu, ka zvana mans telefons, bet manas smadzenes to nefiksē – tā gan parasti gadās, ja esmu drūmi ieracies darbos. Kā smejies gluži kā igaunim – kamēr darāpo.

Evers
    Participant

Arī man bieži tā gadās, varbūt kautkādas nelielas gurnu nervu-muskuļu spazmas, bet varbūt poltergeisti! 😀

Ar gaidīšanu gan to nevaru sasaistīt.

tox3
    Participant

Ir gadījušies spoku zvani, bet vairāk nogļučī, ka kāds ir aiz durvīm.

reGative
    Participant

Sameklēju Youtubē nokia oriģinālo meldiņu, ielādēju savā vodafonā. Aizbraucu uz Rīgu un kādas reizes 4 likās, ka man zvana. 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?