Vēlos pirkt PC no 1a.lv (Info topikā)

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Vēlos pirkt PC no 1a.lv (Info topikā)

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Maikijs
    Participant

Sveicināti padieši!

Pirms diviem gadiem nopirku laptopu, bet beigās sapratu, ka tas nebija tā vērts un, ka labāk būtu bijis pircis PC nevis portratīvo. Bet kas darīts tas darīts.

Anyways vēlējos šo jautājumu jautāt has.lv forumā, bet viņiem EMail sistēma galīgā čupā, ne reizi neatsūtīja confirmation vēstuli uz nevienu no maniem epastiem, tāpēc arī esmu šeit.

Pirmkārt esmu pilnīgs nezinītis un neesmu nekad datoru būvējis pats. Tāpēc izmantošu iespēju, ko 1a.lv piedāvā, jeb datora detaļu sakomplektēšana kopā. Es nāku šeit tāpēc lai kāds varētu no 1a.lv izvēlēties viss labāko un lētāko builda variantu priekš manis. Kā jau teicu neko daudz par to nezinu.

Budžets: 200-400, varbūt 450, maksimums 500 Eiro.

Izmantojums: Neplānoju spēlēt visas jaunās spēles, kuras iznāks uzreiz pirmajā diena ar viss augstākajām grafikām. Būtībā es neesmu tāda veida gameris, ka pērku spēles daudz un jaunas. Parasti tās, kuras ir iznākušas nopērku pēc 2 vai 3 gadiem. Ja jūsu izvēlētais builds spēs pavilkt spēles CS:GO grafiskajā līmeni un zemāk tad ir labi :D. CS:GO minēju kā piemēru. Būtībā es meklēju universālu PC, kurš der gan spēlēm, bet galvenokārt arī ir izmantojums priekš vienkārša darba ar softiem, piemēram modelēšanu, weba sērforšanu, video montēšanu un tā tālāk.

RAMs: Starp 4 GB-12GB, perfekti būtu 6 vai 8 GB. Kā jau teicu neplānoju pirkt augstākās klases monstru.

Diska vieta: 300GB-800GB. Tēmēju uz SDD, bet SSD lai gani tie ir ātri, tomēr viņi ir dārgāki nekā HDD un parasti ar mazāku ietilpību. Pats tagad domāju-Ä€trāks, bet ar mazāk ietilpību vai lēnāks, bet ar vairāk ietilpību :/.

Būtībā tas arī ir viss. Es ļoti ceru, ka atradīsies kāds jauks cilvēks, kurš varēs no 1a.lv sakomplektēt kopā strādājošas un manām prasībām derīgas detaļas :).

Jauku dienu!

Imhoteps
    Participant

Maikij! Tas, ka skolā sācies vasaras brīvlaiks, nenozīmē, ka cilvēki nesvin Jāņus.

Ja ko uzrakstīšu, tad, varbūt, svētdien.

shady
    Participant

Budžets no 200 – 500 eiro… tā ir milzīga gradācija, it īpaši šajās cenu kategorijās.

Datoru bez ssd es nekad vairs nelietošu. Tam, kas to nav lietojis, ir ļoti greizs viedoklis par to..

Un kāpēc 1a?

Maikijs
    Participant

Es esmu pieradies turēties pie klasiskām vērtībām, šajā gadījumā 1a. Ja tu zini kādu citu labu alternatīvu, tad droši raksti. Bet es tomēr vairāk tēmēju budžetā kaut kur ap 400 Eiro.

Barons
    Participant

Dataleks, AIO

Naasdegunis
    Participant
    Crow
    Participant

1. No Lepras jāturās pa gabalu. Viņiem PlatiMax (un MaxGold un MaxBron) graboši un neejoši nāk, par šiem vispār nesākot.

2. SSD!

3. Tādu kasti pats var no skārda atgriezumiem labāku salocīt.

IFlow
    Participant

Nezinu domāju šīs būtu labāks variants.

Video karti vari izvēlēties pēc savas gaumes.

https://www.1a.lv/order/shopping_cart?content=HcbBEQAgCAOwlWgLxdP991LMKwhJsXEgkTXJSujHHZiYy5y0Cb9c

Crow
    Participant

NEĻERKSTI!

IFlow
    Participant

Jaunais cilvēk, kas tu tāds man būtu, lai pavēlētu?

Crow
    Participant

Var kļūdīties, var lietas nezināt, var mēģināt kapeiku 3.14st, bet tādu 100% vanckaru sakomplektēt var tikai totāls taurs!

Tātad, vot papriekš mēģini saprast, kāpēc nevajag ļerkstēt, pēc tam varbūt tiksim līdz pavēlēšanas jautājumam.

Anonīms
    Neaktīvs

Ieteiktu nekad nelietot tādu vardu kā nekad ,jo es zinu ka tu sēdesi ari pie kompja bez ssd,kaut vai ciemos.Un kadi tad ir tie stereotipi par ssd.Starp citu man ir ssd ,lai ari nekads labais SANDISC 240 ,bet ir.Jā ir patīkami ja sistēma attaisās 30 sek. un brauzeris palaižas praktiski uzreiz .Un tāpēc iesaku topika autoram ,ja gribi ietaupīt 50 naudas tad nepērc ssd ,nekas traks tas nav.

IFlow
    Participant

Tu laikam esi no tiem tārpiem, kuri prot tik gudri dir**, bet domāt un pat izlasīt “topiku” neesi spējis. Cilvēks rakstīja, ka viņam nevajag nekādu “megasuperuber” datoru, bet gan ikdienas lietošanai. Un saprotot tavu smadzenes līmeni, tu esi tālu no šīs pasaules.

Crow
    Participant

NEĻERKSTI!

Anonīms
    Neaktīvs

Piedāvātu šādu komplektu – https://www.1a.lv/order/shopping_cart?content=HcnBDQAwCMPAlQghBdr996rgd7L7UHHxYMjqAaLqDNwVCzK1KyjfIlhP%2BQ%3D%3D

Ja ļoti gribās ietaupīt, tad videokarti nomainam uz 750, SSD un RAM arī var atrast par dažiem eiro lētāk.

Crow
    Participant

Lūk, cienīgs ieteikums, un pareizs padoms, kur var ietaupīt. Cepurnost, ser!

qwop
    Participant

Pa lielam izskatās labi.

PSU gan ir uz robežas, lai gan 1a pa tādu pašu cenu nekas labāks nav pieejams. Citos veikalos var dabūt seasonic s12 350 par līdzīgu cenu. Var arī tajā pašā 1a ņemt cx430, ja tas ietilpst budžetā.

Ja iespējams, tad ieteiktu pagaidīt līdz veikalos parādās polaris kartes (oficiāli iznāk 29 jūnijā, bet protams jāpagaida kamēr Latvijā būs pieejams). Jaunajām kartēm būs krietni labāks performance ar mazāku patēriņu un vecajām kartēm visticamāk kritīsies cena.

bad1
    Participant

Par lietotu neesi domājis?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 18 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā