Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Vēlos pirkt PC no 1a.lv (Info topikā)
Pirms diviem gadiem nopirku laptopu, bet beigās sapratu, ka tas nebija tā vērts un, ka labāk būtu bijis pircis PC nevis portratīvo. Bet kas darīts tas darīts.
Anyways vēlējos šo jautājumu jautāt has.lv forumā, bet viņiem EMail sistēma galīgā čupā, ne reizi neatsūtīja confirmation vēstuli uz nevienu no maniem epastiem, tāpēc arī esmu šeit.
Pirmkārt esmu pilnīgs nezinītis un neesmu nekad datoru būvējis pats. Tāpēc izmantošu iespēju, ko 1a.lv piedāvā, jeb datora detaļu sakomplektēšana kopā. Es nāku šeit tāpēc lai kāds varētu no 1a.lv izvēlēties viss labāko un lētāko builda variantu priekš manis. Kā jau teicu neko daudz par to nezinu.
Budžets: 200-400, varbūt 450, maksimums 500 Eiro.
Izmantojums: Neplānoju spēlēt visas jaunās spēles, kuras iznāks uzreiz pirmajā diena ar viss augstākajām grafikām. Būtībā es neesmu tāda veida gameris, ka pērku spēles daudz un jaunas. Parasti tās, kuras ir iznākušas nopērku pēc 2 vai 3 gadiem. Ja jūsu izvēlētais builds spēs pavilkt spēles CS:GO grafiskajā līmeni un zemāk tad ir labi :D. CS:GO minēju kā piemēru. Būtībā es meklēju universālu PC, kurš der gan spēlēm, bet galvenokārt arī ir izmantojums priekš vienkārša darba ar softiem, piemēram modelēšanu, weba sērforšanu, video montēšanu un tā tālāk.
RAMs: Starp 4 GB-12GB, perfekti būtu 6 vai 8 GB. Kā jau teicu neplānoju pirkt augstākās klases monstru.
Diska vieta: 300GB-800GB. Tēmēju uz SDD, bet SSD lai gani tie ir ātri, tomēr viņi ir dārgāki nekā HDD un parasti ar mazāku ietilpību. Pats tagad domāju-Ä€trāks, bet ar mazāk ietilpību vai lēnāks, bet ar vairāk ietilpību :/.
Būtībā tas arī ir viss. Es ļoti ceru, ka atradīsies kāds jauks cilvēks, kurš varēs no 1a.lv sakomplektēt kopā strādājošas un manām prasībām derīgas detaļas :).
Jauku dienu!
Ja ko uzrakstīšu, tad, varbūt, svētdien.
Datoru bez ssd es nekad vairs nelietošu. Tam, kas to nav lietojis, ir ļoti greizs viedoklis par to..
Un kāpēc 1a?
2. SSD!
3. Tādu kasti pats var no skārda atgriezumiem labāku salocīt.
Video karti vari izvēlēties pēc savas gaumes.
Tātad, vot papriekš mēģini saprast, kāpēc nevajag ļerkstēt, pēc tam varbūt tiksim līdz pavēlēšanas jautājumam.
NEĻERKSTI!
Ja ļoti gribās ietaupīt, tad videokarti nomainam uz 750, SSD un RAM arī var atrast par dažiem eiro lētāk.
PSU gan ir uz robežas, lai gan 1a pa tādu pašu cenu nekas labāks nav pieejams. Citos veikalos var dabūt seasonic s12 350 par līdzīgu cenu. Var arī tajā pašā 1a ņemt cx430, ja tas ietilpst budžetā.
Ja iespējams, tad ieteiktu pagaidīt līdz veikalos parādās polaris kartes (oficiāli iznāk 29 jūnijā, bet protams jāpagaida kamēr Latvijā būs pieejams). Jaunajām kartēm būs krietni labāks performance ar mazāku patēriņu un vecajām kartēm visticamāk kritīsies cena.
Preses relīzes