Verbatim ražos backup diskus ar 1000 gadu garantiju

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Verbatim ražos backup diskus ar 1000 gadu garantiju

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kompānijas Verbatim un Millenniata parakstījušas līgumu par kopīgu arhivācijas tehnoloģiju un optisko datu nesēju izlaidi ar zīmolu M-Disc. Turpmāk Verbatim un tās mātes kompānija Mitsubishi Kagaku Media (MKM) ražos DVD un BD-R diskus ar šo brendu. Sortimentā ietilps DVD M-Disc ar 4,7 GB ietilpību, 25 GB disks BD-R M-Disc, 100 GB BD-R BDXL M-Disc un divpusējie Blu-ray M-Disc.

M-Disc produkcija no parastajiem atšķiras ar to, ka izmantoti tikai neorganiski materiāli, kuri laika gaitā nedegradējas. Iededzinot datus diskā, mainās nevis tikai gaismas atstarošanas īpašības, bet pārklājuma ķīmiskais sastāvs. Konkrētais komponenšu sastāvs tiek turēts noslēpumā. Ražotājs par to tēlaini izsakās “dati kā akmenī iekalti”. Š ie backup diski izceļas arī ar noturību pret temperatūrām līdz 80 grādiem, mitrumu, Saules stariem utt. Testos noteikts, ka M-Disc spēs glabāt datus vismaz 1000 gadus. Nolasīt informāciju var uz parastā DVD/Blu Ray diskdziņa, un 80% no pēdējiem derīgi arī BD-R M-Disc ierakstīšanai. DVD M-Disc gan nevarēs ierakstīt ar parasto diskdzini, jo nepieciešama lielāka lāzera jauda.

Jau šā gada sākumā varam gaidīt pirmo M-Disc produkciju.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_image__disc_comparison_1.png[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_millenniatamdiscdesign01575x301_1.jpg[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_img_0148_1.jpg[/img]

M-Disc mājas lapa

Andron MacBeton
    Participant

Cena par gigabaitu tiešām būs zem cietņa cenas? Neticu. Kautkāds pagātnes vēmeklis viņiem tur sanāks. Kautkas tik pat veiksmīgs kā VESA šina vai Windows Millenium 😀

kappa
    Participant

Es domāju, ka šis ir izteikts nišas produkts, matricas cik skatījos, 25GB 15 paka maksā 66£, sanāk 0.17 par vienu GB. Tas ir pagaidām, noteikti kļūs lētākas.

Š…emot vērā dažādu failu sistēmu nesaderības un ko tik vēl ne, tad ierakstīts disks varētu būt uzticamāks par cieto disku, turklāt triecinu un mitruma – putekļu drošāks. Iedomājies Tev ofisā ieslēdzas ugunsdrošības sistēma un sāk līt lietus- cietajam var būt arī beigas, a šāds disks noteikti to izturēs.

Aldis
    Participant

Verbatim parastaas matricas ir zaudejushas savu kvalitaati, nesen no 10 matricu torniisha labi ja 3 bij ierakstaamas, pareejaas izmetu aaraa… Pedeja laikaa vairs neskatos uz matricu firmu, dazhas ītkaa kreisaas”firmas matricas ir tik pat ķvalitatiivas”cik Verbatim….

ruukjis
    Participant

Man ir radikāli pretēja pieredze. Turklāt es krāmējos ar 100 matricu tornīšiem. Pagājušā gada laikā tika sasvilināti 200 Verbatim CD – neviens nebija bojāts… Vai esi drošs, ka vaina nav raksteklī?

kappa
    Participant

Atceros, kad 15 gadus atpakaļ sāku ar rakstīkļiem krāmēties, tad izteikti vājas bija tās matricas, kurām bija tādi spīdīgi pārklājumi- tie bija plāni un trausli. Bija tāds MMORE, melnas ar zilu kastītes, tās bija gan matētas gan spīdīgas, tās spīdīgas bija ļoti vājas. Vēlāk tie plānie pārklājumi pazuda. Kopumā cik daudz disksu sacepinājis esmu, tā, ka vaina būtu tukšajā matricā, nevis kādā blakusapstāklī, šķiet pat neatminos. Nedz Verbatim, nedz kādas citas.

Aldis
    Participant

Nianse taada, ka braakji man no vieteejaas maximas ienaacaas, bet kad pirku ogree – rd electronic-aa, tur jau bija ok, visas matricas. Iespeejams, maxima kaa jau maxima, taas matricas piegaadaaja kaa eis ventura pacinju 😀

Bet nu patikami nav, ka speciali ej un peerc matricas, kuras tulinj jaliek lietaa, un tomer nekas nesanak, nauda izmesta veejaa.

ruukjis
    Participant

Ja runājam par sliktajām matricām tad atceros Melody. DVD matricas bija vienkārši katastrofa, apmēram pusei uzreiz pēc ierasktīšanas tas spīdīgais slānis atleca no plastmasas.

Tagad vairs neatceros firmu, bet bija tādas, kuras ar pamatīgu troksni eksplodēja un pēc tam varēji arī savu rakstekli lidināt laukā.

Quagmire
    Participant

Man ir pārsimts CD un DVD Tunex (laikam), Lietuvas kaksimā pa 1 eiro bundžā (10x) sapirku, cerams, ka pēc pāris gadiem nebūs metamas, ja vajadzēs ko ierakstīt. 😀

Aldis
    Participant

Taa tad peec gada, tavaa tirgus topikaa buus matricas? 😀

Quagmire
    Participant

Laipni aicināts arī tagad, teiksim, par 3 eiro bundžā pirkt, lētāk gan negribu atdot, dzīvē noderēs.

Aldis
    Participant

Biznesmens… 😀

Lai jau pasham labi kalpo! 🙂

m_janis
    Participant

Ja grib būt kautcik drošs, ka pēc 10 gadiem matrica vēl būs lietojama – jāņem tikai Taiyo Yuden vai Mitsubishi Chemicals ražojumi, pie tam Long Strategy versijas. Pēdējā laikā Latvijā fgan nav redzētas, ie man vēl kādas divdesmit, taupi sevišķiem gadījumiem :D.

msh
    Participant

Sūdīgs diskdzinis. Minos, ap kādu trešo gadu vienam paziņam bija kompī 52x CD-ROMs, tas sava ātruma dēļ mēdza diskus šķaidīt ārā. Vienreiz biju aizņēmies no viena cilvēka sešus diskus ar videoklipiem, vajadzēja uz čoma cietuča aizkopēt, kopējam, kādu trešo disku kopējot “baukš” – es nesapratu, paziņa gan saprata, nebija pirmā reize 😀 – nospiedu pogu, izbira sudraba lietutiņš… 😀 Nospļāvos un atnesu savu CD-RW dzelzi, tas ar savu 40x lasīšanas ātrumu diskus traumēt nespēja.

kappa
    Participant

nav veicies, man ir kadi tris diski saspragusi diskdzini un pec izkratisanas, viss stradaja ka nakas. laikam rakstiklis vainigs, bija veins no taa laika top end Teac produktiem 🙂

GuntOn
    Participant

Par matricām viss ir skaidrs, bet vai Latvijā vairs vispār var nopirkt labus 3.5′ DVD rakstītājus?

msh
    Participant

Vēlu veiksmi. Ierakstīt varbūt varēs, bet nav teikts ka pēc pāris gadiem varēs nolasīt. Ar laser rot iepazinos jau sen – 14 gadu vecumā sakopējos kādus 300 diskus, pamatā kaut kādās e-proformance matricās, pēc pāris gadiem daļa nebija lasāma, kaut arī ne reizi nebija lasītas.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā