Vertu Ti – Android viedtālrunis 7,900 € vērtībā

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Vertu Ti – Android viedtālrunis 7,900 € vērtībā

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Kamēr Nokia nolēmusi spītēties līdz galam, tās bijusī meitasfirma Vertu, kas specializējas elitāru tālruņu ražošanā, izrādījusi daudz lielāku elastību. Tā nu tapis pirmais Android tālrunis Vertu Ti. Vertu izpilddirektors Perry Oosting pamatoja Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) izvēli: šī OS šobrīd salīdzinājumā ar Windows Phone esot labāk attīstīta, un pasaulē ne velti aizņem 60% tirgus.

Tagad daži fakti par oriģinālo konstrukciju:

* Vertu Ti 3,7″ skārienekrāns aizsargāts ar safīra stiklu, kas ir 4 reizes izturīgāks par visiem Gorilla Glass un tamlīdzīgiem izstrādājumiem.

* Korpuss izgatavots no 5. klases titāna, kura izturība pieckārt lielāka nekā jebkuram materiālam, kas līdz šim lietots viedtālruņu ražošanā.

* Procesors: 2-kodolu 1,7 GHz, 1 GB RAM, 64 GB atmiņas, 8+1,3 MPix kameras, kas padara modeli par jaudīgāko no Vertu tālruņiem.

* Skaņas aprīkojumu konstruējusi dāņu firma Bang&Olufsen, kuras audio risinājumus pazīst visa pasaule.

* Katru Vertu eksemplāru no 184 detaļām pilnībā montē viens meistars, kurš par kvalitāti atbild ar savu galvu, jo viņa vārds iegravēts metāla plāksnē aizmugurē. Montāža notiek nevis Ķīnā, bet Lielbritānijā.

* Vertu Ti maksā 7900 EUR un sver 180 gramus.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_vertu2_1.jpg[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_vertu1_1.jpg[/img]

Mājaslapa

aoma
    Participant

Lūk to es saprotu. Lamborghini starp telefoniem, arī tiem par dzinēja kavalitāti atbild konkrēts maiņas meistars.

Ja tā padomā, salīdzinoši ar ābola plastmasas un alumīnija grabuļiem tā cena nemaz tik augsta nav.

shady
    Participant

Varēja mazliet apdeitot tehniskos parametrus, ekrāns ar nav diži liels, bet no otras puses, ja jau šāda manta ir kabatā, tad arī pie rokas ir kārtīga tablete. Bet visā visumā, cērtams kociņš 😀

Crow
    Participant

aoma: Lamborghini ar tā dara? Tad jau tās nesenās motoru eksplozijas kādam maksājušas galvu būs. Aston Martin, savukārt…

Par tēmu: ļoti neglīts, punkts.

aoma
    Participant

Jap. Par to ir savulaik lasīts: dzinējs tiek salikts, iemontēts testa automobīlī, padzenāts cik tur tos kilometrus, tad atkal izjauc, parbauda katru detaļu, samontē pa jaunu un meistars uzliek savu kvalitātes sertifikātu.

Ja vēlāk kas atgadās, paviršais vaininieks no soda neizspruks… Diez, cik viņi tur nopelna? 😀

Starp citu, Lamborghini arī neizmanto ne galvas, ne kartera, ne kādas citas blīves – detaļu salāgojums ir precīzs līdz dažiem mikroniem.

Nettwerk
    Participant

7900 EUR vērtais telefons gļukos, kā visi pārējie zaļiem. Tas tik ir numurs. Biezais nopircis šādu un izrādās šamo nevar sazvanīt jo zaļais nohlamojis.

Aldis
    Participant

Pa to laiku Nettwerk cīnās ar zilo nāves ekrānu uz sava telefona, kurš uzmeties vienā no orandžajiem kvadrātiņiem ko sauc par aplikāciju…

valters.vasilis
    Participant

Un pa to laiku Nettwerks samaksā 7900 EUR par “flīžu” iztērēto datu apjomu. 😀

Nettwerk
    Participant

Visnotalj WP negljuko kaa zaļie… Atslēdz data konekciju un nekādi rēķini nebūs. Bet to ka žaļie gļuko pamatīgi un nonstopā vai pa 100 vai 7900 nemainās. Zaļais ir zaļais.

shady
    Participant

Atvainojos, bet cik liela pieredze tev pašam ir bijusi ar android? Ar cik modeļiem?

Es nenoliedzu, ka ir sava veida problēma, ka android bāž virsū visur, pat tur, kur tas pēc parametriem neiederas (tā veidojas budžeta klases androidi). Bet, atvaino man, normālai trubai nav nekādas problēmas ar android sistēmu. Ja tev ir bijusi negatīva pieredze, tas nenozīmē, ka var tā norakstīt visu sistēmu dēl konkrētiem ražotāja modeļiem.

Nesen man ar viens, it kā zinošs cilvēks, saka, ka nopircis WP, jo android ir mēsls, esot visu laiku gļukojis. Es šim prasu – cik modeļus tad esi pētījis? Š is atbild – tikai vienu. Emm….nu skaidrs… Tas ir tas pats, kas zapiņā ielikt mersedesa motoru un kladzināt apkārt, ka merši ir mēsli, jo redz kaut kas nestrādā, nevelk kā vajadzētu…:D

Crow
    Participant

Bet atcerēsimies kaut vai Vistu. Tagad uz kŠr-seven-es-es-dē-gātēiks-100000-ti, protams, bez problēmām, bet vai tas mazina faktu, ka Vista (bez SP1) ir neoptimizēts mēsls, jo tad reti kuram normāli gāja? Tāpēc arī Android ir lēns mēsls – jaudas ziņā tagadējie budžeta trubofoni sasniedz tā laika kompjus, bet līdz tādai produktivitātei kā rāpus līdz Ķīnai.

Es nez, ja Androidam kāds uzportētu, teiksim, pilno Photoshop, kas savulaik normāli gāja uz 1 GB RAM, 2 Ghz proča, tad Andrim vajadzētu desmit kodolus un 10 GB RAM – nu izskaidro man, necienīgajam, kāpēc tā, m? Kāpēc 100% quality augstas izšķirtspējas JPEG (nevis kameras bildētie sūdi) verās vaļā pusstundu un killo background procesus, bet nevienam desktop, Winda/Mac vai Linux ar to nav problēmu?

shady
    Participant

Jā, optimizēt vajadzētu gan. Pats uz savas trubas esmu spēlējies ar modificētajiem ROM`iem – var just atšķirību.

Nesaku, ka Android ir ideāla sistēma, katrai ir savi plusi un mīnusi. Ikdienā lietoju šobrīd gan WP gan Android + iekārtu testi Notepadam.

Es saprotu, ka cik cilvēku, tik viedokļu,katram ir savas vēlmes un kritēri, gan gaume. Man pa trubu nevajag tikai zvanīt,man mobilais telefons ārpus telpām kļūst par kabatas datoru darba vajadzībām un izklaides centru atpūtai. Un sit tu mani nost, WP smagi atpaliek no android ar savu funkcionalitāti un aplikāciju klāstu. Toties piekrītu, ka WP prasa mazāk resursus, jo uz budžeta klases trubas WP iet smuki, android noteikti gļukotu. Bet….te iederas teiciens – par labu mantu arī ir jāmaksā. Par Android sanāk maksāt vairāk, jo vajag jaudīgākus dzelžus, bet ne velti cilvēki arī maksā. Bet, ja tavām vajadzibām pietiek ar WP vai pat Symbian un S40 veidīgajām sistēmām – lūdzu, lieto tak. Tas ir normāli.

Bet tagad kladzināt apkārt, ka android ir mēsls, pilns ar vīrusiem un gļuko – tas ir vienkārši wtf! Vajadzētu aizliegt likt virsū Adrīti uz lētām trubām, tad būtu savs plus un izpaliktu šāda gānīšanās, 100 punkti atbalstītu tādu politiku. WP bija malači, ka uztaisīja savas stingrās prasības pret ražotāju, kas neļauj to sacūkot un radīt antireklāmu.

P.S. – arī WP mēdz nokārties!

Jaunzems
    Participant
    Nettwerk
    Participant

blotet var rotation, tas vairaak attiecas uz programmu izstraadaajiem kas to programmu taisa nevis uz OS izstraadaataajiem. Ja programmas iestatijumos nav opcija turn off screen rotation tad nav. Raksti developerim nevis vaino OS izstraadaataaju. Otroo dalju nesapratu no taa visa. Izskataas ka otrais teikums tapis peec kaprona piipeesanas.

nevertell
    Participant

Jā, bet androīds ļauj regulēt rotāciju system-wide. Vai uz WP8 vari šarēt ar smb un lasīt smb šāres ? Vai vari strīmot no telefona mūziku uz citiem devaisiem izmantojot vispāratzītus un plaši pielietotus protokolus ?

Crow
    Participant

Ē, nu Andrim arī vispār nevar aizvērt programmas normālā veidā. Stop/force stop iekš settingiem tomēr ir procesa varmācīga izbeigšana, nevis aizvēršana. Savukārt Home turēšana un izsviešana no Recent procesu neaizver, bet iemidzina.

Par rotāciju gan jāpiekrīt. WP nevar? It’s crap – make it better.

aoma
    Participant

Vecīt, es “pilno” fotožopu darbināju uz kastes ar 128MB RAM, tiesa arī bildes tolaik mērīja savādākos iemauktos, megapikseļi nevienam pat sapņos nerādījās 🙂

Tāpat, ja ņemam no šodienas viedokļa savulaik tik pelto Vistu – manuprāt, sistēma, kas nedaudz apsteidza dzelžu ražotājus, tāpēc arī tika nonievāta. Pēc idejas, ja uzbāzta uz pietiekoši jaudīgiem dzelžiem, reti stabils produkts.

nevertell
    Participant

Neiemiedzina. Kopš 4.0 tas viņu izvāc no atmiņas nach ārā.

Un ko vēl vairāk vajag ?

Crow
    Participant

I stand corrected. Pat paskatījos, tomēr izvāc gan… awesome o_O

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 19 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā