Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Video: Latvijas mobilo operatoru bosu tikšanās – milžu cīņas
Diskusijā piedalījās Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis, Bite Latvija mārketinga vadītāja Kristīne Britāne, LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis un Zetcom valdes priekšsēdētājs Artūrs Freimanis. Tika runāts par mobilo sakaru reklāmām kā tādām, gan arī par konkrētiem gadījumiem, kad Amigo neizcēlās ar oriģinalitāti kopējot Bites un vēlāk arī Tele2 reklāmas. Tika diskutēts par LMT iesaisti šajā procesā.
Kā tika noskaidrots, tad Amigo nostāja ir nemainīga. Viņi tāpat (špikojot, kopējot un piedāvājot lētāko cenu) arī plāno turpināt. Bet lai gūtu pilnīgāku priekšstatu par to, kas šobrīd notiek mobilo sakaru jomā Latvijā un kādas varētu būt attīstības tendences, tiešām ir vērts ziedot 45 minūtes sava, kā vienmēr neesošā, laika un noskatīties šo video. Š ādas mobilo sakaru operatoru tikšanās ir ļoti retas, līdz ar to var teikt, ka video, savā ziņā, ir ekskluzīvs.
Š eit arī piedāvājam noskatīties video no šīs diskusijas:
[youtube]
Avots – Bites mājaslapa
Piemēram, apskaties, cik lielās telpās ir izvietots LMT centrālais birojs – ēka ar 7 stāviem plus vēl blakus vismaz viena ēka centrālei. Tur gandrīz katram sanāk savs kabinets. Pateikšu priekšā – šīs ēkas uzcelšanas un uzturēšanas izmaksas sedz uzņēmuma klienti, kas atspoguļojas tarifos.
Un cik esmu novērojis pēc LMT darbiniekiem, kas ir arī manu radu un paziņu pulkā, tad tam uzņēmumam galvenais fokuss pilnīgi noteikti nav strādāt pēc iespējas efektīvāk un ar zemākām izmaksām. Tur ļoti daudziem ir darba vietas nodrošināti iPhone tālruņi. Man jau it kā nebūtu žēl, tikai to telefonu izmaksas atkal samaksā klienti ar saviem rēķiniem.
Pirms kāda laika strādāju vietā, kur darba dēļ sanāca pāris reižu paviesoties Tele2 galvenajā birojā – tas aizņem 2 stāvus aptuveni tikpat lielā ēkā kā LMT. Tur vismaz es sajutu, ka uzņēmuma mērķis ir pēc iespējas zemākas izmaksas.
Un nē, valstij pieder tikai ceturtā daļa no LMT. Pārējais – Telia Sonera. Telekoma daļa īsti neskaitās, jo no tā ar puse pieder Telia Sonera.
Preses relīzes