Sākumlapa › Forumi › Hardware › Video un Audio › videokartes iegāde
Monitors ir FullHD 1080p un tuvākajā laikā netaisos pirkt 2k vai 4k monitoru, tādēļ vēlos uzzināt labāko videokarti priekš šāda monitora izšķirtspējas
Datora komponentes:
AMD FX-6350
ASRock 970 Extreme3 R2.0
RAM 8gb (4+4) Kingston hyperx
SSD – 120gb, HDD 500gb
PSU – 650W
Acīs iekritušas 3 videokartes GTX 1050Ti, GTX 1060, RX470 (480) – atkarīgs no cenas.
Man vienīgi uztrauc ka šī v-karte dēļ procesora par velti sevi noslogos un reāli es no tās dabūšu tikai 80%…
Kā zināms pēc pēdējiem benchmarkiem/testiem, tad RX480 jau ir priekšā GTX1060. Tad vēl ņemam vērā to, ka AMD kartes veiktspējas ziņā “noveco”daudz labāk kā Nvidia kartes. Ar šo es domāju, ka AMD kartēm mēnešu/gadu laikā veiktspēja tiek uzlabota ar draiveriem, Nvidia nekas pa lielam nemainās.
Priekš tavas komplektācijas vislabākā izvēle būtu RX470, kura ir tikai pārdesmit Eur dārgāka par GTX 1050Ti, taču 30-40% jaudīgāka. Pie rokām ir tieši šāda komplektācija (ar FX6350). Jaunākās spēles uz high-max @1080p iet ar 60FPS. RX470 arī daudz lētāka par GTX1060, bet neatpaliek daudz veiktspējā.
Vēl vērts pieminēt to, ka pēdējā laikā AMD draiveri ir ļoti stabili un saņem dažādus uzlabojumus. Par Nvidia draiveriem var tikai lasīt ne tās labākās lietas diemžēl.
*Uz lietotājvārda neskatīties. Tas tikai meme attempt.
Pamatojums ir testi
Par pārējo gan varu tikai piekrītoši pamāt ar galvu… līdz šim teikumam:
Vēl vērts pieminēt to, ka pēdējā laikā AMD draiveri ir ļoti stabili un saņem dažādus uzlabojumus. Par Nvidia draiveriem var tikai lasīt ne tās labākās lietas diemžēl.
Vai man tev atgādināt cik nožēlojamā stāvoklī RX480 bija iznākšanas brīdi? Kas ir tās sliktās lietas par Nvidia – ieliec lūdzu linku.
Kāda nozīme kāda situācija BIJA tad? Tas jau sen kā pagājis. Tagad viss ir vairāk kā kārtībā. Tā jau mēs varam jebkuru piemēru atcerēties. Atceries Nvidia karšu dedzinoši draiveri Maxwell kartīm? 3.5GB fiasko? Pascal=Maxwell uz 16nm?
Preses relīzes