Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Vienā tālrunī var lietot 6 SIM kartes
Virtual SIM darbības būtība: pirmā abonenta SIM karte tiek izmantota lai uzstādītu bāzes savienojumu ar tīklu. Tālāk tiek paredzēta pārējo lietotāju autentifikācija un ar operatora izsniegtā koda palīdzību pie tīkla tiek pieslēgti pārējie lietotāji. Katrs no šādiem abonentiem var nosūtīt SMS un veikt zvanus. Pie kam, katram ir savs atsevišķs rēķins.
Virtual SIM pirmie izmēģinājumi notikuši Kamerūnas mobilā operatora «MTN Cameroon» tīklā. Dažu mēnešu laikā šim pakalpojumam izdevās piesaistīt vairāk nekā 30000 abonentu. Kā izrādījās šī tehnoloģija ieinteresējusi ne tikai maznodrošinātos, bet arī biznesa lietotājus. Virtual SIM piesaista ar to, ka var izmantot vienu telefonu gan publiskām, gan privātām sarunām.
Š ī gada oktobrī Indijā mobilo abonentu skaits pieaudzis līdz 16,7 miljoniem. No 100 indiešiem 42 izmanto mobilos sakarus. Pie kam pilsētās mobilie tālruņi ir praktiski katram, kamēr laukos lietotāju skaits sastāda tikai 20%. Jaunā tehnoloģija var palīdzēt mobilo sakaru izplatībai.
Jāatzīmē, ka ideja vienā aparātā darboties vienlaicīgi ar vairākiem numuriem jau ir realizēta virknē mūsdienīgo tālruņu, piemēram, sākot ar «Samsung DuoS» un beidzot ar dažādiem ķīniešu modeļiem. Tā ļauj vienā tālrunī uzstādīt divas (dažos gadījumos pat trīs) SIM kartes.
Kāpēc tieši sešas? Varbūt es esmu paranoiķis un man vajag 10! Katrai manai personībai!
Š izofrēniķis. To sauc par šizofrēniju. Paranoja ir nepamatotas bailes, aizdomīgums.
Un te nav sakritība, admini? Atkal pamainīti tikai daži vārdi.
Mopsis – detektīvs. 😀
Kāpēc tieši sešas? Varbūt es esmu paranoiķis un man vajag 10! Katrai manai personībai!
😀 😀 😀
Preses relīzes