Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Humors un Joki › Vienu lielo big maku, kolu un frī..
No biežāk uzdotajiem jautājumiem un atbildēm, ko Lielbritānijas McDonald’s ievietojis savā pagājušopavasar atvērtajā sabiedrisko attiecību vietnē makeupyourmind.co.uk.
Jautājums: Vai jūsu burgeri ir taisīti no govju acu āboliem?
Atbilde: Nē. Visi McDonald’s hamburgeri ir gatavoti no veseliem gaļas gabaliem, kas ņemti no pleca un sānu daļas (tie ir tieši tādi paši kā kapātās gaļas šniceles, ko var iegādāties lielveikalos).
J: Esmu dzirdējis, ka jūsu burgeru gaļa ir ņemta no govju vagīnām. Vai varat apliecināt, ka tā nav taisnība?
A: McDonald’s izmanto tikai veselus gaļas gabalus no pleca un sānu daļas.
J: Vai burgeros patiešām ir vēršu sperma?
A: Nē. Visi McDonald’s hamburgeri ir gatavoti no liellopu gaļas. Un tikai.
J: Ja tagad ir simtprocentīgi liellopu gaļas burgeri, kādi tad tie bija agrāk?
A: McDonald’s liellopu gaļas burgeros vienmēr ir bijusi simtprocentu liellopu gaļa, kurai pēc cepšanas nav pievienots nekas vairāk, kā vienīgi šķipsna sāls un piparu.
J: Kāpēc hamburgerus taisa ar liellopu gaļu? Vai tad tajos nevajadzētu būt šķiņķim?
A: Jēdziens “hamburgers†ir cēlies no liellopu gaļas sviestmaizes paveida, kuras pirmsākumus saista ar Hamburgu, Vācijā, 18. gadsimta beigās. Š ī sviestmaize tika – un joprojām tiek – gatavota, izmantojot liellopu, nevis cūkas gaļu.
J: Kāpēc visi jūsu burgeri izskatās tā, it kā kāds uz tiem būtu sēdējis?
A: Reizēm maizītes var izskatīties mazliet saspiestas, ņemot vērā to pagatavošanas, kā arī iepakošanas veidu. McDonald’s dara visu iespējamo, lai tā nenotiktu. Ja jūs neesat apmierināts ar sava burgera izskatu, lūdzu, atdodiet to atpakaļ un palūdziet vietā citu.
J: Lasīju avīzēs, ka darbinieki ēdienā liek sūdus, skatās, kā cilvēki tos ēd un tad iet un smejas viņiem sejā. Vai tā ir patiesība?
A: Tā absolūti nav patiesība. McDonald’s rīcībā nav ziņu par laikrakstiem, kas kaut ko tādu būtu rakstījuši, un gribētos redzēt šo ziņu avotu, ja jums šie raksti vēl ir saglabājušies. Tādā gadījumā, lūdzu, sazinieties ar Klientu apkalpošanas dienesta darbiniekiem un pavēstiet par to sīkāk.
Publicēts žurnāla Harper’s Magazine 2007. gada decembra numurā
J: Lasīju avīzēs, ka darbinieki ēdienā liek sūdus, skatās, kā cilvēki tos ēd un tad iet un smejas viņiem sejā. Vai tā ir patiesība?
A: Tā absolūti nav patiesība. McDonald’s rīcībā nav ziņu par laikrakstiem, kas kaut ko tādu būtu rakstījuši, un gribētos redzēt šo ziņu avotu, ja jums šie raksti vēl ir saglabājušies. Tādā gadījumā, lūdzu, sazinieties ar Klientu apkalpošanas dienesta darbiniekiem un pavēstiet par to sīkāk.
es i gar zemi :D:D
Sākot no tā, ka pa ceļam nokritušai karbonādei viesmīlis nopūš gružus un mierīgi atliek atpakaļ šķīvī un beidzot ar lamatās noķertu peli, kuru tīšām iemaļ kotlešu masā… 😀 😀 😀
Heh…teikšu tā – uzņēmums, kurš pelna no vergiem (skolniekiem, studentiem).
Heh, esmu cepis tos hamburgerus utt….nepaskaužu to ēdājus:D Ir gadījies, ka atnāk mazliet iereibuši studenti un tad (kamēr staršina neredz) pagatavo hamburgerus pēc savām (tikko izgudrotajām receptēm jeb tas, kas ir pie rokas) 🙂
Bet ok, pats ar ik pa laiku mēdzu prims vai pēc lekcijas fiksi notiesāt kādu burgeri…tā kā…
Nav taisnība, ka viņi uz vietas gaļu maļ, viņi uz vietas neko negatavo, tikai pasilda, visas gaļās un pāarējais nāk no ārzemēm.
Š itā dokumentālā filma jau bija par ārzemēm 😀
Sākot no tā, ka pa ceļam nokritušai karbonādei viesmīlis nopūš gružus un mierīgi atliek atpakaļ šķīvī un beidzot ar lamatās noķertu peli, kuru tīšām iemaļ kotlešu masā.
Mhh.. Man brālis reiz strādāja triālā (Valmieras gaļas kombināts), pēc tā piedzīvojuma, piem., pastēti viņš vairs neēd. :D:D Tāpat arī visas tās tūristu brokastis, etc. Tur normāli ir tas, ka jau zaļgana un gluma gaļa tiek iemalta tūristu brokastīs. Par desām man viens cits čalis stāstīja – tās tiek mauktas augšā tā, ka tajā lielajā gaļas mašīnā pa nakti salien iekšā žurkas un tad no rīta, kad viss iet vaļā uz pilnu klapi, viņas tur tiek dzīvas iemaltas un tad tik šās tur spiedz, bet redz, visiem jau garšo…
Ka, piemēram, glumus cīsiņus vienkārši nomazgā un laiž atpakaļ tirgū.
Tāpat apstrādā ar dažādām vielām veco gaļu utt..utt….uttt….redzējis gan neesmu, bet tas kas to man stāstīja ēd tikai pašu laukos kauto gaļu un neko veikalā nepērk:/
Nu par gaļas stāstiem es ar daudz emsu dzirdējis…
Ka, piemēram, glumus cīsiņus vienkārši nomazgā un laiž atpakaļ tirgū.
Tu esi tikai dzirdējis, bet mazajos veikaliņos tā ir ikdienas prakse. Viņiem, ja 10kg vecu desu jāizmet laukā – tā jau ir finanšu traģēdija 😀 Tāpēc katru rītu gaļas izstrādājumi top atsvaidzināti etiķūdenī un ieziesti ar augu elļu smukumam
es pats tikko noplaucēju savu rīkli ar vienu debīlu hamburgeru.
Mhh.. Man brālis reiz strādāja triālā (Valmieras gaļas kombināts), pēc tā piedzīvojuma, piem., pastēti viņš vairs neēd. :D:D Tāpat arī visas tās tūristu brokastis, etc. Tur normāli ir tas, ka jau zaļgana un gluma gaļa tiek iemalta tūristu brokastīs. Par desām man viens cits čalis stāstīja – tās tiek mauktas augšā tā, ka tajā lielajā gaļas mašīnā pa nakti salien iekšā žurkas un tad no rīta, kad viss iet vaļā uz pilnu klapi, viņas tur tiek dzīvas iemaltas un tad tik šās tur spiedz, bet redz, visiem jau garšo…
par šito vispār nerunāsim, dzīvoju 100m attālumā no tām “fabrikām” un vasarā no viņām panesās tāds smārds, ka bail pat mājai uz 5 minūtēm logus atstāt vaļā jau viss būs pilns ar degošu līķu smaku :duno:
Preses relīzes