Visatļautība uz aizdomu pamata

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Visatļautība uz aizdomu pamata

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    shady
    Participant

Vakar, 11.04, ziņu portālā apollo.lv tika publicēta «torrenti.lv» īpašnieka Toma Litovnieka atklāta vēstule, lai mēs kārtējo reizi pārliecinātos, ka pietiek vien ar aizdomām, lai mūsu likumīgās varas pārstāvji parādītu, cik “vareni” viņi ir. Kārtējais mūsu postpadomiskās iekārtas ieguvums, kuru neviens nespēj izskaust – personai ir jāpierāda sava nevainība, tikai tāpēc, ka viena tante teica. Citēju vēstuli:

Pagājušajā nedēļā pie manis mājās ieradās Ekonomikas Policijas darbinieki, lai veiktu kratīšanu. Man tika izdarīti miesas bojājumi, šobrīd ārstejos no iegūtā smadzeņu satricinājuma. Tika ignorētas manas tiesības un pārkāpti vairāki likumi no policistu puses.

Policija uz aizdomu pamata ir slēgusi domēna vārdu «torrenti.lv». Policijai nav jāpierāda, ka šis domēna vārds ir pretlikumīgs, tai pietiek tikai ar aizdomām. Un es nerunāju par pašu lapu, runa ir tikai par domēna vārdu, kas ir tikai lapas adrese. Kopā ar to tika slēgta arī «blog.torrenti.lv» lapa, kurā tika publicēti jaunumi par lapas darbību un šajā lapā lietotājiem nebija nekādu iespēju augšuplādēt failus.

Pirms 4 gadiem jau bija ierosināta Krimināllieta pret mani un «torrenti.lv» (tolaik vēl ar nosaukumu «advbt.lv», kas arī šobrīd ir slēgts uz aizdomu pamata), kurā pēc tiesas sprieduma es tiku attaisnots un esmu turpinājis ievērot likumu arī līdz šim.

Visa informācija, par ko tika saņemtas sūdzības par Autortiesību Likuma pārkāpumiem, tika no lapas izdzēsta un lapā bija pieejams saraksts par to, kas ir izdzēsts. Tas tika parādīts policijas darbiniekiem, bet tas nebija pietiekams iemesls, lai mainītu viņu viedokli par domēna vārdu slēgšanu.

Diemžēl «torrenti.lv» vairs neatjaunošu, jo man ir bail, ka nākamreiz policijas darbinieki mani atkārtoti fiziski iespaidos.

«Torrenti.lv» lietotājiem uztraukumam nav pamata, šis viss tika vērsts pret mani kā personu, kas piedalās «torrenti.lv» uzturēšanā un informācija par lietotājiem nav pieprasīta un papildus tam – visu lietotāju IP adreses kļūdas dēļ izdzēsās. Laikam jau smadzeņu satricinājums vainīgs pie tā, ka šādi neuzmanīgi apgājos ar datubāzi.

«Torrenti.lv» kopija tika izstādīta publiskai lejuplādei un šobrīd man nezināmas personas jau ir publicējušas jaunu lapu, kas turpinās «torrenti.lv» iesākto – brīvu, likumīgu failu apmaiņu internetā.

Varbūt vēstule ir mazliet banāla, bet to, ka likumsargu visatļautība vēršas plašumā, nevar noliegt neviens. Man šajā jautājumā būtu daudz ko teikt, bet šoreiz labprāt uzklausītu jūsu viedokli.

ADS
    Participant

Ooo..! Izrādās, ka mūsu policisti ir pat spējīgi atraut dibenteļus no mīkstajiem beņķīšiem! Diez, kas ir pamatā tādiem enerģijas uzplūdiem? Lauriks apsolīja bezmaksas koncertu? Būtu forši šos enerģijas uzplūdus ievirzīt noderīgā gultnē, piemēram, noziegumu apkarošānā, nevis orālā apmierinājuma sniegšanā visādām šlakām / smakām…

aoma
    Participant

Vispār jau kaut kāda saistība ar kakulakuaku, vai kā tur viņi pareizi saucās, varētu būt. Kantorim uzlika sodu, ka pārāk daudz kāš, šie noorganizēja nelielu “izrādi”, lai parādītu, ka nepelna naudu velti, un ar “ļaunajiem” ir jācīnās visiem iespējamiem paņēmieniem.

Tas gan ir tikai minējums, bet tāda jau sen ir gan politiķu, gan līdzīgu nelabi smakojošu iestāžu un aģentūru pierasta prakse: ja no kaut kā nesmuka jānovērš uzmanība – steidzami tiek uztaisīts “svaigs” škandāls.

ruukjis
    Participant

Es domāju, ka jāsāk jamajiem zvelt pretī. Istabā pie sienas, gluži kā publiskās iestādēs ugunsdzēšamo aparātu, jāsāk turēt lāpsta, aiz stikla ar uzrakstu: “Sasist mentu gadījumā”.

Protams, tevi aizsūtīs uz slimnīcu, bet būs gandarījums, ka vismaz viens no tiem mūdžiem gulēs blakus palātā. Ja reiz sods par pretošanos arestam ir neizbēgams, tad jāgādā lai tas būtu pamatots, nedrīkst tak pieļaut, ka policijai ir jāmelo!

migors
    Participant

Vai būtu kāds risinājums ar kamerām? Jūti ka nāks vai klauvē (ja ir metāla durvis tad klauvēs) ieslēdz ierakstu un lai strīmo kaut kur, un tad ļauj lai sit, lai lamājās, vēl nedaudz provokācijas un viņi pēc tam ilgi vazātos pa tiesām un maksātu.

Latvijā par nožēlu no brīvības ir tikai palicis piemineklis. Kā jau kapsētā.

aoma
    Participant

Ne jau tikai no brīvības vien, man gan liekas, ka tāda te vispār nav bijusi pēdējo 70+ gadu laikā. Tagad piedevām tauta tiek atbrīvota arī no prāta – ja petene smako, tad kāpēc to mazgāt, ja var nopirkt vēl krutākus ieliktnīšus, ja paliels bērns taisa biksēs, tas ir normāli, ar jaunajām superautiņbikšelēm, viš var neiet uz poda kaut nedēļu…

BERILS
    Participant

ja tu viņiem atšausi , nemaz nedomā par slimnīcu , nosākuma caur pagrabu ,un tad uz slimnīcu. Pretošanās/Mentu aizskaršana – pizģets tev pagrabā būs lāpstiniek !

romajo
    Participant

Kā jau banānu republikā, nekā pārsteidzoša. Gan jau, ka menti pat nezin par ko viņš runā.

Willis
    Participant

Quote:

Policija uz aizdomu pamata ir slēgusi domēna vārdu «torrenti.lv».

Ja viņš ir aizdomās turētais un policija uz izmeklēšanas laiku ir slēgusi domēnu, neredzu neko traģisku .

Nav detaļu kā, kādā situācijā viņš guvis miesas bojājumus, 🙂 moš viņš policistam dvēselē iespļāva, vispār uz kratīšanu parasti izbrauc kādi trīs Ekonomikas Policijas darbinieki .

Vēstules saturs ir ļoti virspusējs .

Foxsk8
    Participant

Kur tad outlāws ir pazudis? Fano drīz arī droši paņems ciet. Torrentu tīkls arī izplata bezmaksas saturu, brīvi lietojamu, utt…

Creep
    Participant

fox: biju outlaw administrācijā gadu. Droši zinu pateikt, ka pie outlaw izzušanas vainīgs tikai un vienīgi tā īpašnieks. Viņam bija pilnīgi vienalga, kas ar trakeri notika. Neiedomājami daudz bagu, bieži hosts niķojās utt. Tad, kad domēna reģistrācijas laiks gāja uz beigām, ja nemaldos, tas tā arī pagarināts netika.

nezinitis
    Participant

Morāle -> nepretojies Policijai ja negribi dabūt pa kuņģi …

Crow
    Participant

Quote:

brīvu, likumīgu failu apmaiņu internetā

Banālā daļa, vai ne? Uzturot failu apmaiņu, kas ir legāla pēc idejas, bet mazam ezim ir skaidrs, ar kādiem failiem cilvēki apmainās, ir jāsaprot, ka tu sēdi uz pulvera mucas ar paša aizdegtu degli rokā, un agri vai vēlu nāksies ar tiem mudakiem “parunāties”.

Tas, ka menti (un apsargi – tā pati blice) ir pilnīgi kretīni, kam sakāpj tai kantainajā galviņā tiklīdz forma rokā, gan nav noliedzams.

https://notepad.lv/vai-policija-mani-sarga-t13975.html#147603

Willis
    Participant

Par mentiem piekrītu tikai, nedomā ka Ekonomikas Policijā duraki strādā, viņi bez pierādījumiem un sankcijas uz kratīšanu nenāks, noliks priekšā izmeklētāja apsūdzību (vai kā tas papīrs saucas), iepakos datoru un aizvedīs “iznīcināšanai” .

atlans
    Participant

orb.lv kad aizsita ciet playeri , arzemju autori bija pie vainas. Torrenti paši no savis ir neizdevīgi sūtīt to failu, pats labs lencheris dažriez esmu novelk un slēdzu savienojumus. mūsdienās trakerus iezstāj mākoņu servisi kur pašam sava iekārta un 2 tb disks un aizmirsti par problēmām. (nez kā ir ar šadām iekārtām kas dod stremingus)

Pašam būtu interesanti ja būtu pāris useri no mega.cz. Pati faila apmaiņa nav pretlikumīga tikai saturs ir jātur kāda valstī kur maz pārbauda.

Pats esmu sastapies ar problēmu ka vajadzīgais fails no 4 shared mākoņa pazūd dēļ googles.

trakeri un to torrenti ir šifrēta failapmaiņa un tā ja pārsniedz e pastu lielumu uzskatāma par privātu tadēļ to slēdz pēc pierādījumu savākšanas(policijai ir tiesības uzzzināt kas tiek šifrēts) sliktos atkal uzmeta 😀

Ralfie
    Participant

bļeģ, čangals

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?