Visiem portatīvajiem datoriem būs vienots lādētājs

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Visiem portatīvajiem datoriem būs vienots lādētājs

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Ar tālruņiem un to lādētājiem problēma “pa lielam” nu būtu atrisināta, jo lielākā daļa mūsdienu modeļu lādējas caur microUSB savienojumu. Tagad Ženēvā bāzētā Starptautiskā elektrotehniskā komisija (IEC) ķērusies pie portatīvo datoru lādētāju unifikācijas. Pirmā tehnisko specifikāciju versija jau ir publicēta; tā satur ārējā barošanas bloka parametrus, štekera un ligzdas konstrukcijas rasējumus, kā arī elektrodrošības, universāluma, jaudas, energopatēriņa prasības. Galīgā dokumenta izstrādei tiks piesaistīts maksimāls ražotāju loks visā pasaulē.

IEC atzīmē, ka portatīvā PC barošanas bloks vidēji sver 300 g, bet gadās arī 600 g smagi. Ļoti bieži viena ražotāja lādētāji nekam citam neder. Aprēķināts, ka ik gadus ar nederīgiem elektronikas lādētājiem vidē nokļūst ap pusmiljona tonnu kaitīgo atkritumu. Bez tam no ierindas izgājis lādētājs rada problēmas patērētājam. Nākas vai nu pasūtīt jaunu, vai pirkt jaunu datoru, vai arī iegādāties šaubīgus noname nesertificētos lādētājus. IEC uzskata, ka unificēts lādētājs bez mazāka vides piesārņojuma dos vēl papildus ērtības – nevajadzēs ņemt lieku bagāžu ceļojumā, jo varēs izmantot lādēšanas pakalpojumus viesnīcās vai veikalos. Tas pats arī dodoties ciemos pie draugiem.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_440_111f9_1.jpg[/img]

Avots

garaisezis
    Participant

saderam kad nebūs visiem vienāds 🙂

RicoPico
    Participant
    garaisezis
    Participant

Vēl jau ir arī heiteru nīstais apple ar savu magnētisko štekeri

[img]https://img.dxcdn.com/productimages/sku_225963_5.jpg[/img]

cesedy
    Participant

Š aubos, vai kas šāds var izdoties. Vienīgais, kas izdosies, būs vienādu uzgaļu standartu ieviešana. Š aubos, vai savam laptopam, kam ir nepieciešams 180W baroklis, varēšu pielikt Acer Aspire One barokli.

LooNeY
    Participant

Vaitad jau nerunāja par šo pirms kadiem 6 vai 7 gadiem? arī pabļaustījās un noplaka… tagad atkal pabļaustās un šķiet atkal pazudīs….

Laptopa vienotais lādētājs ir diezgan nereāla lieta, jo katrs razotājs savam lapsim nosaka baču voltāžas vajadzīgumu pēc lapša spēcīguma tādējādi Lapši iedalās ļoti daudz versijās, telefons un to jauda ir puslīdz vienāda, tapēc izdevās +/- novienādot lādējuma spraudni.

Vienīgais ja savienotos visas galvas kopā un izveidotu kādu ‘gudro slīdošo pārveidotāju’ teiksim lielais pārveidotāj-klucis spēj izdot 10v-30v(pēc datora vajadzības) tad varbūt izdotos vienoties par vienu spraudni… Bet priekškam tērēt katrai kompānijai resursus un budžetu ja var izlaist nākamo spīdīgo produktu ar kaut ko ”unikālu” un no tā ietirgojuma sabāst kabatās…. Nemaz nerunajot cik daudz firmai nāk ienākumi no ‘orginālajiem’ replacementiem jo tas ir kas unikāls un ja gribi = maksā! 😉 NEVER GONNA HAPPEN MATE!

garaisezis
    Participant

No lietotāja viedokļa tas būtu ērti, bet no ražotāja viedokļa gan nē, jo sāktos konkurence, kristos cenas, kvalitāte par kvantitāti…

Vispār jau to varētu mierīgi izdarīt, visi tak datora lādētāji darbojas no 110-230v robežās, tā, kad arī barošanas bloku varētu uztaisīt tādu pašu atdevi prieks datora.

RicoPico
    Participant

Nē nu Apple jau ir atsevišķa tēma. Tiem viss ir savs. Retina, ThunderBolt, OS, lādētājs… Tie joprojām spītējas pret microUSB iPhonā. Brīnums, ka burtu i vēl nav patentējuši. Apple man atgādina vientuļu salu okeāna vidū, uz kurieni brauc atpūsties wannabe “atšķirīgie”.

Aldis
    Participant

Lūk izlasot šo ka vajag vienotu standartu gribēju jau teikt, vai tiešām to magnēta tehnoloģiju ieviest nevarēja?! Izgudros vienkāršu vienādu banānu visiem :>

garaisezis
    Participant

pateicoties tai magnētu sistēmai cik reizes jau neesmu aizķēris vadu, nereizes nav dators nojaucis zemē. Varēja vēl to pašu izdomāt ar iPad usb…

Var jau heitot cik grib, bet kad jādomā par stabilitāti, vīrusiem un citām windozes drazām, oj, paldies nēeee…

RicoPico
    Participant

Nooonoo. Es neheitoju. Es nosaucu visiem zināmus faktus. Pats nelietoju, un diezvai lietošu Apple produkciju, bet tapēc es nesaku, ka man riebjas Džobsa ģenialitāte. Par magnētiņa lādētāju pats esmu sajūsmā. Un divpusējo lādētāju aiphonam arī. Ja vēl OS būtu lietojama + cena saprāta robežās, es apsvērtu ideju par McBetonBook iegādi.

LooNeY
    Participant

Nebūtu jau diezgan ērti ja PSU lieluma kaste būtu jastaipa līdz…. + kur vēl ventilators…. Turklāt mūsdienās daudziem lapšiem šis strāvas konvertieris ir iebūvēts iekšā…. Te jau drusk cits cinkuss un nav tik vienkārši jo visu vajag kompakti salikt un sabāzt bez svara un uzkaršanas….

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?