W10 USB 2.0/3.0 pēc laika atslēdzas/pieslēdzas

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas W10 USB 2.0/3.0 pēc laika atslēdzas/pieslēdzas

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    russo
    Participant

Nezinu, kā precīzāk raksturot problēmu.

Tātad dzelzis ir minēts parakstā.

Jau kādu 3šo reizi pēc svaigas W10 instalācijas un pēc dažu mēnešu normālas lietošanas pēkšņi sāk atteikties USB porti. Device Manager visi driveri ir updeitoti, iespējamie ir ņemti no plates ražotāja utt. Kļūdu nav.

Programmatūra nekāda īpašā, pārsvarā dažādu grafiku realtime ģenerēšanai. Ir kaut kas no web izstrādes rīkiem un datubāzēm + VMWare, 1 spēle, MS Ofiss, Chrome

Event Viewer neuzrāda nekādas būtiskas kļūdas.

Tagad, pieslēdzot kaut kādu ārēju dzelzi caur USB 2 vai 3 dzelzis neatpazīstas.

Pēc aptuveni 30 sekundēm tas itkā atpazīstas uz sekundes desmitdaļām un atkal pazūd. Rezultātā man vnk kompis ik pa pusminūti attach’o un deattach’o (blim-blim..blim-blim……………….blim-blim..blim-blim………………..) iekāru un protams es neko nevaru izdarīt ar iekārtu.

Iekārtas var būt dažādas, wacoms, telefons, hdd utt. Š obrīd gļuko telefons, kurš vakar vēl perfekti strādāja.

Agrāk (pirms šīs instalācijas)šādi sāka gļukot viens no rezerves cietajiem diskiem (sata) un pēc tam Dell monitora USB pieslēgums. Un parasti tāda sajūta, ka šī problēma sāk vilkt līdzi citus dzelžus ar laiku (klavieri, peli utt). Sākas parasti ar vienu kaut kādu random dzelzi. Tad atliek tikai atrast kādu no portiem, kurš vēl darbojas normāli un reinstall. Pašlaik gļuko tikai pieslēdzot telefonu. Pieslēdzot citas iekārtas (pat tam pašam portam) nekas negļuko.

Vai tas ir ārējais USB ports vai mātesplates ports nav nozīmes. Monitors bija pieslēgts aizmugurē un sāka gļukot tieši viņš. Tagad monitors nav bijis pieslēgts un telefonu pieslēdzu pie ārējā USB (uz korpusa).

Tiklīdz atvienoju iekārtu, gļuks apstājas.

Pati sistēma atrodas uz SSD RAID10 caur Intel C600 Chipset SATA RAID Controller, bet nedomāju, ka tam ir nozīme.

Tātad:

1) Problēma parādās pēkšņi pēc X mēnešu perfektas lietošanas

2) Nav saistīta ar kaut kādām mistiskām svaigām instalācijām vai kukaiņiem vai buršanos pa reģistriem

3) Iniciējas uz random pieslēgtajiem dzelžiem un random USB portiem

4) Nepalīdz ne draiveru pārinstalēšana, ne restarts, ne dievu pielūgšana

5) Uz citiem identiskas instalācijas kompjiem (bet citiem dzelžiem) šādu gļuku nav.

Mby kāds ir saskāries ar kaut ko līdzīgu…

Nav jau grūti pārinstalēt C, bet negribās veselu stundu čakarēties.

Pa lielam jau agrāk tiku izracis visu googli, lai sameklētu risinājumu, bet neko derīgu neatradu.

P.S. Kā māku, tā mauju. Ceru ka vismaz kāds šo murgojumu sapratīs.

ruukjis
    Participant

Mans minējums vai nu:

1. USB kontrolieri mirst (kas būtu dīvaini, ka abi reizē)

2. Dienvidu tilts gļuko.

Nav tā, ka gļuki parādas, kad kompis ir mazliet uzsilis? Un vai USB ir vienīgais, kas gļučī? Vai nepazūd skaņa, nelec BSODi, vai vēl kaut kādas maģiskas kļūdas?

russo
    Participant

Paldies, par minējumiem.

1) Kompis galīgi nav uzsilis utt. Varu izslēgt un no rīta būs tas pats. Nav atkarīgs no t*. CPU 33*, MB 37*, PCH 48*

2) Ne BSOD, ne skaņa un ne kas cit absolūti negļuko. Viss strādā perfekti.

3) “Parasti” viss sākas no USB un ap to arī grozās. Tikai vienreiz parāva līdzi vienu SATA hdd.

Kā jau minēju, ja pārinstalēšu, tad atkal kādu laiku (mēnešus) būs klusums un miers.

MeistarsUnVergs
    Participant

Lieto Win7 ja esi normāls cilvēks vai 8.1 ja esi metroseksuālists. Kāpēc? Man ir aizdomas, ka ja pēc svaiga Win10 instala kādu laiku viss ir patiešām kārtībā, pie vainas būs automātiskie apdeiti, kuri atjauno draiverus uz sliktāku versiju.

Vai Win7 nav novērojamas problēmas? Ja nav, pie vainas ir Win10, ja arī Win7 kaut reizi nogļuko, vaina ir dzelžos.

russo
    Participant

Neatceros vai ar W7 bija gļuki.

Turklāt esmu pasējis kaut kur W7 licenci un jaunu pirkt negribās. Uzlikt W8 un downgreidot (ja iespējams) izklausās pēc kaut kāda anāla risinājuma.

Sēdēt uz W8.. var jau, nav viņš tiks slikts… būs kā rezerves variants, ja neko neizdomāšu.

samurajs
    Participant

Piekritīšu kolēģim, ka W10 uzticēties nevar. Mauc iekšā kādu Linux Live CD un skaties, kas būs. Vismaz uzzināsi – vainīgs softs vai dzelži.

MeistarsUnVergs
    Participant

Russo, sākumā izlasi manu parakstu. Tālāk ej uz https://forums.mydigitallife.info/threads/58464-Windows-Loader-Download

Bet tā kā tev vispār ienāca prātā tāda stulba doma nelikt Win7 tikai dēļ tā ka nav licences, tad tu esi ne tikai metroseksuālists, bet parasts, nu kā lai to pieklājīgi pasaka, nu tāds, kuram ir jālieto Apple datori. Nerisināt problēmu tikai dēļ tā, ka nēesi izmetis naudu par softu ir stulbi.

ruukjis
    Participant

Ar uzsilis es domāju nevis temperatūru, bet laiku – tobiš vai gļuki neparādas, kad kompis jau kādu brīdi bijis ieslēgts.

Bet ja jau ir bijis incidents ar SATu, tad es saku dienvidu tilts. Neesmu manījis, ka softs radītu tādus gļukus. Vislabāk pārbaudīt pēc Samuraja ieteikuma, ja gļuki ir arī zem kaut kāda Live CD, tas simt punkti tilts.

russo
    Participant

/Offtopic/

Sorry… es Tevi ļoti labi saprotu.

Kādus gadus 10 atpakaļ es principā lietoju visu kas pagadās, neko nepirku. Tagad tas ir vnk principa jautājums. Man vnk patīk, ja viss softs ir legāls un ja tā godīgi, tad nav tas nemaz tik traki dārgi. Pat Adobe mēneša abonementu katrs var atļauties. Ok, es nerunāšu par kaut kādiem Premiere, CADiem utt.

Tādēļ… es Tevi saprotu…, un vari saukt mani kā gribi. 🙂

Turklāt, ja Tu pats varētu atļauties vnk izlikt dažus K par softu un neiecepties par to, domāju, ka arī Tu saliktu visu legālu.

/Offtopic/

MeistarsUnVergs
    Participant

Kamēr cilvēks nelabosies, es teiktu ka 50/50 draiveru softs vai sothbridge (vai kāda cita dzelziska vaina).

MeistarsUnVergs
    Participant

REM OFFTOPIKS

BEGIN

Ir arī džeki, kuriem principā patīk, ka pašiem lūpas ir nokrāsotas ar lūpukrāsu, un nadziņi nolakoti. Loģiski izskaidrot kāpēc viņiem tas patīk viņi nevar, bet to ka pašiem patīk arī nešaubos. Tā pat kā tie paštaisnie softa legalizētāji.

Es labāk iztērēju dažus K par dzelžiem, un uz softa ietaupīto naudu izveidoju RAID5 no 1TB SSD diskiem un klāt vēl piemetu Intel Extreme procesoru un ceturto CrossFireX videokarti.

Kāpēc man tāda attieksmi? Es uzskatu ka par softu, tāpat kā par gaisu vai putnu dziesmām vasaras rītā nav nevienam jāmaksā!

END

ruukjis
    Participant

Vergs, tavu nostāju visi zin, tā pat kā manu (skat. parakstu), paldies. Lūdzu nepārvērt katru topiku, kurā tiek aizskarta licenšu tēma par balagānu. Tev skaidrot kāpēc izvēlos iegādāties softu nevis piratēt, ir tikpat produktīvi kā skaidrot cūkai kvantu fiziku – mēs tam jau esam gājuši cauri – tu atsakies ieklausīties manī un manos skaidrojumos un es tavējos. Tāpēc liksim mierā šo tēm līdz tā nav aizgājusi personīgos apvainojumos.

Aldis
    Participant

Te jau nu tiešām ir primārs stulbums nelietot Windows 7, kuru reiz esi pircis… :> Principā, nemaz neskaitītos, ka lieto nelegālu softu… 😀

uldics
    Participant

+1. LiveCD vienmēr jābūt pa rokai, lai kaut ar rebūtošanu var meklēt risinājumus, kad vispābā ņekust.

Ar neatkarīgu OS vismaz zināsi vai hard vai soft vaina. Ja viss iet, tad W10 sucks un vari likt kaut vai W7.

Ja nu galīgi nav vairs kur ķerties, slīcējam salmiņš – kontakti moš netīri, nosūbējuši kompim garāžā stāvot … 😀 Tikai nevajag ar skrūvgriezi bakstīt.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā