Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Wi-fi jautājumi
Sveiki, man te ir neliela problēma, kuru es vēlētos atrisināt. Situācijas izveidošanās nevienam neinteresē izņemot mani, tāpēc ķeršos pie kodola – mums nesen mājās ievilka internetu. Vieta tāda “lauciska” tāpēc tas prasīja ilgus gadus no mūsu un Lattelecom puses.
Nu un tātad mums visu uztaisīja un mūsu viesistabā stāv rūteris (tas kas bildē), caur kuru kaut kādā veidā mums vajag dot kaimiņiem internetu. Vispār jau tur kādi 30m un ķer jau kaut ko bet cauri sienām viņiem sūdīgi ķer laikam.
Nu lūk un es domāju 3 variantus ko varētu:
– Viens ir vienkārši pa taisno ierakt viņiem 30m garu interneta vadu no mūsu mājas uz viņu. Es nezinu vai tas ir prātīgi un vai ziemā viņš vnk neatstiepsies.
– Otrs variants taisīt kaut kādu bridge ar otru Wi fi rūteri. Par to man kāds varētu pastāstīt sīkāk un ja tas ir iespējams, sameklēšu visu guglē, rokas nav līkas.
– Trešais variants ir nopirkt labāku rūteri par standarta Lattelecom. Bet kādu un kādi parametri jāskatās? Es negribu paņemt pa 50Ls lietu kas man nemaz nav vajadzīga.
Otrs, nezinu vai tā ir laba fīča, laukos kur tā tas nets ir kāds ir, utt.. dalīt vēl to kādam gribētājam vēl zem sava rūtera. Kāpēc gan pats nevarēja ierīkot pie reizes?
Ä€ un par to UTP gofrā – es īsti žargonu nepārvaldu, bet pieļauju ka tā varētu būt plastmasas aizsargtruba ne?
Un kāda īsti atšķirība starp ftp un utp?
Laikam jau būs jārok tas vads.
Nu ja gribas WiFi risinājumu, tad noliec rūteri pie loga uz kaimiņu pusi. Var iegādāties otru rūteri un retranslēt internetu.
Vēl viens rūteris izmaksās dārgāk un arī kaimiņiem būs nestabilāks internets. Vienīgais labums no rūteru metodes būs, ka mazāk ar rokām jāstrādā (ar lāpstu) 🙂
Es negalvoju, ka Tavā gadījumā ar kaimiņmāju strādās labi/lieliski/perfekti vai strādās vispār, viss atkarīgs no elektro sadales tīkla un fāzēm, kurās abas mājas atrodas. Ja katra māja izmanto pa vairākām fāzēm, PLA jāslēdz vienā fāzē. Izpēte + ja iespējams iegūt uz testiem aparātus sniegtu atbildi. Toties kabeļa vilkšana dod praktiski 100% darbības garantiju.
Preses relīzes