Tātad tiko izlasiju boota,kur cilvēks jautā par OS
Kā tad tur īsti ir, oem var pirkt atsevišķi vai nevar?Ja var tad mani jūs iepriecināsiet un sakšu krāt naudu,ja nē tad gaidīšu, kad Latvija algas būs kalt drusku līdzīgas Vācijas alg.
Pērkot jaunu datoru, Tev piedāvā iegādāties Win OEM licenci, kas ir krietni lētāka. Bez papildus iekārtas Tu nevari dabūt Win OEM licenci.
Ja nemaldos, vismaz bija nepieciešams iegādāties datora mātes plati, lai Tev piešķirtu šādu licenci.
The term, OEM (original equipment manufacturer) refers to companies that make products for others to repackage and sell. Resellers buy OEM products in bulk, minus the costly retail packaging that comes with individually sold units. The product itself is essentially the same as its more expensive, retail-packaged sibling. OEM products are used in many industries, but are perhaps most prevalent in electronics.
Ja es šo pasūtu ,vai nebūs kalt kādi milzīgie nodokļi.Ja pareizi apr;ēķināju ,man tas izmakasā 130ls +/- apmēram.Tā kā nevajadzētu būt nekādi nodokļi vēl papildus,cita lieta ,ka pasūtītu no ASV.Ko sakat?
Tikai tad tad pēc tam neinstalē citu Windows, citādi tavu licencētā OEM diska KEYus nobloķēs Microsoft centrālajā serverī .
Nē, nekam jau OEM softiski vai dzelziski piesaistīts nav, bet M$ aktivizēto OS datubāzē gan tieši pie MB. Elementārus dzelžus (HDD, CD-ROM, RAM, barokli, par VGA nezinu) vari mainīt bez problēmām, gan ne vairāk kā 3 un aktivizēt (ja vairāk – aktivizēt pa telefonu). Ja maini MB – ir nepieciešams servisa slēdziens par to, ka MB ir izmetama un nomainīta ar jaunu. Tikai tādā gadījumā vari legāli
Praksē pārbaudīts un info ir no MS Latvija tieši uz šādu jautājumu. Tā kā Beton (sorry Hercels), šoreiz ne gluži trāpīji :D.
P.S.
Protams, viss attiecas tikai uz legālu skatījumu ne tikai no M$, bet arī no BSA, VID un EP pozīcijām .
cipa ja man ir HOMS un neinstelēt ultimate?
Paldies visiem.
Ä€ jā, OEM softu un OS var pirkt 2 nedēļu laikā pēc dzelžu pirkšanas, tad jāuzrāda abas pavadzīmes, kur datumi norāda, ka nav pagājušas vairāk par 14-15 dienām.
Preses relīzes