vai kā saka Wuu ir visādi xp dvd kas apvieno sevī xp+softs+draiveri, piem. ir tāda zver dvd
ar draiveru kaudzi iekšā bet tādas eksotiskas lietas kā teiksim web kameras utt. draiveri tur liekas nebūs
Manas pārdomas: tikai tīru instalāciju + nlite un kādu lielo draiveru disku 🙂 bet nekādās black editon, zver dvd u.c brīnumus… čakars lielāks, bet vismaz nebremzējoša os
Normāliem kompju ražotājiem (arī komplektējošo daļu ražotājiem) mājas lapā var novilkt WHQL draiverus – tas nozīmē, ka šie draiveri ir testēti uz šīs iekārtas un atzīti par labu esam.
A tie diski ar draiveru kolekcijām satur HVZ ko.
Un pēdējais ko darīt, ir instalēt draiverus no ražotāja oriģinālā diska. Tos diskus ražotājs saštancē miljonos, kad sāk iekārtu ražot, un pēc tam dod klāt iekārtām, parasti pat neparūpējoties par updeitiem. Tādos diskos draiveri parasti ir gļukaini.
Hmm, a ko tu iesaki, taisīt kompjus ar šķībiem draiveriem un pēc tam brīnīties kāpēc gļuko?
Ea ar visām četrām piekrītu Tev, ob1, ka pareizāk ir vilkt draiverus no ražotāja mājaslapas, taču tas neatbilst kritērijiem “ērtāk un ātrāk”, līdz ar ko uzvīd jāšanās aroms.
Š obrīd man ir situācija, ka gļuko tikko uzinstalēts NIC draiveris, kurš tika ņemts no Dell mājaslapas (protams, ka atbilstošam dell lapsim). Reku skrīnšots ar to, ko man piedāvā Dell mājaslapa. Š…ēmu pirmo piedāvāto draiveri. Gļukains. Strādā tikai tad, ja manuāli ieraksta IP, lai gan vajadzētu strādāt DHCP.
[spoil][img]https://bildites.lv/images/hse0cqoesjjpl2f8tmmb.jpg
Par BIOS pāršūšanu- nekad to neesmu darījis, tāpēc mazliet nedrošs jūtos, ka nenograuju veco lapsi pavisam. Visnotaļ atbildīgs pasākums esot tā BIOS apdeitošana.
A vēl var pameklēt tīkla kartes ražotāja lapā…
Vispār jau ar tiem vecajiem dzelžiem ir grūti. Viens no variantiem ir gūglēt VEN_xxxx&DEV_yyyy, protams, tad par whql var aizmirst… bet nu vecam lūznim bez zināšanām vajadzīga arī zināma deva intuīcijas…
P.S. ar 3COM-iem ir šaize, tiem bieži vien draiverus sameklēt/uzlikt ir vairāk māksla nekā zinātne. Un tas jau ir tas foršais – gandarījums, kad tādu mironi pacel.
🙂
Kāds te par tinyXP ieminējās 😀 Reāli standartā uzliekas realtek tīkles draiveris, un viss strādā ok. Ob1 biju ielaidis uz savu tiny sistēmu, teica ka ir ok un visu svarīgo varējām izdarīt, jaunākie softi viss šancē ok, taka ja neesi testējis, nepļurksti.
Par ko Tu vispār runā? Es kā reiz tagad arī mokos ar to TinyXp (Experience rev 09). Un pričom reatlek? Man ir problēmas ar 3COM. Nešaubos, ka viss pārējais griežas rūkdams, bet šobrīd esmu apstājies pie NIC gļuka un 3 unknown device’s iekš Device Manager.
Ha ha un izmatojot tādu propresoru pakalpojumus lietotājs dabū savā īpašumā virusainu pārbāztu os ar visu nevajadzīgo, nemaz nerunājot par os legalitāti 😀
Manas pārdomas: tikai tīru instalāciju + nlite un kādu lielo draiveru disku 🙂 bet nekādās black editon, zver dvd u.c brīnumus… čakars lielāks, bet vismaz nebremzējoša os
richijs
tu tak esi galīgi traks kāda vīrusaina pārbāzta os domā ja tu instalē visu kas pagadās nepārbaudot ar antivīrusu tad arī citi tādi ir, pie tam zver dvd nāk līdzi vairāki svaigi antivīrusi. Zver dvd ir jau optimizēta un ja kāds gribēs to vēl vairāk optimizēt tas viegli varēs atslēgt nevajadzīgos servisus iekš tās, tas tak ir elementāri pat štrunta lizards ar to tiktu galā.
Preses relīzes