Winamp 2: Leģendārā atskaņotāja atdzimšana ar HTML5

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Winamp 2: Leģendārā atskaņotāja atdzimšana ar HTML5

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Ja pirms 15 gadiem kāds pateiktu, ka mūzikas atskaņotājs Winamp pārstās eksistēt, un mūziku mēs klausīsimies interneta pārlūkā, dažs labs to noturētu par neizdevušos joku. Tomēr realitāte ir tāda, ka pat filmas mēs nereti skatāmies pārlūkā, nemaz nerunājot par Youtubes klipiem. Winamp slava daudziem neliek mieru, un tā programmētājs un dziedātājs Džordans Eldridžs (Jordan Eldredge) uzkodējis precīzu atskaņotāja kopiju ar HTML5/JavaScript līdzekļiem.

Winamp 2-js prot atvērt mūzikas failus (spiežot uz Eject pogas vai ievelkot ar peli), atbalsta dziesmas patīšanu abos virzienos, bezgalīgo atskaņošanu, rāda taimeri. Pagaidām vēl nedarbojas ekvalaizers un atskaņošanas saraksti. Tomēr arī šāda apgraizīta versija daudzos izsauks nostaļģiju.

Manos eksperimentos Winamp 2 lieliski darbojās pārlūkos Mozilla Firefox un Google Chrome, Opera Mobile, Chrome Mobile, AOSP Stock Browser. Izķēmotā veidā atskaņotājs darbojās uz Internet Explorer 11.

Š ī nav bilde – izmēģiniet reāli skanošu Winamp 2!

shady
    Participant

Man tas winamp nekad nav paticis. Nesaprotu, ko tur visi atraduši… Pat uz linux pakaļdarinājumus taisīja.

ExDec
    Participant

Kādreiz varbūt bija laba manta, bet tagad ir tik daudz aizstājēji un atskaņotāji ar vairāk funkcijām pieejami, ka īpašu jēgu no šīs te mantiņas vairs neredzu. Neizprotu cilvēkus, kas neļauj nu jau novecojušam softam nomirt dabīgā nāvē, to reanimējot šādā veidā.

BERILS
    Participant

WMP ? Anyone?

shadow118
    Participant

Foobar2000 anyone?

Aldis
    Participant

Lietoju vēljoprojām Winamp-u. Nu ne jau tik prastu iemeslu dēļ kā tas html5. 🙂

Lietoju to, jo tur manas pleijlistes, libary. Pie reizes maz ēd resursus salīdzinoši ar citiem. 🙂 Ir ērts! Nesaprotu tos, kam iekš winampa var kaut kas nepatikt. WMP ir atkarīgs no kodekiem, un jaunākajām versijām ar kaut kādu listu sakārtošanu ir baigā noņemšanās, nav ērti. VLC ir labs priekš video atskaņošanas.

akms47
    Participant

Arī lietoju, bet reti.

re-mix
    Participant

Vēljoprojām mans MP3 defaultais players.

samurajs
    Participant

Uz vecāka vai vāja datora joprojām Winamp Lite ir labākais risinājums mūzikai. Pat Foobar2000 rij vairāk resursus. Pierādīts fakts.

romajo
    Participant

Winamps patika un patīk, ilgi zmantoju mūzikas atskaņošanai, taču pēc ilgu gadu nelietošanas esmu atgriezies pie Light Alloy. Atskaņotājs ne bez trūkumiem, bet ļoti vienkāršs, viegls un pietiekoši ērts gan video, gan mūzikas atskaņošanai.

Afrohead
    Participant

Es domāju, ka cilvēki vēl ilgi neļaus izmirst šim pleijerim, bet šeit apakšā ir pavisam citi iemesli, drīzāk emocionāli. Īpaši jau austrumeiropas valstīs datortehnika parastajiem mirstīgajiem sāka parādīties ap 1998. gadu, tad arī parādījās šie leģendārie produkti, tādi kā Winamp, Quake, pirmie Counter Strike varianti u.t.t, un man šis jaunības laiks saistās ar patīkamām emocijām un nostaļģiju.

deriksx
    Participant

Arī lietoju, ir ok , neredzu vajadzību ne pēc kā cita.

grisha
    Participant

WMP jau ir pēdējā lieta, ko izmantot.

Ļoti sen atpakaļ izmantoju Winamp, nesūdzējos. VLC gan noēda viņu, vismaz manās acīs, jo nebija jēgas no n-tiem atskaņotājiem. Protmas, laikam ejot, vispār aizmirsās Winamp.

MeistarsUnVergs
    Participant

Es arī izmantoju pēdējo Winamp Lite. Resursus nemaz netērē, izskatās un funkcionē kā vecais 2.9 bet ir bāzēts uz 6.6 koda bāzes. Nav vecie drošības caurumi kas ir 2.x versijās. HTML5 versija gan ir fufelis. Ne viss kas izskatās pēc Winamp tāds arī ir. Winamp Lite tērē aptuveni 750 kilobaitus RAM un pāris % CPU noslodzes uz ļoti veca Pentium4. Turot vaļā Firefox dēļ šī HTML5 pleijera zūd visa tā pasākuma jēga.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā