Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Winamp aprit 12 gadi
Pirmā WinAMP programma (WinAMP) 0.20a tika prezentēta 1997. gada 21. aprīlī. Tajā bija iebūvētas tikai četras funkcijas – atskaņot (play), apturēt (stop), pauzēt (pause) un turpināt atskaņot dziesmu no nopauzētās vietas (unpause). Dziesma, kuru lietotājs vēlējās atskaņot, bija jānorāda visai specifiskā komandu rindā vai arī vienkārši jāiezīmē dziesmas fails un “jāiemet” mūzikas atskaņotājā, ar kursoru pārvietojot failu uz atskaņotāja ikonas. MP3 dekodēšanu veica AMP dekodēšanas dzinis, kurš bija brīvi pieejams. Š ī paša gada maijā tika izlaista Winamp jaunā versija – WinAMP 0.92, kurai tika izstrādāts klasiskais Winamp GUI, tas ne tikai pildīja šīs četras iepriekšminētās funkcijas, bet arī jau lietotājam parādīja daudz vairāk informācijas par atskaņojamo dziesmu, dziesmas varēja atskaņot jauktā secībā (suffle), kā arī veidot dziesmu listi (playlist).
Winamp 1
Winamp 2
Winamp 3
Winamp 5
Winamp joprojām ir viena no populārākajām mūzikas atskaņošanas programmām, tādēļ sveicam Winamp, tās 12 gadu jubilejā.
Zinu tādus, kas Winamp noliek un saka ka Windows Media Player esot labāks , jo WMP itkā esot lielāki basi un labāka skaņa. Varu dikti oponēt: Š ajā ziņā Microsoft šmaucās un ir vienkārši pamainījis defaultos EQ uzstādījumus tā, lai lietotāji uzķertos un domātu, ka WMP ir labāks (Tipiska Microsoft rīcība, neglīts mārketings) . Pats personīgi dodu priekšroku dabiskajam mūzikas skanējumam, nevis mākslīgam ar EQ uzlabojumu. Gan klausoties mp3 playeri, gan mūziku datorā EQ man vienmēr ir defaultais. WMP to nepiedāvā.
Paldies par rakstu!
die hard
Nav ne vainas winampam, parasti pa sezonām switchojos starp winampu un itunes. Pagaidām winampu lietoju.
Kā Tu nosaki kurš defaultais ir defaultāks, wmp vai winampa? 🙂
Loģiski, ka veidotāji nemainīs tā lai būtu vājāks skanējums, līdz ar to ir skaidrs ka WMP ir celts.
Winamp izmantoju priekš mūzikas klausīšanās jau kopš sāku vispār ar pc darboties, no vecās labās 2.x versijas līdz pat jaunajām 5.xx. Vienmēr ir paticis un apmierinājis visas prasības pret audioplayeri, diezvai kādreiz mainīšu.
Zinu tādus, kas Winamp noliek un saka ka Windows Media Player esot labāks , jo WMP itkā esot lielāki basi un labāka skaņa. Varu dikti oponēt: Š ajā ziņā Microsoft šmaucās un ir vienkārši pamainījis defaultos EQ uzstādījumus tā, lai lietotāji uzķertos un domātu, ka WMP ir labāks (Tipiska Microsoft rīcība, neglīts mārketings) . Pats personīgi dodu priekšroku dabiskajam mūzikas skanējumam, nevis mākslīgam ar EQ uzlabojumu. Gan klausoties mp3 playeri, gan mūziku datorā EQ man vienmēr ir defaultais. WMP to nepiedāvā.
Tātad tevis pieminētie subjekti ir vienkārši traumēti 🙂
Tā jau būtu normāls rakstelis, vienīgi autors pieminējis nedaudzas versijas bet ar tekstu, ka lūk pēc tam izstrādāja nākamo tādu un tādu [līdz kurai bija vēl piecas]. 😀 Es jau saprotu, pa vidu dižas izmaiņas nebija, bet nu tomēr kaut vai tas, ka pēc 1.0 sekoja uzreiz 1.9, liekas smieklīgi – apskatāmies kaut vai šo
Viss sācies gluži kā Media Player 1.0, tikai .wav vietā atskaņoja tikai MP3 failus! 🙂
Izmantoju Winampu jau kopš sevi atceros! 🙂 Un Classic skins, kurš līdzinās Bento ir ļoti pat lietojams! 🙂
Piem…
Izmantoju šo, jo nezinu citu kas rītu tik maz atmiņu no RAM, kā arī ir tik daudzfunkcionāls playeris! 🙂
Sveicu Winampu, un tā turpināt arī nākamos 12 gadus! 🙂
docked pie augšas un auto hide
nekas labāks man liekas ka vairs nav izdomāts…
P.S ALdim smuks skins
Pie kam, tā nu gan nav. Tu melo!
Pat mana mazā māsa [a viņa arī skaitās pie atsevišķiem lietotājiem?] atzina AIMP par labu esam.