Winamp miris dabiskā nāvē

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Winamp miris dabiskā nāvē

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 45 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Leģendārā audio atskaņotāja Winamp īpašnieks ASV kompānija AOL un tās meitasfirma Nullsoft paziņojuši par projekta izbeigšanu. No šā gada 20. decembra projekta mājaslapa un atbalsta dienests beigs pastāvēt – tā rakstīts AOL oficiālajā paziņojumā Winamp lejuplādes lapā. Kompānija pateicas par lietotāju atbalstu 15 gadu garumā un aicina lejuplādēt pēdējo versiju 5.66 līdz minētajam datumam.

Projektu Winamp 1997. gadā aizsāka studenti Džastins Frankels un Dmitrijs Boldirevs. Vēlāk Frankels nodibināja firmu Nullsoft, kura pārņēma atskaņotāja izstrādi. Sākotnēji Winamp prata atskaņot vienīgi audio failus. Atsaucība bija liela – pirmo pusotra gadu laikā programmu lejuplādēja 15 miljonus reižu. 2010. gadā auditorija bija pieaugusi jau līdz 70 miljoniem. Pamazām Winamp apauga ar dažādām papildiespējām, 2010. gadā parādījās Android versija, 2011. – MacOS X versija.

Par Winamp slēgšanas iemesliem Frankels jau pirms vairākiem gadiem minēja nesaskaņas starp izstrādātāju komandu un AOL korporatīvo politiku.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_winampmain730x584_1.png[/img]

romajo
    Participant

Man vēl tagad stāv uz kompa 5.24 versija. Man jau likās, ka Winamp sen ir nobeidzies.

m_janis
    Participant

Nu pēdējā lietojamā versija vienalga bija 2.91, bet citādi – nekas labāks un kvalitatīvāk skanošs par Foobar2000 līdz šim nav izdomāts.

Stat1CX
    Participant

1+ par foobar. Skaņas kvalitāte ir jūtami labāka par winamp un jebko citu, ko esmu testējis.

RicoPico
    Participant

Man Winampa attīstība apstājās jau ap kādu 3. versiju. Nu tad, kad papildus standarta audio atskaņotājam pēkšņi sāka parādīties jauns noformējums, kaudze nevajadzīgu fīču, jauni logi un sadaļas u.c. gardumi. Ciest nevaru to Benvenuto ādiņu. Spītīgi sēdēju ar Classic skinu un divām bāzes sadaļām. Kamēr neiznāca VLC, un es neapjēdzu, ka šamam ir labāka skaņas kvalitāte nekā winampam. Š obrīd mans defaultais audio atskaņotājs ir Spotify vai retāk- youtube. Protams, ja neskaita Samplitude un dažus VSTi. :>

Crow
    Participant

Skaņas kvalitāte atkarīga no pleijera softa? Te prasās pēc makbetona vai vismaz nevertell.

RicoPico
    Participant

A nē laikam. Paņem atver VLC, Foobar2000 un winampu. Noņem visus skaņas efektus, nolīmeņo ekvalaizerus un palaid vienu un to pašu gabalu pēc kārtas uz visiem trim atskaņotājiem. Un tikai ned*rs, ka nedzirdi atšķirību!

Stat1CX
    Participant

Ir ir atķširiba, katrs plejeris skan nedaudz savādāk, jo kodeki ir atšķirīgi. Tas ka tu nesaklausi atšķirību, nenozīmē ka citiem cilvēkiem nav labāka dzirde un viņi arī nevar saklausīt atšķirību.

m_janis
    Participant

Pirms sprēgā, varbūt painteresējies kas un kā. Skaņas kvalitāte ir pat ļoti atšķirīga un līdz šim ir tikai divi tiešām akustiski pareizi skanoši pleijeri – Foobar2000 un Apollo37. Visi pārējie ir vismaz klasi zemāki.

Un pirms piesauc betonu vai nevertell – atnāc pie manis uz darbu – vairāk kā 20 gadu pieredze audio/video jomā tomēr dod tiesības apgalvot kas ir labs un kas mēsls.

Bet ja neko vairāk kā 128/44 000 mp3 uz integrētās skaņaskartes un datortumbiņām neesi dzirdējis, tad piedodams.

ruukjis
    Participant

Playeri nav kvalitatīvāki/nekvalitatīvāki skaņas ziņā, tas, ka Jūs ekvalaizerus sakruķat, ir cits stāsts. Kārtīgam mūzikas cienītājam vispār pie dirsas, kāds softs atskaņo viņa gabalu, jo pa vidu tāpat ir WASAPI vai ASIO

Stat1CX
    Participant

Un kā vel skan savādāk, paņem to pašu foobar un winamp, atslēdz abiem visus equalizerus utt, būs skaņas atšķirība, protams ja klausās kaut kādu tur mp3 tad protams neko arī var nepamanīt, tas ir jādara ar augstas kvalitātes audio failiem, nevis kaut kādu mp3 crap, kurš visu skaņu vienkārši nogalina.

Crow
    Participant

Vai es varētu uzzināt arī tehnisku pamatojumu, nevis tikai ko katrs pašpasludināts audiofīls-tukšpļūtis te uzskata?

P.S. LPCM > FLAC, vai ne?

RicoPico
    Participant

Bļin, ka vari melst niekus brīžiem. [facepalm]

ruukjis
    Participant

Nestāsti man par aukstas kvalitātes audio failiem. Playeris ir tāpat kā, piemēram, bilžu softs tikai “atrāda” failu kāds tas ir. Punkts. Tev tak bilde no softa uz softu nemainās, kāpēc lai skaņa to darītu – abi ir digitāli faili, kur kvalitāte ir ierakstīta pašā failā.

Tas, ka tavam playerim ir “super quality booster” un tu dzirdi vairāk bumsi, bumsi ar VLC nekā ar Winamp, nenozīmē, ka skaņa ir kvalitatīvāka, tas nozīmē, ka pa vidu ir kaut kāds equalizers, kas kaut ko čakarē. Ja netici – iespraud pa vidu vienu no manis minētajiem pluginiem un tad salīdzini kā tev skan katrs playeris, ja tu tad vēl dzirdēsi skaņas kvalitātes atšķirības, tad iesaku apmeklēt ausu/smadzeņu ārstu.

mildaa
    Participant

Ja foobar2000 vēl papildina ar AISO pluginu, protams ja skaņas karte atbalsta, tad tiešām ir atšķirība 😉 Winamps bija aktuāls Win 9x laikos, kad mp3 bija eksotika ;))

Stat1CX
    Participant

Runa iet par to, kā plejeri skan stock out of the box konfiga, kur ir atšķirība, starp dažādiem plejeriem, nevis ar pa vidu iespraustiem pluginiem.

E-500
    Participant

Pēdejā versija ko lietoju bija tā kas vēl gāja uz Win 98. 😉

ruukjis
    Participant

Pastudē, kas ir ASIO/WASAPI… out of the box… āksts mļin.

nitro
    Participant

Sen jau paargaaju uz AIMP un miers – elegnataak darbu veic un jaa Winamp 2.x un 3 ir beidzamaas sakariigaas versijas. Apollo un foobar2000 arii ir OK bet pirmais ir outdated un otrais ir diivains brizhiem…

@RicoPico
    : Kaa tur bija tas teiciens? Nav veerts striideeties ar ???? jo nolaidiis liidz savam liimenim un sakaus ar pieredzi? Taaka nav veerts puuleeties teikt patiesiibu aciis jo dazham labam probleemas ar dzirdi. Taapat no pleijera nebuus jeega ja buus slikta skanjas sisteema kopumaa.

izluks
    Participant

Tā kā man ir ekskluzīva pieeja tādā interesantā labatatorijā ar iespēju visu ko nomērīt, samērīt, pārmērīt uzreiz šitas tika notestēts… taisnība tāda, ka skan savādāk, bet par kvalitāti gan neviens neko nemācēja teikt…

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 45 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?