Winamp miris dabiskā nāvē

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Winamp miris dabiskā nāvē

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 45 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Jaunzems
    Participant

Da ko jūs te pišaties, visiem skaidrs, ka iTunes ir vislabākais mūzikas atskaņotājs hi-fi melomāniem, pie tam izskenēs datoru no ASV kaitīgiem dokumentiem

RicoPico
    Participant

Es vienkārši vairs neko neteikšu. Ir nonsenss strīdēties par tik primitīvu un ausīmdzirdamu tēmu. Ja kādam lācis ausis nobradājis- viņš pie tā nav vainīgs. Tas ir tāpat, kā daltoniķim stāstīt, kā izskatās krāsas. Vai neticīgajam par to, kādēļ ir jāmīl Jēzus.

ASIO draiveri, FTW… 😀

nevertell
    Participant

Ko jūs ieteiktu uz ļenuksa lietot foobar vietā ?

Evers
    Participant

Winamp, mans draugs no Windows 95 laikiem, tu vari būt miris, bet es tevi darbināšu caur trejdeviņām virtuālajām mašīnām līdz mūža galam! 😀

+ ruukjim un RicoPico

Nekad neesmu sūdzējies, tiesa, jaunākajās versijās ir viskautkā lieka, ko neizmantoju, tālab es lietoju vieglo – lite versiju ar klasisko skinu. 🙂

Athlons
    Participant

e-hehee…

savulaik palietoju winampu, netceros, kas par versiju, bet vēl uz xp, jo vista vēl tikai olā atradās… viss jau it kā ok bija, tip skanēja n’shit… bet…

reiz nez kaut kā palaidu pamīšus vienu un to pašu dziesmu uz winampa un uz wmp… acis (vai ausis) “kvadrātā”, jo skaņa būtiski atšķīrās… lai gan tas bija tikai 320kbps mp3 fails, bet car wmp (neatceros versiju) bija dzirdami krietni mazāk t.s. artefaktu…

pārbaudīju gan eq un citu “uludšaizeru” iestatījumus, gan pašu winampu pārinstalēju, bet tā arī nekas neminījās…

rezultātā sāku lietot apollo… vēlāk jau uz vistas šis izrādīja nepatiku pret OS, bat ar win7 pavisam negribēja draudzēties… bija laiks, kad lietoju VU-player, bet jau kādu gadu lietoju aimp3, kas patiešām liekas gan ērts, gan neko nepiedzejo klāt atskaņojamajam materiālam…

līdz ar to pārāk neuztrauc winamp liktenis… 🙂 tik vien kā kārtējais dinozaurs mirst, kas, varbūt, tomēr ir nedaudz skumji…

RicoPico
    Participant

Analoģisks viedoklis manējam. Dinozaurs nomiris, bet žēl nav tikpat kā nemaz. Tik cik aiz cieņas, jo bija viens no maniem pirmajiem audio atskaņotājiem. Pats pirmais, tomēr, bija [laikam] WMP uz win95. It’s now safe to turn off your computer.

Aldis
    Participant

Lietoju un turpināšu lietot Winamp. 🙂

LooNeY
    Participant

Lietoju winampu kādu laiku, bet ka pārgaju uz 5.1 sistēmas ēru ap 2007 gadu ta tas neatbalstīja multichannel un mauca tik caur 2.1…. Ta pleyera meklējumos atradu JetAudio kuru izstrādā amerikāņu firma cowon… Un atpakaļ vairs vispār negribās pāriet kopš tā laika… Cik esmu licis testa nolūkos un testējis(bez EQ) salīdzinot ar JetAudio winamps liekas kā kāda sabojāta analoga plate…. Par to kurš labāks nestrīdešos jo katram dzirde un izspratne par ‘kvalitāti’ ir savādāka 😉

Bet nu paskatoties cik daudz apkārt winampu lietoja pirms teiksim 5 gadiem un cik tagad….. Tikai loģisks iznākums jo labi ja 1/5 daļa vēl viņu izmanto(pārsvarā meitenītes 13-17gadu diapazonā lai kartējo reizi paklausītos savu elku Džastinu)… visi pārejie atraduši alterantīvus kuras ir vieglākas! Un domāju, ka viņi ļoti labi redz šo kritumu grafikā un nolēma ka nav vairs ko….

Anonīms
    Neaktīvs

Esmu mēģinājis lietot foobar, nu nespēju, vienkārši nespēju, nezinu pat kāpēc bet nepatīk. A par JetAudio, būs jāievērtē. 🙂

Anonīms
    Neaktīvs

Audiopleieru salīdzinājums 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=ir7J0tAAdIQ

RicoPico
    Participant

Savukārt par ciparisko kvalitāti un “uz ausi” kvalitāti rakstīts šeit.

Quote:

Audio is too complex to be analyzed with just numbers alone

Athlons
    Participant

jā, jetAudio piemirsu, bija periods, kad lietoju tikai to, pat citus aplipināju, bet, salīdzinājumā ar aimp, tas ir krietni “smagāks”, vismaz kādreiz bjia… pluss = ņem pretī arī video failus, bet nepieciešama kāda nebūt kodeku paka, lai viss smuki notiktu, bet kodeku paka pati par sevi nav forši…

imho, labākais variants: mūzikai – aimp3, video – MPC…. līdz brīdim, kad būšu ko labāku izdomājis… 😀

Crow
    Participant

[img]https://www.bildites.lv/images/tm5wl166yloic8b5tkzt.jpg[/img]

Fakta priekšā nostādīti, tehnisku skaidrojumu piedāvāt (kas ne vienu reizi vien līdzīgos strīdos ir darīts no manas puses un velti, jo otra puse klausās to, ko vēlas sadzirdēt) nevar, bet turpina bāzt batonus. Š ai gadienā burtiski. Te ož pēc sēra…

oyo
    Participant

https://www.youtube.com/watch?v=5um6NEMZGZo

kad sakārto, tad nav ne vainas

Anonīms
    Neaktīvs

What am I doing all that time, living under a rock? K, paldies par paskaidrojumu, varbūt došu vēlvienu iespēju foobāram sevi pierādīt manās acīs 🙂

iKey
    Participant

jūsu kašķi man atsit līdzīgus kašķus, kuri muzikālie konservi ir labāki – MP3, FLAC un tā tālāk.

Cilvēkam ar vidēju dzirdi ir dziļi vienalga.

Personīgi, Winamp man ir pierastāks, jo ar to arī iesāku rībināt fonotēku uz PC.

Vēl kruta fīča Winampā ir mūzikas pārsūtīšana uz pleijeri/telefonu

ruukjis
    Participant

Tagad tu sāc braukt auzās. Ir diezgan skaidrs, ka pat ar izciliem mērījumiem, pētījumiem var izveidot tik tizlu gala iekārtu, ka riebsies klausīties… tikai kāds tam sakars ar Softisku pleijeri?

Man liekas, ka tu pat nezini, kas ir skaņas kvalitāte. 128bitīgs MPtrīnis ir pretīgs, tur viss skan vienādi, pat basģitāru no bungas nevar atšķirt – nekvalitatīvi. FLACs skan labi un skaisti – kvalitatīvi. Tik tālu, es ceru, mēs esam vienuprāt. Ja mēs to pašu FLAC atskaņosim uz Foobar, AIMP vai VLC – tas skanēs vienādi, bez kvalitātes zudumiem, nevienam pleijerim nebūs norautas augšas, pļerksotši basi utt.

Tas ko tu dzirdi kā “nekvalitāti” ir attiecīgā pleijera ekvalaizers, mijiedarbība ar Windu, nezinu, sauc kā gribi, tik ielāgo, šīs ir tavas subjektīvās sajūtas. Esmu gatavs saderēt, ka ar kārtīgu seksošanu ap katra pleijera ekvalaizeri var panākt, ka viņi skan vienādi.

Tāpēc arī piedāvāju WASAPI pluginu, jo tad paliktu tikai pliks pleijeris, kas pa taisno runājas ar tavu audio draiveri, bez neviena softiksa ekvalaizera.

Y
    Participant

kopā četri vārdi – aimp

garaisezis
    Participant

Winamp kaut kādu tur 2.9x versiju lietoju kad man vēl bija PI 70Hz boost mode 90Hz un 2x 16MB ram 1.2GB hdd jo vienkārši windows media players ja nemaldos 7, nespēja sagremot nevienu failu, īpaši jau ar lēkājošo gaismiņu efektu. Pēc tam pārgāju uz iTunes un tur esmu iesprūdis līdz pat šim brīdim. Neko pagaidām ērtāku nezinu, nez vai arī vajag meklēt alternatīvu.

aoma
    Participant

Winamps no manām kastēm pazuda reizē ar xp, tātad jau pirms pāris gadiem. Fūbārs kaut kā neiepatikās, toties iepatikās Aimps – pietiekoši “staipāms”, personalizējams un automatizēts, lai varētu izmantot par defaulto pleijeri.

Tiek skatīts 21 ieraksts (no 45 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?