Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Winamp miris dabiskā nāvē
ASIO draiveri, FTW… 😀
+ ruukjim un RicoPico
Nekad neesmu sūdzējies, tiesa, jaunākajās versijās ir viskautkā lieka, ko neizmantoju, tālab es lietoju vieglo – lite versiju ar klasisko skinu. 🙂
savulaik palietoju winampu, netceros, kas par versiju, bet vēl uz xp, jo vista vēl tikai olā atradās… viss jau it kā ok bija, tip skanēja n’shit… bet…
reiz nez kaut kā palaidu pamīšus vienu un to pašu dziesmu uz winampa un uz wmp… acis (vai ausis) “kvadrātā”, jo skaņa būtiski atšķīrās… lai gan tas bija tikai 320kbps mp3 fails, bet car wmp (neatceros versiju) bija dzirdami krietni mazāk t.s. artefaktu…
pārbaudīju gan eq un citu “uludšaizeru” iestatījumus, gan pašu winampu pārinstalēju, bet tā arī nekas neminījās…
rezultātā sāku lietot apollo… vēlāk jau uz vistas šis izrādīja nepatiku pret OS, bat ar win7 pavisam negribēja draudzēties… bija laiks, kad lietoju VU-player, bet jau kādu gadu lietoju aimp3, kas patiešām liekas gan ērts, gan neko nepiedzejo klāt atskaņojamajam materiālam…
līdz ar to pārāk neuztrauc winamp liktenis… 🙂 tik vien kā kārtējais dinozaurs mirst, kas, varbūt, tomēr ir nedaudz skumji…
Bet nu paskatoties cik daudz apkārt winampu lietoja pirms teiksim 5 gadiem un cik tagad….. Tikai loģisks
imho, labākais variants: mūzikai – aimp3, video – MPC…. līdz brīdim, kad būšu ko labāku izdomājis… 😀

Fakta priekšā nostādīti, tehnisku skaidrojumu piedāvāt (kas ne vienu reizi vien līdzīgos strīdos ir darīts no manas puses un velti, jo otra puse klausās to, ko vēlas sadzirdēt) nevar, bet turpina bāzt batonus. Š ai gadienā burtiski. Te ož pēc sēra…
kad sakārto, tad nav ne vainas
Cilvēkam ar vidēju dzirdi ir dziļi vienalga.
Personīgi, Winamp man ir pierastāks, jo ar to arī iesāku rībināt fonotēku uz PC.
Vēl kruta fīča Winampā ir mūzikas pārsūtīšana uz pleijeri/telefonu
Man liekas, ka tu pat nezini, kas ir skaņas kvalitāte. 128bitīgs MPtrīnis ir pretīgs, tur viss skan vienādi, pat basģitāru no bungas nevar atšķirt – nekvalitatīvi. FLACs skan labi un skaisti – kvalitatīvi. Tik tālu, es ceru, mēs esam vienuprāt. Ja mēs to pašu FLAC atskaņosim uz Foobar, AIMP vai VLC – tas skanēs vienādi, bez kvalitātes zudumiem, nevienam pleijerim nebūs norautas augšas, pļerksotši basi utt.
Tas ko tu dzirdi kā “nekvalitāti” ir attiecīgā pleijera ekvalaizers, mijiedarbība ar Windu, nezinu, sauc kā gribi, tik ielāgo, šīs ir tavas subjektīvās sajūtas. Esmu gatavs saderēt, ka ar kārtīgu seksošanu ap katra pleijera ekvalaizeri var panākt, ka viņi skan vienādi.
Tāpēc arī piedāvāju WASAPI pluginu, jo tad paliktu tikai pliks pleijeris, kas pa taisno runājas ar tavu audio draiveri, bez neviena softiksa ekvalaizera.
Preses relīzes