Par kaut kādiem zinātniskajiem kalk man sajēga maza, bet mani pārsteidza viens fakts, ko es labi saprotu..
Kas tas par sviestu?
1000 MB = 1 GB (1×10^9 😎
1024 MB = 1 GiB (2^10 MB)
#mikasa – Pasaulē nekas nav mainījies – šīs mērvienības eksistē kopš vispār sāka ražot ko datu glabāšanai derīgu, tikai tagad, lielo apjomu HDD ērā, tas pamanāms arī tiem, kuri nebrīnījās, kāpēc uz disketas rakstīts 1,44 MB, bet neietilpst vairāk kā 1,38 MB.
1000MB = 1000MB (nekas)
1024MB = 1GB un nevis kaut kādi debīli GiB kuri neeksistēja 2001. gadā!!! Datorikā gib nozīmē tās pastētes gabaliņus kas lido uz visām pusēm, kad quake3 spēlē pretiniekam trāpa ar bazooku, un nevis no jauna izdomātas mērvienības!
Vot šitā mērvienību bardaka dēļ mums 8 GB flešku rāda kā 7,45 GB.
Vēl viens ‘cepums’ Windowsam un akmeni sētā var iemest arī flešku ražotajiem….lai arī nē – melojuši viņi nav.
Piemēram, ja nemaldos, tad osx rāda 8 gigabaitu fleškai tos pašus 8GB, kur win 8000 mb izdalīs uz 1024 un vēl nosauks par !!GB nevis GiB (nu tad kādēļ nedalīt uzreiz ar 1000, lai tik tiešām tie arī būtu GB + vēl būtu apaļš cipars).
pa lielam – Microsofts atkal vainīgs!!!
Bet varbūt nav brīnums, kāpēc tas guva plašu atbalstu. Tik konkrēta najobka… err… elegants mārketinga triks, ka tas jauc prātus vēl šodien un jauks vēl gadiem uz priekšu, “nozogot” arvien vairāk un vairāk, nav redzēts kopš… nav vispār otrs tāds redzēts.
Divnieka pakāpes ir īstie kilo, mega un pārējie baiti. Vai arī minūtē būs būt 100 sekundēm!
Hmm… varbūt jāpasludina šādi domājošos par minoritāti un jāiet ar sūdzību uz Eiropu? Kas zin, divi, pat vairāk, kretīni ar vienu šāvienu – panāksim savu un jamie nespējot sadalīt uzmanību pārstās izdabāt piģikiem, čurkām un citiem iznireļiem.
Man tik ļoti svarīgi ir šogad, un nākotnē, zināt cik CD un DVD diskos saiet tie baiti. Sākšu taisīt backupus uz DVD… mmmhm… un jums ar iesaku!
Preses relīzes