Tātad ir nācis kārtējais brīdis, kad es pārinstalēju Windowsu.
Man ir tikai daži jautājumi lietpratējiem.
1)
2)
Varbūt varat vēl kādas optimizācijas ieteikt priekš Windows 7 vai Windows kā tāda?
Nebraucat augumāprasu, lai vairs nebūtu jāprasa
Tiek rekomendēts pagefailu likt 1.5 – 2 reizes vairāk nekā ir RÄ€Mis. Tas atkarīgs no tā, ko tu dari ar datoru.
Ja lietos vairāki lietotāji caur Switch Users, backgroundā sēdēs torrenti un skaipi un citi zili brīnumi, tad jo vairāk RÄ€Mja un pagefaila, kur iegrūst dotajā brīdī nevajadzīgo, jo labāk.
Subjektīvi piebildīšu, ka ja RÄ€M ir daudz (teiksim > 2GB) un dators pārāk mocīts netiek, var arī vispār to brīnumu atslēgt.
Bet Temp failus vajag ar Disk Cleanup un arī ik pa laiciņam ar rociņām patīrīt. Nav jau svarīgi, kur veidojas tā miskaste, smird jau šā vai tā.
Nu vēl varu piebilst, ka defragmentēt cietos vajag ik pa laikam. Ja ir pagefails, to uz doto brīdi atslēdz, defragmentē attiecīgo partīciju un tad uzsviež pagefile pa jaunu.
Ek, nu un vispār gan jau atnāks džedaju meistars un pastāstīs trijos vārdos (use the force?) par optimizēšanu; ko tad te es, niecīgais 😀
Swapfaila pārvietošana uz citu partīciju ir nekaitīga lieta, bet vajadzības to darīt nav.
Swapfaila izmērs – parasti RAM izmērs x 1.5, bet ja rama ir daudz, tad var arī mazāku izmantot. Ja ir 4GB RAM, tad swapfailam parasti pietiks ar 1GB (vai pat 256MB), ja vien nelaid kaut kādus monstrīgus uzdevumus (3D modelēšana, un taml.)
TEMP failu pārvietošana radīs papildus bremzi. Tāpēc, ka daudzas progas TEMP izmanto, lai radītu failus, kurus pēc tam rename kā piemēram dokumentus. Ja TEMP būs citā partīcijā, tad rename vietā būs move, kas dod papildus bremzi.
Specifiskajā w7 optimizācijā nevaru palīdzēt – nav bijis laika to pamēģināt, bet domāju, ka tas kas der Vistai, pārsvarā der arī w7. WerNeo par Vistas ķīlēšanu rakstīja, pameklē.
Tad principā man nav jēgas taisīt jaunu partīciju (2GB RAM = 3,5GB partīcija) NE Windows diskā?
nesen joka pēc pārnesu TEMP uz RAM disku( kaut arī ob1 to neiesaka) sāka izlekt zilais ekrāns un dators baigi lēnām slēdzas ārā, būs jāpārinstalē
Kā pārvietot swapus?
Preses relīzes