Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Windows 7 prot izmantot GPU arī failu pārsūtīšanai
Tika veikts eksperiments: diviem “netbūkiem” deva uzdevumu pārkopēt HD 1080p filmu “Star Trek” uz Sony Walkman atskaņotāju. Pie kopēšanas video standarts tika pārkodēts Sony Walkman piemērotā formātā.
Abi “netbūki” darbojās ar Intel Atom CPU, pie tam vienam bija Nvidia grafiskais čips GeForce 9400M, bet otram – čipsetā iebūvētā standarta video platforma. Uzdevumu palaida ar vienkāršu drag&drop funkciju.
Rezultātā dators ar Nvidia grafikkarti filmas pārkodēšanas un pārkopēšanas uzdevumu paveica piecas reizes ātrāk
Jāpiebilst, ka nekādas papildus programmas netika izmantotas – tikai Windows 7 resursi.
P.S Vajadzēja rakstā pieminēt ka video tiek konvertēts uz citu formātu kā tas ir minēts raksta avotā, savādāk dažs labs padomās ka fails tiek vienkārši pārkopēts uz to walkmanu.
Un vēl par Win7: WMP sastāvā integrēta MOV failu atskaņošanas funkcija, kura lietota daudzās fotokamerās. Nu vairs nevajadzēs instalēt Apple Quicktime Player uz PC.
TrakaisKursis
Lūk ir pat testi par šo lietu
vēlas
kopēšanaiWindows 7 prot izmantot GPU arī failu pārsūtīšanai
TrakaisKursis
Lūk ir pat testi par šo lietu
P.S. A kāpēc neviens neraksta, ka to pašu prot gan Linux, gan MacOS X, ja vien videokarte to nodrošina un ir uzinstalēts attiecīgs draiveris? Varbūt arī uz Linux un Mac OS X izrādīsies, ka operētājsistēma izmanto GPU kopēšanas operācijām?:)
Rakstā ir runa par to, ka tas ir pie Windows 7, bez kkādiem draiveriem un softiem. Tā kā lielai daļai ir pilnīgi piekāst par draiveriem un kkādiem specifiskiem softiem – Microsoft dara to ko tam vajag. Lai gan man nav problēmu pie vajadzības meklēt softus un draiverus, bet es arī neiebilstu, ja tas uzreiz būtu. Kāpēc jātērē savs laiks lai meklētu, ja tas jau var būt pie OS. Tikai tagad nesākat teikt par līkām rokām utml. Man ir arī labākas lietas kur izmantot savu laiku nekā googlēšana…
Papildināts!
Un vēl par Win7: WMP sastāvā integrēta MOV failu atskaņošanas funkcija, kura lietota daudzās fotokamerās. Nu vairs nevajadzēs instalēt Apple Quicktime Player uz PC.
vo tas jau ir ideāli. ciest nevaru quicktime. jēlākais softs kas var būt un reizēm pat alternatīvu nedod…
Preses relīzes