Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Sludinājumi › Windows 7 Retail
P.S. Notepad.lv reģistrētiem lietotājiem atlaides
Pa 182 Ls gabalā, klientiem ar CG2 cenu politiku.
Jeb vai tās smukās kastītes visus pievelk? 😀
Nesaprotu, ko tauta tā trako? Var tak novilkt netā un lietot legāli bez bēdu 4 mēnešus (120 dienas). Pa to laiku pagūs iegādāties kastīti un aktivizēt ar oriģinālo kodu.
Jeb vai tās smukās kastītes visus pievelk? 😀
Smukas jau ir tās kastītes 🙂
Cena laba, es shoka… Slimi tie cilveki pa 200 ls osi pirkti
Tapēc izdevīgāk pirkt OEM versiju kopā ar jaunu datoru, sanāks krietni lētāk
Bet tad nav kastītes…
Bet tad nav kastītes…
Nezinu vēl pa Win7, bet vismaz XP bija arī OEM iepakojums kastītē – kā jau OEM, gaiši brūnā kartona kastīte
Un nevarēt pārcelt licenci uz citu datoru (MB). Nauda vējā.
Zvanīju uz M$ supportu – šamējie teica, ka OEM ir piesaistīts mātesplatei. Bet principā to mātesplati arī drīkstot nomainīt, ja to dara kvalificēts meistars.
Scenārijs šāds – paņem jaunu māti, ieliec ejoša kompja korpusā, bet nekur nepievieno (kasti drīkst pat nevērt ciet). Pēc tam iztaisi shutdown, izņem jauno māti, ieskrūvē to jaunā korpusā un drīksti pārlīmēt uzlīmi…
HVZ, kāpēc tam M$ ir jāpieprasa tādas izvirtības, bet supports apstiprināja, ka tas būšot legāli (fonā gan bija dzirdami ilgstoši histēriski smiekli).
Users who run a Microsoft Original Equipment Manufacturer (OEM) operating system may upgrade or replace most of the hardware components on the computer and still maintain the license for the original Microsoft OEM operating system software provided by the OEM, with the exception of an upgrade or a replacement of the motherboard. An upgrade or a replacement of the motherboard is considered to create a new personal computer. Therefore, Microsoft OEM operating system software cannot be transferred from another computer. If the motherboard is upgraded or replaced for reasons other than a defect then a new computer is created, and a new operating system license is required. If the motherboard is replaced because of a defect, the user does not need to acquire a new operating system license for the computer. The motherboard replacement must be the same make and model, or the same manufacturer’s replacement or equivalent, as defined by that manufacturer’s warranty. The reason for this licensing rule primarily relates to the end-user license agreement (EULA) and the support of the software covered by that EULA.
OEM licenci var pārcelt uz citu kasti legāli.
Zvanīju uz M$ supportu – šamējie teica, ka OEM ir piesaistīts mātesplatei. Bet principā to mātesplati arī drīkstot nomainīt, ja to dara kvalificēts meistars.
Scenārijs šāds – paņem jaunu māti, ieliec ejoša kompja korpusā, bet nekur nepievieno (kasti drīkst pat nevērt ciet). Pēc tam iztaisi shutdown, izņem jauno māti, ieskrūvē to jaunā korpusā un drīksti pārlīmēt uzlīmi…
HVZ, kāpēc tam M$ ir jāpieprasa tādas izvirtības, bet supports apstiprināja, ka tas būšot legāli (fonā gan bija dzirdami ilgstoši histēriski smiekli).
cjort
nu esmu iesvilpis, bet nihrena no operaaciju sekvences un logjikas nesapratu.
driikst izlasiit kaadu rokasgraamatu par teemu?
ps. uzliime paarceljo tikai ar feena paliidziibu :>
joptvaju
paarlasiiju postu un oem termus. bljin, taa driikst :>
bet feenu vajadzees :>
P.S. Nekur nav teikts, ka PC vispār ir jabūt korpusam. Nepieslēgta MB ir atsevišķa lieta.
Zvans uz M$ supportu (reāls gadījums):
ob1: Hallo supports?
M$: jā, kāda problēma?
ob1: ma ir tāda lieta – vai es drīkstu lietot windows uz datora kuram ir 2 mātesplates?
M$: khmrmmm… tādu datoru nav
ob1: jā, es zinu, ka nav, bet es izgudroju jaunu datora arhitektūru – ar divām mātesplatēm, tad var lietot jūsu produktu vai arī zvanīt ābolam?
M$: hmm… nu principā tas nav aizliegts (fonā ķiķināšana)… bet kā jūs to domājat saslēgt?
ob1: tas ir mans firmas noslēpums, galvenais vai M$ atļauj lietot win uz jaunas kompja arhitektūras?
M$: hmm, licence to neaizliedz (fonā parādās histēriski smiekli)
ob1: ok, tad es lieku savam kompim klāt otro mātesplati un lietoju win legāli?
M$: jā, to drīkst (var dzirdēt vispārēju rēku un krītošus krēslus).
otrais zvans uz M$ supportu (arī reāls gadījums):
M$: kā varam palīdzēt?
ob1: te es ar tiem divām mātesplatēm…
M$: (fonā ķiķināšana) kā varam palīdzēt?
ob1: ziniet, man tas experiments ar divām mātesplatēm neizdevās, vai es drīkstu vienu mātesplati izņemt ārā no kompja?
M$: (fonā dzirdams, ka publika lauž galdus) jā… protams, jūs to varat.
ob1: bet mans win joprojām būs legāls?
M$: (pēc pauzes, kurā dzirdama nenormāla rēka). jā, lietojiet win, tas būs legāli.
vai tagad ir saprotams, vai arī uztaisīt video?
😀
oems piesiets pie maates. logs nolasa maates infu un pie aktivizaacijas nogjeneree savu unikaalo namberi njemot veeraa maates parametrus, instalaacijas keju un tekosjo laiku. tas arii viss.
nekur, nekaados licenzagriimentos tev NAV jaapiekriit, ka tu izmantosi instalaaciju muuzjam uz maates, kuras garantija ir 2 gadi :>
no sjii izejot var izdraazt M$ supportu neatejot no kases.
that`s all
1) Nekur M$ licencē na teikts, ka datorā nedrīkst būt 2 mātesplates.
2) Nekur M$ licencē nav teikts, ka nedrīkst atvienot vienu no mātesplatēm, ja datorā ir 2 mātesplates;
3) Nekur M$ licencē nav teikts uz kuru mātesplati attiecas licence, ja izņem no datora vienu no mātesplatēm.
Secinājums: ieliec kompī otru māti (vai visu laptopu) un licence ir nomūvota.
Preses relīzes