Windows 7 V.S. Ubuntu – Boot time!

Sākumlapa Forumi Software Cita programmatūra Windows 7 V.S. Ubuntu – Boot time!

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 23 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Aldis
    Participant

Interesantam klipam uzdūros YouTube! Pēc viena testu raksta, kur testēja vairākas OS, vairāki cilvēki prasīja reālus pierādījumus, un testus uz vienādiem kompjiem!

Tā tad šeit, ja ne pilnībā parādīta visa OS performance, tad ļoti skaidri un gaiši Boot time!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ymbB8RT6Aas[/youtube]

samurajs
    Participant

Es to pašu esmu veicis Virtualboxā, radot abām OS vienādus apstākļus (tikai Ubuntu man bija 9.04). Līdz desktopa skatam abas OS ielādējās apmēram vienā laikā, bet reālu web lapu ātrāk varēja atvērt ar Linux – praktiski uzreiz. Win 7 vēl kādu laiciņu veica visādus procesus.

WerNeo
    Participant

Lietoju abus. Un mani galīgi “nerausta”, kurš no viņiem ielādējas ātrāk. 🙂 Jo abi stāv uz atsevišķiem datoriem. Abi pilda labi man vajadzīgās funkcijas noteiktā laikā.

APOC
    Participant

A ja iekš Ubuntu palaistu visus efektus nekas nemainītos? Jo atšķirībā no Windows, to eksistence nebija manāma.

WerNeo
    Participant

Windowsam nav efektu, ja salīdzinam to ar Compiz 🙂 Tāpēc nebūtu godīgi salīdzināt Ubuntu ar Compiz efektiem pret Windows. 🙂

BĻIN, jebkurā gadījumā katrs lietos to, ko māk un spēj!

APOC
    Participant

WerNeo wrote:

Windowsam nav efektu, ja salīdzinam to ar Compiz 🙂

Defaultā variantā Ubuntu vispār nav nekādu efektu. Ja salīdzinam ar windows 7 😀

ehex
    Participant

Man tā arī sanāk, ka uz Ubuntu var strādāt momentā kā esmu ielogojies. Uz Windows diemžēl tā nesanāk. Pats Boot time man tomēr ir nedaudz ātrāks tieši uz Windows. Bet tā kopumā viena lieta atsver otru un sanāk apmēram vienādi.

WerNeo
    Participant

APOC wrote:

WerNeo wrote:

Nav taisnība, ja runājam par 9.04!

APOC
    Participant

WerNeo wrote:

APOC wrote:

WerNeo wrote:

Nav taisnība!

heh, Mandrivā nācās pašam slēgt iekšā, lai iegūtu tādus “fade”, thumbnail u.c. efektus. Un šajā video rullītī diemžēl viņi arī nav redzami.

WerNeo
    Participant

APOC tu vēl tagad pasaki, ka iekš Slackiem vispār neko neesi tādu dzirdējis 🙂

Nesāc, lūdzu, ar zemeņu zapti un nenoslēdz ar olīvēm.

APOC
    Participant

WerNeo wrote:

APOC tu vēl tagad pasaki, ka iekš Slackiem vispār neko neesi tādu dzirdējis 🙂

Ja ar “Slackiem” tu domā Slackware, tad neesmu viņam pat ķēries klāt. Sāku bakstīties ar Mandrivu un pie tā pagaidām arī esmu palicis.

Bet tu drīksti apgaismot, lai es iemācītos ko jaunu 😀

Un beidz editēt postus. 😀

Pirmstam bija “Nav taisnība”, bet pēkšņi tiek uzskaitīta konkrēta versija.

WerNeo
    Participant

APOC, tad uzskati to par normālu pāreju no Windows uz Linux. Tā tas notiek! Nekas nesanāk uzreiz, jo esi visu iepriekš darījis savādāk. 🙂

Nav ko sūkstīties par linuxu, ja kas nesanāk. 🙂

Kā saka. Nav jākaunās nezināt, ir jākaunās, ja negrib uzzināt.

P.S. A bet gribas pielabot postus, īsi pēc ievietošanas. Izlabot kļūdas un tā tālāk. Kā nekā, te mēs varam labot savas neprecizitātes.. un laicīgi 🙂

Stat1CX
    Participant

OS boot time nav nekāds rādītājs, ar OS perfomance tur nav nekāda sakara.

aoma
    Participant

Ar ko ātrāk tikt līdz bodei, ja naudas tāpat nav?

Startups jau nu ir mazākais, kam pievērsties.

Aldis
    Participant

Vsp. par ko cepjaties? 😀 Kā jau minēju šis ir tikai boot tests, ja varat ta papildinat ar citiem redzamiem testiem! 🙂

Un fakts kā tāds, ka Ubuntu nu ir palicis ātrāks boot time salīdzinājumā ar Windows – agrāk tā nebija! 🙂

Wuu
    Participant

Mans linuxis būtojas 10 sekundēs 😛

https://www.youtube.com/watch?v=MQomsxBrcnw

shady
    Participant

Ielādes laikam, manuprāt, vispār ir maza jēga, jo cilvēki parasti datoru slēdz iekšā 1x dienā vai neslēdz laukā nedēļām.

samurajs
    Participant

shady wrote:

Ielādes laikam, manuprāt, vispār ir maza jēga, jo cilvēki parasti datoru slēdz iekšā 1x dienā vai neslēdz laukā nedēļām.

Desktopu īpašniekiem jā, bet kā laptopu un netbūku lietotājiem? Ja kaut kur ārpus mājas ilgi jāgaida – tas baigi besī…

shady
    Participant

Kas laptopu un netbuku lietotājiem ir savādāks?

Es savu laptopu mēdzu izslēgt 1 vai 2x nedēļā.

Kad laptops / netbuks netiek lietots, tad parasti tiek turēts gaidīšanas režīmā.

usver
    Participant

samurajs: portatīvajiem, kam baterija ir visai ierobežota, ļoti labi ir redzams, ka sleep ir nesalīdzināmi pārāks par ieslēgšanu/izslēgšanu. Ja pa dienu portābli sanāks vazāt apkārt un bieži ieslēgt, tad sleep mode ir ļoti OK un nekas nav jāgaida. Ja lieto hibernate, tad arī nekāda baisā gaidīšana nesanāk. Man liekas, ka būtot datoru no nulles un pētīt, cik sekundes tas aizņem ar kādu OS, ir visai muļķīgi no praktiskā viedokļa. Protams, žetons klipa autoram par iespēju dabūt 2 identiskus portābļus, taču Win7/Linux salīdzinājumam būtošanās vietā prasītos eksperiments, cik stundas velk ar VLC pleijeri spēlēta filma uz max ekrāna gaišumu, piemēram. Vismaz būtu iespaids par baterijas ēdelīgumu, kas ir daudz svarīgāk par 1x nedēļā veiktu auksto startu.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 23 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā