Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Windows 8.1 Developer Preview esot nodots OEM partneriem
Kāds konkrēti būs build 9391, nav nekādas informācijas, kā arī līdz šim nav noplūdis neviens ekrānuzņēmums. ISO atlējuma parādīšanos internetā gaida pēc pāris dienām. Ķīniešu portāls Win8China
Ja nekas nenoies greizi – Windows 8.1 RTM būs gatavs augustā vai septembrī.

Un – lai cik dīvaini nebūtu, esmu kardināli mainījis domas. Flīzes redzu tikai dažas sekundes startējot sistēmu, jo tieši tik vajag, lai nospiestu Win taustiņu vai desktop flīzi un kad jāatver kāds retāk vajadzīgs softs. Pēc sistēmas sainstalēšanas un flīžu sakārtošanas pēc gaumes – nospiest Win un nepieciešamo flīzi (ja nav iznesta uz Desktopa, ko vienmēr gan turu maksimāli tukšu) ir ātrāk un ērtāk, kā caur Start > Programs u.t.t. sameklēt vajadzīgo. Izslēšana vēl mazāka problēma, jau jau ar W7 izslēdzu nevis caur Start, bet Alt+F4, kas ir daudz atrāk un dod to pašu izslēgšanas izvēlni.
Tā kā – daži mēneši un mani jau kaitina W7 un XP, kas ir darbā. Start poga un izvēlne ir absolūti lieka, tas nu skaidrs, savukārt W8 ātrdarbības ziņā “ieliek” gan W7, gan XP (protams, ne jau uz pagājušā gadsimta dzelžiem).
Salīdzinot ar normālu Start menu, protams.
Ja ne tad otra iespēja ir tikai tāda – tu reāli nelieto Win8, bet tikai pļurkšķi.
* Iekš All Programs vispār nav jārakājas nekad, tam ir domāts Search – spied Start, raksti, ko vajag un tad Enter – kursors defaultā atrodas meklēšanas lodziņā. Funkcija analoģiska Win+Q, vienīgi pēdējam klāt nāk nicināmās Metro bērnudārza apenes. Navigācija rezultātos abos gadījumos – gan ar žurku, gan klavieri. Tātad – nav pareizā un ātrākā veida.
* Kāda ir atšķirība starp Alt+F4 > Enter un Start > Shut Down? Vienu dara ar klavieri, otru – ar žurku. Tātad nevis viens pareizais veids, bet divi dažādi veidi. Tikai otrajam papildus kā default var iestatīt arī citas opcijas, piemēram personīgi ļoti noderīgo Sleep, kam nav attiecīga Win+ nevienā versijā.
* Boot to Desktop un čārmanderu izslēgšanas funkcija (Start8 u.c.) aiztaupītu vannasistabas flīžu redzēšanu vispār. Tāpat gan pie sakārtošanas nepieciešams aizvākt flīzes, kas lieki rij resursus, piem., bilžu slaidšovu, laika prognozes Stambulā un Teherānā utml..
* Turēt Desktopu tīru ir personīga preference. Man Desktop ir primārais Download un citādi pagaidu vieta datiem un citām lietām. Jebšu miskaste vai profesionālā nekārtība. Jebšu, wait for it, tas ir *darbagalds*, uz kura nonāk instrumenti un izejmateriāli. Kaut ko vajag no Desktop? Win + D. Arī iekš Start ekrāna var turēt failus un mapes (lai gan tas netiek rekomendēts), vienīgi papildus var to visu sagrupēt. Desktop šādu iespēju nepiedāvā – jāizlīdzas ar iztēli.
* Uzlabotais Task Manager praktisku funkciju nepilda, jo End Task ne vienmēr nostrādā.
* Failu operāciju dialoga apvienošana un īpaši pauzes funkcija – sen gaidīta lieta. Cmukais ātruma grafiks arī ir cmuks (ja arī nekas vairāk).
* Ribbon iekš Explorer – awesome! Tikai pilnīgam betonam var nepatikt Ribbon.
* Lielās flīzes priekš jaunākajām spēlītēm – jā, izskatās cmuki, kāpēc ne.
* Ä€trums parādās tikai pie būtošanās un Metro grafikā (skat. nākamo punktu). Jā, ir redzēts laptops, kuram Windows 8 “cold start” aizņem divas vai trīs sekundes (ar standarta SSD, protams). Sivēns nebūs nekad tik veikls kaut Z-Drive ieliekot. Viena riebīga nianse – pie izslēgšanas ekrāns tiek izslēgts ātrāk kā izslēgts pats aparāts. Š ai brīdī atslēgt no strāvas nav testēts, bet varētu izrādīties kaitīgi, jo dažkārt process turpinās vēl vairākas sekundes – tātad iespējams tiek darīts kaut kas svarīgs.
* Pieņemot, ka smagi kastrētās a la smartphone
* Divi kontrolpaneļi, no kuriem pie klasiskā var tikt tikai caur dirsu, bet jaunais ir pilnīgs Fidels Kastrato.
* GPT klonēšanas problēmai esmu, ar zināmu rupju lamāšanos, ticis pāri – tā nav šī šedevra tieša problēma. Dažādos backup risinājumos gan joprojām ir novērojams kritisks GPT supporta trūkums, kur nu vēl pareiza darbība. Acīmredzot pirms Secure Boot ieviešanas nevienam nebija aktuāli, lai gan citādi GPT pilnībā supportēja jau Vista.
Vispār tas bērnudārza pokemoniskais interfeiss un tā plivināšanās a la smartphone
P.S. Arī Aero gan tiek uzskatīts par pokemonisku, bet es gan lietoju tikai aizsvīdušu caurspīdīgumu, nevis ēnas, animācijas un krītiņu krāsiņas, tāpēc mans mentālais vecums tomēr ir lielāks cipars.
Bet par “ērto” izslēgšanu ar F4 var fanot tikai tāds cilvēks, kas vienmēr pie datora sēž pareizā pozā, kur abas rokas no klavieres atrodas vienādā attālumā. Man personīgi patīk zvilnēt speciāli izveidotā guļamkrēslā sāniski no datora, un, ja kaut kas nav izdarāms tikai ar peli, liek slieties augšā vertikāli un nedaudz kaitina.
Tīri uz virtuālām mašīnam uzliktiem neredzu nekādu starpību, ne ielādes, ne ātrdarbības ziņā =>w7-vs.-w8 immer +- bez īpaši pamanāmas starpības.
Biju īsu brīdi uzlicis arī kā paralēlu sistēmu uz reāla diska, bet tā kā šis izčakarēja manu pierasto bootlouderi un ārējā koplietotā diska permisijas, ātri vien likvidēju.
Gaidām nākošo revolūciju, tāds mans verdikts.
P.S. Aero kā tāds, jau ilgāku laiku ir vienkārši neaizvietojams: pietiek uzvilkt ar peli uz taskbara, lai redzētu: cik attiecigai progai atvērtu logu vai tabu, kas kurā atrodas utt., pabīdi peli nost, viss atgriežas sākumskatā, nav lieki jāklikšķina.
patiesībā, interesanti palasīt kāda viedokli, kurš, acīmredzot, lieto visnotaļ bieži win8…
es gan tikai savulaik betu patestēju… nekādi neizdevās pierast pie flīzēm, līdz ar to win7…
Tak uztaisiet cmd failu+ikona uz desktopa
shutdown.exe -s -t 00 shutdownam
shutdown.exe -r -t 00 restartam
Tas pat ir ērtāk kā caur start pogu standarta Win
Varbūt drīz vajadzēs vēl otrs dators, lai izslēgtu pirmo? Vai vismaz kāds neliels pribors, kā palīgtelefons pankūktelefoniem?
Bet mums šeit ir tādi datoru “speciālisti”, ka viņi nesajēdz, ka klaviatūra, pele un touch ir dažādi interfeisi dažādiem mērķiem, un iespēja kaut ko izdarīt ar klaviatūru nenozīmē, ka ir jāizvāc vai jāsajāj iespēja to ērti izdarīt ar peli. Tāpat arī otrādi un ar touch. Ergonomija, laikam ir pēdējais, ko kāds te spētu saprast. Da ko nu par šejienes auniem… Pat pašā Microsoft ar Windows 8 taču smadzenes sagāja uz īso un nolēma sajāt arī klasisko Desktop vidi. Stulbākais gan ir tas, ka globālo aitu bars visi truli blēj līdzi, jo savas galvas, ar ko domāt, nav…
Preses relīzes