Windows 8 failu pārlūks ar "ribbon" saskarni

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Windows 8 failu pārlūks ar "ribbon" saskarni

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 44 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

[imgl]https://notepad.lv/userpix/28_win888_1.jpg[/imgl]Viens no interesantākajiem jaunumiem, ko mēs redzēsim Windows 8 sastāvā, būs failu pārlūks Windows Explorer ar “ribbon” lietotāja saskarni. Tas ļoti atgādina Microsoft Office 2007 darbvirsmu. Jaunais failu pārlūks iekļauts Windows 8 Build 6.2.7955 kompilācijā, un pagaidām pēc esošajiem ekrānattēliem uzskatāms par būtiskāko jaunievedumu pēc Windows 7.

Ja šādā redakcijā Windows Explorer arī saglabāsies, tad atsevišķas funkcijas, kuras līdz šim bija pieejamas tikai paslēptā veidā izvēlnēs, tagad būs pieejamas ar vienu klikšķi no darbvirsmas. Izskatās, ka ribbon darbvirsma vēl nav pabeigta, kā arī, ka tā būs ieslēdzama tikai tur, kur būs vajadzīga.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_win8_ribbon_01_1.jpg[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_win8_m23_ribbons3_1.jpg[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_win8_ribbon_021_1.jpg[/img]

[img]https://notepad.lv/userpix/28_win8_ribbon_031_1.jpg[/img]

Avots

Evers
    Participant

Cerams, ka viņu varēs izslēgt, jo izskatās drausmīgi un pilnīgi lieki. Visas labā peles klikšķa izvēles sabāztas lielā neglītā rīkjoslā.

shadowmen
    Participant

Tas būs noderīgs netbookiem ar touchscreen,un vispar touchscreen ierīcēm..Izskatās,ka pēdējā laikā viss tiek tendēts uz touch screen,nav slikti,bus jasāk apsvērt doma,par datoru ar ”bakstāmo ekrānu”.

Izliecies
    Participant

Ak dievs, pretīgi!

nevertell
    Participant

Varētu ņemt piemēru no nautilus un atbalstīt tab’us. Man arī riebjas, ka obligāti vajag ar peli iespiest logā, lai varētu tur kautko darīt, piemēram, kad es gribu nokopēt pirms tam iezīmētu mapi, bet tad es pēkšņi kautko izdarīju saidtab’ā, un man atkal vajag klikšķināties. Zaebaķ, kas viņi nevar ieprogrammēt viņu tā, ka aktīvais logs/loga daļa ir tā, uz kuras stāv virsū pele ? Najobkas.

bezolaam
    Participant

nevertell

+1000

nesaprotu, cik jābūt reatardētiem (vai tā ir viņu mistiskā ticība?), lai neieliktu it kā modernā operātājsistēmā failu menedžerī tabu funkciju. Vai tīri tehniski to taču var paveikt ļoti īsā laikā.

Dēļ tā uz win 7 brīzīem rodās sajūta, ka lieto kaut kādu 1999. gada osi.

daGrevis
    Participant

Nekam neder… nolāpīts!

senats
    Participant

Skārienjūtīgajiem jau ne vainas tāds vizuālais, bet nu es klaviatūru vēl aizmirst netaisos…. tomēr neiedvesmo “ribbon”! :seeker:

jezus
    Participant

nu F#K !!!! kapec visur to suda ribonu baz iekšā, ofiss, outluks, autokads, tagad vel vindowsaa buus, vnk konkreti piedirš ekrānu!

Imhoteps
    Participant

Ilgu laiku ienīdu ribbon-u, bet nu jau sāk patikt. Interesanta iestrāde, tad jau paskatīsimies, kā tiks realizēta dzīvē. Поживём – увидим, vēl pāragri spriest. Ko līdzīgu jau varēja gaidīt kopš W7 Paint-a 😉

TrakaisKursis
    Participant

Atbalstu tikai uz skārienekrāniem… visos citos variantos pārblīvēti. Ja grib uz parastajiem, tad drīzāk ar opciju, ka, explorer atceras populārākās darbības iekš classic view, un balstoties uz tām ģenerē minimālistisku ribbon risinājumu. Tāda personalizācija būtu wov! un sarunas vērta… aber šis ir nevajag.

Aldis
    Participant

Bet patīkamākais ir tas, ka Back un forward pogai blakus atgriezīsies [UP] 🙂 Jēgu ribbonam uz explodera bez TABiem neredzu. ĀĀ.. un skaistāk varētu būt failu pārlūku pēc dizaina izveidot vieglu kā Internet Explorer 9 🙂

rasty
    Participant

par office.. neiebilstu.. autocadu- neesmu iepriecināts.. par windows- ļļoti nepatīk..

Kon
    Participant

Būtu labi, ja ribbon saglabātos visu laiku, dažādi softi integrētos ribbon’ā. Līdzīgi kā uz osx menu, cilvēkiem bez izteiktām zināšanām būtu ļoti ērti 🙂

baltvilks
    Participant

labs

Wuu
    Participant

Cik jau laiku te lietoju W7 superbāru un šitos ribonus, joprojām nevaru pierast un brīžiem viņu neērtums tracina ārā līdz baltkvēlei.

Pēc gnomes lietošanas, par W7 ūberfīčām smiekli nāk.

nevertell
    Participant

Pag, pag, pag, monitors ir liels tāpēc, lai uz viņa varētu vairāk lietderīgas info parādīt. Meņū bāri un izvēlnes nav pārāk lietderīga informācija, it īpaši, ja man vajag kko renderēt vai rakstīt.

Jaunzems
    Participant

Ticu, ka varēs tāpat, kā ofisā – nospiest uz kādas no cilnēm un izvēlne paslēpsies.

Crow
    Participant

Bijis nebijis tas Ribbon. Galvenais, lai atstāj address bāru. Explorerā gandrīz vairs ar meņū tāpat nedaros, viss ar klavieri – bultiņas, Ctrl + Enter, Alt + Enter, F2, Back… un pats svarīgākais – Shift + Del.

Ļaušu jums parādīt 1337 skillzus: pasakiet man kāds, vai New Folder ir spec. kombinācija Explorerī? :lala:

vincister
    Participant

Nezinu, nelietoju, nelietošu.

Commander tipa failu pārvaldīšanas programmatūra > citas.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 44 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?