Windows 8 pro "downgrade"

Sākumlapa Forumi Software Windows Windows 8 pro "downgrade"

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Anonīms
    Neaktīvs

Sapirkāmies kaudzi (14) jaunus kompjus, ar Pro 8. vinndofu, lai varētu lietot Win7.

Zvanu par aktivizēšanu – šie man saka ka mans serial key neesot derīgs, neesot downgreidojams. WTF? =:o

Sāku diskutēt, man esot jāgriežās pie sava “sistēmu būvnieka”. WTF?! Cik vel debilākos nosaukumos var nosaukt parastu kompju bodi?

Diskutēju tur ar kautkādu menedžeri (kura raksta bez garumzīmēm) un šī man iemet kautkādu linku, kurā viss izskatās kā nepareizā oriģinālvalodā caur google translate izlaists teksts. Izrādās ir upgrade, ir OEM un ir kaukāda vel mistiska system builder paveids, kuram nepienākas downgrade. Kur pie velna ir 1kārša pamācība ko tie visi cipari un burti uz licenzes nozīmē? NAV! Tīri lai čakarētu klientus ausī. Vistām sākuma samurgoja visādus home basic, premium, ultramate un hvzpro, tagad lielijās ka samazināšot uz 2 veidiem, bet pieviesa vel1 paveidu, lai vel grūtāk saprast kas ir kas.

Tagad esmu neizpratnē, ko darīt? Kāda skuja pēc tad firma pirka legālus Winndofus, ja nevar viņus lietot…

P.S. Ieteikumus par Win8 lietošanu uzskatām par offtopic.

jonjs
    Participant

Laipni lūgts monopolista varā 🙂 Kā viņi teiks tā arī būs.

dexsters
    Participant

Man piedāvāja tā:

Win 8 Pro GGWA – Š ai licencei minimālais iegādes daudzums ir 5 licences. Š ai licencei Jūs variet veitk atkāpšanos uz iepriekšējo versiju (Windows 7 Pro), kā arī pārnest uz citu datoru.Cena ar PVN 605.00Ls (Piedāvājums 09 2013)

Avots: https://www.dpa.lv/lv/ (tirgoni ieteica microsoft latvia)

Š o ieteica pats microsoft latvia.

Savukārt pērkot W8 Pro OEM microsoft latvia viedoklis bija tāds: ,,ja jums uzņēmumā jau ir W7 Pro tad W8 Pro var downgreidot ar to pašu atslēgu kas jau esošajam W7.Minētais pasākums it kā strādā uz viena PC

Anonīms
    Neaktīvs

Nu konkrētā kompju bode pērk no TVG.

605Ls dalīts ar 5, nu tas ir tas pats cenņiks kas mūsu OEMiem. Nekādu atšķirību! Tas M$ jau sāk līdzināties HansaWorld…

nu kā es varu instalēt ar to atslēgu kas ir citam legālam kompim? Rakstīts tak Eulā ka tā licenze der tikai 1 kompim. Uzlikšu uz vel1 un Ekonomikas policija pateiks ka abi neskaitās. Ko tad darīt?

dexsters
    Participant

Zvanīju uz microsoft pirms datora pirkšanas,viņi tādu variantu ieteica paši.Vai man viņiem neticēt?Katrā ziņā W7 pro aktivācija notikās bez problēmām un online.

Atšķirība ir tajā ka vari lietot uz kura datora gribi kas nav iespējams OEM un ir liels +

Ja uzliksi vēl vienam tad W8 licenze jau it kā ir un ja drīkst downgreidot tad kur problēma?Downgridot drīkstot uz divām iepriekšējām W versijām.Tas nozīmē ka var lietot arī WV (tas gan diez vai kādu spēj paraut)

dexsters
    Participant

Downgrade rights for Windows software

The following OEM versions of Windows software are eligible for downgrade rights.

Windows 8.1 Windows 7

Windows 8.1 Pro includes downgrade rights to:

Windows 7 Professional

Windows Vista Business

Windows 7 Professional and Windows 7 Ultimate include downgrade rights to:

Windows Vista Business and Windows Vista Ultimate

Windows XP Professional, Windows XP Tablet PC Edition, or Windows XP x64 Edition

Note Other OEM Windows 7 versions (for example, Windows 7 Home Basic and Windows 7 Home Premium) do not include downgrade rights. https://www.microsoft.com/oem/en/licensing/sblicensing/pages/downgrade_rights.aspx#fbid=dUSFOFlzxaf

Crow
    Participant

OEM / System Builder – piesaistīts konkrētam datoram, nav pārnesams. Downgrade tiesības attiecas. Preinstalētiem risinājumiem ražotājam tas *nav* obligāti jānodrošina. Atsevišķos gadījumos tas ir iespējams izmantojot Recovery.

Citādi disks jāsadabū pašam, instalēšanai var izmantot KMS key (FJ82H-XT6CR-J8D7P-XQJJ2-GPDD4) – lai gan tas nav oficiāli tīrs veids – bet aktivizēšana katram datoram atsevišķi jāveic pa telefonu, nosaucot Windows 8 Pro atslēgu.

Personal Use OEM – piesaistīts konkrētam datoram, nav pārnesams. Downgrade tiesības neattiecas. Atbalsts pamatā nodrošināts netiek, viss uz paša atbildību. Paredzēts tiem, kas datoru būvē paši sev personīgai izmantošanai un nevēlas iegādāties FPP. Izskatās, ka TVG ir pārdevis šo, bet būtībā pie vainas ir pats pircējs – ir iegādāta pielietojumam neatbilstoša licence.

GGK – lietojams uz konkrētā datora esošas instalācijas legalizēšanai, nav pārnesams. Downgrade tiesības neattiecas. Atbalstu nodrošina Microsoft.

Retail / Fully Packaged Product – disks krāsainā kastītē, brīvi lietojams uz jebkura viena datora un pārnesams uz citu. Downgrade tiesības neattiecas. Atbalstu nodrošina Microsoft. Windows 8 Core uz Pro upgrade ir FPP.

Volume Licence – fizisks mēdijs pārdots netiek, process tiek pārvaldīts ar VLSC palīdzību.

GGWA – GGK vairuma licence ar downgrade tiesībām, process (ieskaitot downgrade) tiek pārvaldīts ar VLSC palīdzību.

Lai gan normāli šo noteikumu izpratne ļauj ietaupīt, vietējās cenas nosaka bāleliņu vēlme iedzīvoties, nevis Microsoft, tāpēc viss maksā tik, cik tas maksā. Un nejauc Home Premium un Professional utml. te iekšā. Tā ir pavisam cita opera, ar šo nesaistīta.

Ir tieši tā kā joņa te iespļāva – (gandrīz) monopolists dara kā vēlas. Lai gan apčakarēt arī nemēģina. Tieši otrādi – jāpriecājas, ka eksistē daudz un dažādi varianti atbilstoši gandrīz katra vēlmēm un vajadzībām, bet tāpēc par šo tēmu lieliem datorspec ir jāizglītojas laicīgi (ko tu neesi izdarījis un esi iegrābies), nevis klienta priekšā jālec više žopi un tad forumos jāprasa atbildes uz to, par ko teu samaksāja naudu.

BERILS
    Participant

paldies vārni ! Lielisks izklāsts, un vanderful palīdzība autoram! Priekā!Tagad man arī +/- skaidrs par tām uzlīmītēm 🙂

dexsters
    Participant

Un kā tas viss sasaistas ar šo: https://www.microsoft.com/oem/en/licensing/sblicensing/pages/downgrade_rights.aspx#fbid=dUSFOFlzxaf un to ka microsoft latvija telefoniski pateica ka OEM drīkst downgreidot.Ne minētājā linkā ne arī supports neko neminēja par vairākiem OEM veidiem,nemaz nerunājot par to ka online nopērkamiem OEM nav nekādi personal un builder.

GGK ir Get Genuine Kit(esošās instalācijas legalizācija),tad kādā veidā viņš var būt piesaistīts konkrētam dzelzim?Š eit gan kaut kas tāds ir rakstīts: https://www.microsoft.com/oem/en/licensing/antipiracy/pages/get_genuine_kit.aspx#fbid=dUSFOFlzxaf un downgreids neesot veicams.Nav tikai saprotams kā var piefiksēt pie dzelžiem?Un kāpēc jāpērk šis neizdevīgais kits ja pa to pašu naudu var dabūt ar iespēju downgreidot un pārnest.Cena manuprāt astronomiska 115.92 ar PVN GGK-Win Pro 7 SP1 32-bit/x64 English Legalization DVD

ruukjis
    Participant

Pladies Vārni, patiesībā ļoti svētīga info un par dažām niansēm nezināju, tāpēc papildus jautrājums:

Retail tiešām nav downgreidojams? Jo man bija Win7 Home Retail licence, kuru MS akcijas ietvaros upgreidoju uz Win 8 Pro, vēlāk, kad sapratu, ka Win8 tomēr vēl ir nedaslīpēta draza pārgāju atpakaļ uz savu Win7 un MS neko nav iebildis. Win7 licence vēljoprojām smuki aktivizējas pat tad, kad tika nomainīti visi dzelži.

garaisezis
    Participant

Lamermurgs – tu man zini kāds dators izskatās?

Ej ciemos pie dator meistara jeb samaksā McBetonam ja pats esi tik glups

dexsters
    Participant

Svarīga infa,tik dīvaini sanāk.Kā tad īsti ir?Microsofta latvijas suports melo,nekā nejēdz,jāzvana Bilam?Manuprāt tais licenzēs ir īsts haos.Istenībā ļoti svarīgi būtu tikt jēgā jo doma par W8 lietošanu netiek vispār pieļauta.Pagaidām gan vēl var nopirkt W7 Pro bet prieki var beigties.

usins
    Participant

Emz nu zināmi abi kantori. Gan Pircēji sākas uz A gan tirgoņi uz I

Un jā, Ja nopērc pro, tad viņiem neinteresē, kur dabū iepriekšējās versijas keju, kat tik ir Tas ir vairākas reizes runāts un zvanīts. Viņiem pajāt, kur dabū, ka tik ne no pašiem MS un viss. Tā ka vari vilkt ārā jebkuru veo pro keju un aktivizēt. Kad neaktivizējas autopilotā, tad vienkārši zvani uz automatizēto līniju, kur bots nosauks un noklausīsies visu ko vajag. Un aktivizēsies bez liekām raizēm

P.S. – Downgrade savā būtībā pārkāpj visas MS licenzes. Jo kejus es nedrīkstu dot nevienam, un citur izmantot. Bet kad notiek downgrade, MS nenodrošina ar citu keju, bet liek lietot jau vecu, izmantotu.

P.P.S.- Par licenzēšanu noteikti vari nekonsultēties ar Betonu… ja tas nav rūteris, tad tur nekas labs nesanāks.

Crow
    Participant

Es negribētu apgalvot, ka man ir 100% taisnība. Man nav nekāda sakara ar Microsoft un arī praksē šo informāciju nākas izmantot ļoti reti. Turklāt lieta tiešām ir sarežģīta un uzskatāmas informācijas ir ļoti maz, bet galu galā nav taču vienīgā tāda lieta, un attiecīgām personām – IT speciālistiem – par šo jautājumu noskaidrošanu maksā naudu. Nu tad noskaidrojiet *pirms* izšķiežat uzņēmuma līdzekļus. Vai arī, kā smejies, maksājiet speciālistam… kuru pēc tam vajadzības gadījumā varēs juridiskā procesā saukt pie atbildības.

Ja nav nekādas konsultēšanās iespējas, kaut tad noriskējiet, vienu nopērciet, pilnībā notestējiet visu sev nepieciešamo un tikai tad veiciet lielo pirkumu. Nemainās jau tie noteikumi katru dienu.

Quote:

Downgrade and down-edition rights are an end-user right that Microsoft offers to customers for certain OEM products which meet the technical requirements for a Windows software downgrade.

Certain! Ja pirms instalēšanas no oriģinālā mēdija bija rakstīts, ka var, tad jāvar. Ja nebija, tad nevar. Es saprotu, ka neviens nekad nelasa tās nenormālās EULAs un citus līgumus, bet savas tiesības un pienākumus savādāk nevar ne uzzināt, ne pierādīt, ne apstrīdēt.

Kāpēc jāmaksā par GGK? Tāpēc, ka tas samazina downtime. Tīras Windows instalācijas sagatavošana darbam, ja vien tas nav Next-Next gadījums, ir process, kas bieži prasa vairākas stundas. GGK gadījumā tas prasa pāris minūtes. Par šīm ērtībām jāmaksā.

Personal Use OEM parādījās tikai līdz ar Windows 8, tāpēc par to informācijas vai nu nav vai arī tā ir pretrunīga (t.i., apgalvo, ka personīgai lietošanai OEM izmantot nedrīkst – attiecībā uz Windows 7 un vecākām tā arī ir). Ja Microsoft Latvia nezināja par šāda OEM paveida eksistenci, tad nu ko lai saka – žēl. Varbūt viņiem vienkārši neinteresē šī tēma principā. Microsoft paģēr, ka virs piecām licencēm vienā vietā jāizmanto VL – ir viņiem tad vieglāka dzīve, ir pašam.

m_janis
    Participant

Ezi, usin, jūs ko – laba humora izjūta vai kas, ka sūtat Lamermurgu pie Betona 😀 ??? Viņš spogulī ar sevi sarunāsies vai kā 😀 ?

dexsters
    Participant

Es tikai vienu nesaprotu,ja man vajadzīgs uzturēt dažas ,,kastes,, un gribas lai tajās viss būtu legāli tād kāda velna pēc man būtu jāstudē visi tie juridiskie murgi?Cilvēks bez juridiskas izglītības pat izlasot līgumus var daudz ko pārprast.Manuprāt normāli būtu ka es pazvanu uz microsoft atbalstu(atbalsts jau tam domāts),izstāstu savu vajadzību un man viņi kā speci kuri šo produktu ,,cep,, iesaka risinājumus.Nemaz nerunājot par to ka ja es maksāju naudu tad gribu nopirk produktu kuru vēlos.

Ja nopērku legālu muzikas disku man taču nebūs jāstudē autortiesības un jābeidz kāda augstskola?

Crow
    Participant

Downgrade pats par sevi jau ir pretimnākšana. Microsoft ir investējis laiku, naudu un darbu gan vienā, gan otrā produktā (un nav svarīgi, ka otrs ir aipadizēts mēsls) un dod iespēju izvēlēties, neprasot maksāt par abiem, bet tikai par vienu (bet, kas nav mazsvarīgi, vēlāk atļaujot lietot arī otru!), turklāt vēl atsevišķos gadījumos piedāvājot atlaidi. Lai tādas priekšrocības izmantotu, juridiskie murgi tomēr būs jāstudē.

Tu nevari ieiet veikalā, apēst divus gabalus desas un nopirkt tikai to, kas labāk garšoja, un vēl atlaidi paprasīt, jo, rau, otra gan nebija lāgā, būs Espumizānam jānāk palīgā.

Neviens uz doto brīdi neliedz iegādāties Windows 7 par pilnu cenu un vēlāk pēc vajadzības iegādāties nākamo Windows par pilnu cenu. Praktiski nekas nebūs jāstudē, tikai labi daudz jāsamaksā.

Piekrītu, ka Microsoft tas bija jāzin un jāiesaka pareizākais un izdevīgākais risinājums, jo kas gan vēl, ja ne viņi paši. Nedomāju gan, ka mūsu darba tirgus apstākļos tur pašlaik sēž sava darba entuziasti. Redziet, kā mums ir ar tiem speciem – aklais (es) ved kurlo (betonu), kamēr tizlais (TVG) palēkdamies skrien uz banku smiedamies.

dexsters
    Participant

Ar tām desām jau drusku savādāk,abas apēdu tad jau lietoju abas.Downgreidojot windows es abas versijas nelietoju vienlaicīgi,turklāt esmu samaksājis par jaunāko.Neviens jau neprasa upgreidot bez maksas.

usins
    Participant

Nē, es tik zinu cilvēku, kā vārdā Betons šo jautā… tāpēc tāda atbilde. 🙂

Anonīms
    Neaktīvs

Un kā firmai A palīdz tavs sapļūtijums?

Vai tas palīdz firmai I? Arī nē!

Nu tad ko tu gribēji ar to verbālo vēmekli pateikt?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā