Zvanu par aktivizēšanu – šie man saka ka mans serial key neesot derīgs, neesot downgreidojams. WTF? =:o
Sāku diskutēt, man esot jāgriežās pie sava “sistēmu būvnieka”. WTF?! Cik vel debilākos nosaukumos var nosaukt parastu kompju bodi?
Diskutēju tur ar kautkādu menedžeri (kura raksta bez garumzīmēm) un šī man iemet kautkādu linku, kurā viss izskatās kā nepareizā oriģinālvalodā caur google translate izlaists teksts. Izrādās ir upgrade, ir OEM un ir kaukāda vel mistiska system builder paveids, kuram nepienākas downgrade. Kur pie velna ir 1kārša pamācība ko tie visi cipari un burti uz licenzes nozīmē? NAV! Tīri lai čakarētu klientus ausī. Vistām sākuma samurgoja visādus home basic, premium, ultramate un hvzpro, tagad lielijās ka samazināšot uz 2 veidiem, bet pieviesa vel1
Tagad esmu neizpratnē, ko
P.S. Ieteikumus par Win8 lietošanu uzskatām par offtopic.
Win 8 Pro GGWA – Š ai licencei minimālais iegādes daudzums ir 5 licences. Š ai licencei Jūs variet veitk atkāpšanos uz iepriekšējo versiju (Windows 7 Pro), kā arī pārnest uz citu datoru.Cena ar PVN 605.00Ls (Piedāvājums 09 2013)
Avots:
Š o ieteica pats microsoft latvia.
Savukārt pērkot W8 Pro OEM microsoft latvia viedoklis bija tāds: ,,ja jums uzņēmumā jau ir W7 Pro tad W8 Pro var downgreidot ar to pašu atslēgu kas jau esošajam W7.Minētais pasākums it kā strādā uz viena PC
605Ls dalīts ar 5, nu tas ir tas pats cenņiks kas mūsu OEMiem. Nekādu atšķirību! Tas M$ jau sāk līdzināties HansaWorld…
nu kā es varu instalēt ar to atslēgu kas ir citam legālam kompim? Rakstīts tak Eulā ka tā licenze der tikai 1 kompim. Uzlikšu uz vel1 un Ekonomikas policija pateiks ka abi neskaitās. Ko tad darīt?
Atšķirība ir tajā ka vari lietot uz kura datora gribi kas nav iespējams OEM un ir liels +
Ja uzliksi vēl vienam tad W8 licenze jau it kā ir un ja drīkst downgreidot tad kur problēma?Downgridot drīkstot uz divām iepriekšējām W versijām.Tas nozīmē ka var lietot arī WV (tas gan diez vai kādu spēj paraut)
The following OEM versions of Windows software are eligible for downgrade rights.
Windows 8.1 Windows 7
Windows 8.1 Pro includes downgrade rights to:
Windows 7 Professional
Windows Vista Business
Windows 7 Professional and Windows 7 Ultimate include downgrade rights to:
Windows Vista Business and Windows Vista Ultimate
Windows XP Professional, Windows XP Tablet PC Edition, or Windows XP x64 Edition
Note Other OEM Windows 7 versions (for example, Windows 7 Home Basic and Windows 7 Home Premium) do not include downgrade rights.
OEM / System Builder
Citādi disks jāsadabū pašam, instalēšanai var izmantot KMS key (FJ82H-XT6CR-J8D7P-XQJJ2-GPDD4) – lai gan tas nav oficiāli tīrs veids – bet aktivizēšana katram datoram atsevišķi jāveic pa telefonu, nosaucot Windows 8 Pro atslēgu.
Personal Use OEM
GGK
Retail / Fully Packaged Product
Volume Licence
GGWA
Lai gan normāli šo noteikumu izpratne ļauj ietaupīt, vietējās cenas nosaka bāleliņu vēlme iedzīvoties, nevis Microsoft, tāpēc viss maksā tik, cik tas maksā. Un nejauc Home Premium un Professional utml. te iekšā. Tā ir pavisam cita opera, ar šo nesaistīta.
Ir tieši tā kā joņa te iespļāva – (gandrīz) monopolists dara kā vēlas. Lai gan apčakarēt arī nemēģina. Tieši otrādi – jāpriecājas, ka eksistē daudz un dažādi varianti atbilstoši gandrīz katra vēlmēm un vajadzībām, bet tāpēc par šo tēmu lieliem datorspec ir jāizglītojas laicīgi (ko tu neesi izdarījis un esi iegrābies), nevis klienta priekšā jālec više žopi un tad forumos jāprasa atbildes uz to, par ko teu samaksāja naudu.
GGK ir Get Genuine Kit(esošās instalācijas legalizācija),tad kādā veidā viņš var būt piesaistīts konkrētam dzelzim?Š eit gan kaut kas tāds ir rakstīts:
Retail tiešām nav downgreidojams? Jo man bija Win7 Home Retail licence, kuru MS akcijas ietvaros upgreidoju uz Win 8 Pro, vēlāk, kad sapratu, ka Win8 tomēr vēl ir nedaslīpēta draza pārgāju atpakaļ uz savu Win7 un MS neko nav iebildis. Win7 licence vēljoprojām smuki aktivizējas pat tad, kad tika nomainīti visi dzelži.
Ej ciemos pie dator meistara jeb samaksā McBetonam ja pats esi tik glups
Un jā, Ja nopērc pro, tad viņiem neinteresē, kur dabū iepriekšējās versijas keju, kat tik ir Tas ir vairākas reizes runāts un zvanīts. Viņiem pajāt, kur dabū, ka tik ne no pašiem MS un viss. Tā ka vari vilkt ārā jebkuru veo pro keju un aktivizēt. Kad neaktivizējas autopilotā, tad vienkārši zvani uz automatizēto līniju, kur bots nosauks un noklausīsies visu ko vajag. Un aktivizēsies bez liekām raizēm
P.S. – Downgrade savā būtībā pārkāpj visas MS licenzes. Jo kejus es nedrīkstu dot nevienam, un citur izmantot. Bet kad notiek downgrade, MS nenodrošina ar citu keju, bet liek lietot jau vecu, izmantotu.
P.P.S.- Par licenzēšanu noteikti vari nekonsultēties ar Betonu… ja tas nav rūteris, tad tur nekas labs nesanāks.
Ja nav nekādas konsultēšanās iespējas, kaut tad noriskējiet, vienu nopērciet, pilnībā notestējiet visu sev nepieciešamo un tikai tad veiciet lielo pirkumu. Nemainās jau tie noteikumi katru dienu.
Downgrade and down-edition rights are an end-user right that Microsoft offers to customers for certain
Certain! Ja pirms instalēšanas no oriģinālā mēdija bija rakstīts, ka var, tad jāvar. Ja nebija, tad nevar. Es saprotu, ka neviens nekad nelasa tās nenormālās EULAs un citus līgumus, bet savas tiesības un pienākumus savādāk nevar ne uzzināt, ne pierādīt, ne apstrīdēt.
Kāpēc jāmaksā par GGK? Tāpēc, ka tas samazina downtime. Tīras Windows instalācijas sagatavošana darbam, ja vien tas nav Next-Next gadījums, ir process, kas bieži prasa vairākas stundas. GGK gadījumā tas prasa pāris minūtes. Par šīm ērtībām jāmaksā.
Personal Use OEM parādījās tikai līdz ar Windows 8, tāpēc par to informācijas vai nu nav vai arī tā ir pretrunīga (t.i., apgalvo, ka personīgai lietošanai OEM izmantot nedrīkst – attiecībā uz Windows 7 un vecākām tā arī ir). Ja Microsoft Latvia nezināja par šāda OEM paveida eksistenci, tad nu ko lai saka – žēl. Varbūt viņiem vienkārši neinteresē šī tēma principā. Microsoft paģēr, ka virs piecām licencēm vienā vietā jāizmanto VL – ir viņiem tad vieglāka dzīve, ir pašam.
Ja nopērku legālu muzikas disku man taču nebūs jāstudē autortiesības un jābeidz kāda augstskola?
Tu nevari ieiet veikalā, apēst divus gabalus desas un nopirkt tikai to, kas labāk garšoja, un vēl atlaidi paprasīt, jo, rau, otra gan nebija lāgā, būs Espumizānam jānāk palīgā.
Neviens uz doto brīdi neliedz iegādāties Windows 7 par pilnu cenu un vēlāk pēc vajadzības iegādāties nākamo Windows par pilnu cenu. Praktiski nekas nebūs jāstudē, tikai labi daudz jāsamaksā.
Piekrītu, ka Microsoft tas bija jāzin un jāiesaka pareizākais un izdevīgākais risinājums, jo kas gan vēl, ja ne viņi paši. Nedomāju gan, ka mūsu darba tirgus apstākļos tur pašlaik sēž sava darba entuziasti. Redziet, kā mums ir ar tiem speciem – aklais (es) ved kurlo (betonu), kamēr tizlais (TVG) palēkdamies skrien uz banku smiedamies.
Vai tas palīdz firmai I? Arī nē!
Nu tad ko tu gribēji ar to verbālo vēmekli pateikt?
Preses relīzes