Windows 8 restarti būšot kontrolējami un ērti

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Windows 8 restarti būšot kontrolējami un ērti

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    jonjs
    Participant

Sākot ar Windows 8 Microsoft pievērsīs īpašu uzmanību tam, kā notiks sistēmas atjaunināšana un kad būs nepieciešams sistēmas restarts pēc atjauninājumu saņemšanas. Tiek plānots, ka visi atjauninājumi, kas paredz sistēmas restartu, tiks iesūtīti tikai reizi mēnesī – sinhroni ar tā saucamo “ielāpu otrdienu”.

Tas nozīmē, ka lietotāja dators tiks restartēts tikai pēc drošības atjauninājumu uzinstalēšanas.

Tomēr, Microsoft piebilda, ja tiks izlaists kāds kritiskais atjauninājums, tad Windows sistēma uzinstalēs šo atjauninājumu un veiks sistēmas restartu automātiski, neatkarīgi no mēneša dienas.

Tai pašā laikā kompānija stāsta, ka šī atjauninājumu apvienošana ļaus uzturēt sistēmas drošību izmantojot kalendāro metodi, tādējādi samazinot biežo sistēmas restartu skaitu, ko varētu izraisīt dažādu aplikāciju drošības atjauninājumu uzinstalēšana, kas traucē sistēmas lietotājam un padara sistēmas restartu paredzamāku.

Drošības ekspertu viedoklis par šo jautājumu dalās.

Tie, kas kritizē, uzskata, ka atjauninājumu apvienošana dod priekšroku esošajiem apdraudējumiem, piemēram kāda veida zemā līmeņa uzbrukumi, kas var turpināties līdz, kamēr mērķa dators ir pārņemts, tiem tiek dots vairāk laika, lai veiktu savu netīro darbu.

Jaunā atjaunināšanas sistēma var samazināt trešo pušu radīto programmu atjaunināšanas efektivitāti, piemēram, Adobe izlaiž savu atjauninājumu neilgi pēc “atjauninājumu otrdienas”, kas lietotājam bus jāgaida mēnesis līdz nākamai otrdienai?

Atklāts paliek jautājums arī par antivīrusu programmu datu bāzes atjaunināšanās iespējām, kurām būtu jāļauj atjaunināt datu bāzi neatkarīgi no Windows 8.

Savukārt tie, kas atbalsta, piebilst, ka atjauninājumu apvienošana piepilda lietotāju vēlmi veikt vienu atjauninājumu visai sistēmai.

Microsoft kompānija argumentē, ka Windows datoru īpašnieki dažreiz sūdzas par nepatīkamajiem restartiem, kas notiek Windows atjauninājumu instalēšanas gaitā un kas izraisa pārtraukumus svarīgu darbu veikšanas laikā. Esot saņemtas arī sūdzības par to, ka lietotājam neesot klāt pie datora rodoties informācijas un failu zaudējumi pēc automātisko atjauninājumu instalēšanas un sekojošā sistēmas restarta.

Tātad doma ir izdarīt tā, lai dators restartētots ne biežāk kā reizi mēnesī, bet tomēr, ja būs nepieciešami kritiskie atjauninājumi, tad tas varēs restartēties jebkurā momentā, un kas gan ir tie kritiskie atjauninājumi?

Kā izrādās kompānijai Microsoft ir atjauninājumu nepieciešamības reitings, kas tieši saistīts ar drošību.

Par visu šo jauno ideju gūzmu savu viedokli ir izteicis kompānijas “Lieberman Software” prezidents, Fils Liebermans: â€œŠ is ir tipiskais gadījums ‘mārketings pret realitāti’, kad darbības notiek ar mērķi, lai pievilinātu klientus nākamajai Windows versijai.”

http://www.technewsworld.com

msh
    Participant

Paga, kāpēc šitas ir kaut kas īpašs – visu slavētais sivēns bez jebkādas kontroles pats aiz neko darīt restartējas?

jonjs
    Participant

Es gan laikam neesmu no tiem, kas baigi neieredz amerikāņus un mēģina viņus apkāst jebkurā veidā, bet kaut, kas man liek domāt, ka tā ir tīri lietotāju problēma iekš ASV. Var taču uzlikt, lai brīdina par atjauninājumiem un tad tu lietotājs izvēlies vajag jeb nē, instalēt tagad jeb vēlāk, bet ir jau laikam tur vēl tas mārketings iesaistīts ar domu kā daži labi rūpējas par lietotājiem.

jonjs
    Participant

Nu tu tā kā tāds it kā ne mūžam nebūtu atjauninājumus saņēmis? Man ar atjauninājumiem gan vairāk ir Linux pieredze, tomēr ir atjauninājumi, kuri klusītiņām notiek un ir tādi pēc kuriem sistēma ir jārestartē ? Vai tik tu nesēdi uz pirātiskās versijas ? 😀

msh
    Participant

Savām winxp instalācijām slēdzu ārā automatic updates, jo nav vajadzīgs, jo sevišķi nav vajadzīgs, lai kāds lietotājs, nesaprotot ko instalē, neuzinstalētu WGA. Tās milzīgi retās reizes kad izmantoju, viss notiek tā, kā man vajag – man piedāvā, es izvēlos, es piekrītu instalācijai un es piekrītu un varu nepiekrist restartam. Raksts liek domāt ka tas ir kaut kas īpašs, tāpēc arī prasu, kā tad tas ir sivēnam 😀

Stormbird
    Participant

Nu gan baigi krutais izgudrojums kā dēļ pilnīgi noteikti būs jāpāriet uz W8 pie pirmās izdevības 😀 Es gan “updates” instalēju tad kad tam ir laika jo uzlieku lai tikai paziņo par jaunajiem “updates” un restarts pēc tam neko neiztraucē. Ja tas tiek atstāts pilnīgi automātiskā režīmā tad protams traucējoši…

Ralfie
    Participant

msh, ko sliktu, tavam jūzerim, tas WGA no Automātiskajiem apdeitiem var izdarīt? 😀

lame..

Tiek skatīts 7 ierakstu – 1 līdz 7 (no 7 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?