Windows 8 Start izvēlne: atkal virmo kaislības

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Windows 8 Start izvēlne: atkal virmo kaislības

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Aizvien vairāk parādās informācija, ka bijušais Windows izstrādes vadītājs Stīvens Sinofskis nevis aizgājis no Microsoft, bet gan ticis vienkārši atlaists par kļūdām Windows 8 politikā. Jo Windows 8 nemaz tā nepērk kā Microsoft gribētos.

[img]https://notepad.lv/userpix/28_windows813_1.jpg[/img]

Fakts, ka Sinofskis tik cītīgi pierunāja Ballmeru par nepieciešamību aizstāt klasisko ekrānu ar krāsainajām flīzēm, var liecināt tikai par vienu: Microsoft sadomājis pievērsties pakalpojumu tirgum, līdzīgi kā Apple, Google vai Amazon. Eksperti uzskata, ka tā var gūt ievērojami lielāku peļņu nekā ar pliku OS. Galu galā ar krāsainajām flīzēm šie pakalpojumi vienmēr lietotāja degungalā.

Bet pagaidām Windows 8 pircēji ir ļoti neapmierināti ar Start izvēlnes trūkumu, un dod iespēju izstrādātājiem no malas labi nopelnīt. Kompānija Stardock jau pārdevusi desmitiem tūkstošu savas visai gaumīgās Start 8 programmas kopiju par 5 USD gabalā. Netrūkst arī bezmaksas programmu.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SdW9tSXK3fM[/youtube]

Nākamais, kas ļoti maldina tehniski neizglītotus pircējus, ir fakts, ka uz vizuāli vienādiem Windows 8 un Windows RT nevar uzinstalēt vienas un tās pašas Windows programmas. Ja uz Windows 8 būtu klasiskā darbvirsma, bet uz Windows RT – flīzes METRO dizainā, tad šādas problēmas uzreiz atkristu.

Kā ziņo pētniecības kompānijas Directions on Microsoft eksperts Vess Millers (Wes Miller), Sinofska pēctecei Džūlijai Larsonei-Grīnai dots uzdevums pārskatīt Windows 8 lietotāja saskarni. Rezultātā ir cerība tikt pie atjauninājumiem, kas visu saliktu “pa plauktiņiem”. Pretējā gadījumā nav jābrīnās, ja jaunumu piemeklēs Windows Vista liktenis.

Avots 1.

opengraybox
    Participant

Win8 jau ir piemeklejis Vista’a liktenis – ja cilvekiem nepavelk uzreiz tad maza ceriba ka pavilks velak – ar visu sho seksu ap start pogu microsoft ir reali piekaasis pats sevi

Triggers
    Participant

W8 nesniedz neko būtiski jaunu un W7 ir pietiekoši stabils lai ko mainītu.

Korporatīvie toč viņu neliks lai nečakarētu darbiniekiem prātu. Tik cik ar jauniem datoriem pārdos, tik arī būs.

Sid
    Participant

Nu nez. Es ceru, ka arī nākamajā win versijā start pogas vairs nebūs, man tas prasīja dažas dienas pierast pie tās trūkuma un piesēžoties pie 7 rodas sajūta, ka kaut kas nav kā vajag.

Diemžēl cilvēkiem ir vajadzīga viena versija kuru izbrāķēt, lai pierastu pie izmaiņām, konservatīvisms, ko padarīsi. 😀

_Mo3_
    Participant

nu visu Windowsu vēsturi papētot jau ļoti ātri tiek pamanīta likumsakarībā, ka Microsoftam lietojama sanāk tieši katra otrā operētājsistēma!

osy
    Participant

Izmantoju starta pogu tikai, lai izslēgtu datoru. Problem? 😀

Aldis
    Participant

Tas tiek darīts tikai un vienīgi lai cilvēkus uzsēdinātu uz ModernUI, kurš viņiem nav nepieciešams – tādēļ noņemta ir [start] poga.

Un man piem. Start poga netraucē, kā arī citas pogas iekš Windows Eplorer, utt.. kuras netiek izmantotas – lai jau stāv. Tas tā pat kā pa radio ir daudz dažādu radiostaciju – ir kuras neklausos, ir kuras klausos, man netraucē tās kuras neklausos. 😀 Zinu ka citi klausās, bet man tas ir vienalga.

E-500
    Participant

Kas tas par tizlu Notepad youtube embledu kuram nevar uzlikt fullscreenu. :@

Raivix
    Participant

Lai arī iepriekš es jau biju sācis skatīties cerīgi uz to visu Windows 8 un Metro padarīšanu, tad mazliet palietojot Windows 8, sapratu – nē, paldies, nav priekš manis. 🙂

LooNeY
    Participant

BEIDZIET čīkstēt ka w8 ir vistas liktenis u.t.t. jo tā galīgi nav! Pats m$ ir oficiāli paziņojis kad windows 8 NAV UN NEBŠªS totāli ‘jauna’ un ‘revolucionāra’ operētajsistēma un viņi nereklamēs kad visiem vajadzetu gaismas ātrumā pariet uz viņu no windows 7, bet w8 ir tā kā w7 upgreids , šī OS strādā ātrāk par iepriekšejo(un praksē pierādīts ka šance arī vismaz 2x ātrāk/vieglāk) ir daudzi zināmie w7 bugu fixi un optimizacijas lai lietotajam būtu ērtāk un ir daudz vairak optimizets ierīcēm ar skārienjūtīgo ekranu nekā windows 7! Tie kuri grib tie ņem un upgreido bet tie kuri negrib var laimīgi sēdet talāk uz windows 7 un neko nepārdzīvot!

Vista bija revolicionara OS kur m$ pagrieza līkumu beidzot uz mūsdienām, protams kad pilnīgi visu ko viņi gribēja nevarēja uzreiz ieviest(un tas viņiem arī nebūtu bijis izdevīgi no ekonomiskās puses) bet vista nebij ne kripatiņu sūdīga! Protams nakamā versija – w7 bij viss tas ko viņi jau uzreiz gribeja ieviest… Bet atkal atkārtošos ja tu uztaisi fascinejošu produktu un izlaid tu pats pēc pāris gadiem viņu nevarēsi pārspēt un visticamāk kad tas iepriekšejais produkts būs arī pēdējais un firma aizies pa burbuli, tapēc arī firmas kamēr taisa tur uzpūš lielo ziloni par visādām jaunām funkcijām, bet kad iznāk tad puse f-cijas nav… bet ta puse pēc pāris gadiem uzrodas nākamajā sistēmā lai tā jaunakā atšķirtos un lai būtu ‘labāka’ par iepriekšējo…. Tas ir bizness!

Saņēmos un es ar ieinstaleju… ko var teikt sākuma nebij pierasts it īpaši kad ta start poga nav un likās neērti un sakumā automatiski tur klikšķināju, bet tagad jau nedēļa būs cauri kā uzliku w8 un sodien nodomaju patestēt to start8 – un likās kad vot tā start poga ir neērta un totāli nevajadzīga un pa nedēļu jau pie metro stila esmu ta pieradis kad mēh un izinstalēju to start8 jo metro un default w8 liekās ātrāks un modernāks nevis šī 1992 gada funkcija ‘start’ poga…

Protams kad w9 būs pabeigts un pieslīpēts w8(un ta ir pilnīgi katra jaunā windows versija – pabeigtāka iepriekšejā vers.) jo kā gan savādāk var vadīt firmu uz priekšu bez zaudējumiem… 😉

Pats esmu saskāries ar daudz maziņām lietam kuras varēja būt savādak izvietotas vai papildinātas un tad lietotajam būtu vēl vieglāk, bet tās gaidu nākamajā versijā!

P.S. Pie w7 daduz vairak varēj piekasīties pie tam lietām kuras būtu daudz vienkāršāk lietot ja viņas būtu savadāk nekā pie w8…

Kopuma esmu ļoti apmierinats ar operētajsistēmu un galīgi neliekas kad būtu vajadzība skatīties atpakaļ, bet nu katram ir savs čujs un katram ir savs EGO par veco lietu un dizainu atradināšanos lai rastu vietu jaunām un innovatīvām lietām kuras sakumā šķiet neērtas bet kad tu viņas iepazīsti tuvāk un sāc reali lietot tad aizdomājies… Cik ilgi man vajadzeja izdarīt to vai to uz tā vecā dizaina… jo arī kā zināms vēl ir ļoti daduz pasaulē fanboji kuri fano par xp un nevienu citu windows versiju jo redz tām citam ir dizaina izmaiņas tātad mēsls!… 🙂

Wuu
    Participant

Ja tavs galvenais uzdevums ir “Pasēdēt draugos” tad Windows 8 tev derēs, pēc tava apraksta. Bet jebkurš normāls cilvēks tev pateiks, strādāt uz W8 NAV iespējams. Jau W7 zaudē produktivitāte, ieviešot liekus klikšķus kur nevajag, Kur nu vel W8. Un ja cilvēkiem darbā šī operētājsistēma nepatīks, tad mājas iedzīvotāji vel mazāk parakstīsies.

Būtu XP DirectX 11 atbalsts, nekad nebūtu to nomainījis uz “W7 Betu”. Pat W7 nav pabeigts, kur nu vel W8.

m_janis
    Participant

Nu ja M$ nāks pie prāta un ja ne pieliks starta pogu (bez kuras tomēr var iztikt), bet galvenais – ar saknēm izravēs kretīnisko, tīņiem un p0kemoniem domāto Metro – tad jau būs tīri lietojams, jo ātrdarbība, salīdzinot gan ar W7, gan XP ir labāka. Pāris nedēļas patestēju un nonesu tikai Metro un Start pogas dēļ (jā, zinu, ka var to Metro paslēpt, bet diemžēl nevar vispār izvākt, kas ir liels mīnuss).

Diemžēl bērnišķības OS izstrādē jau kļuvušas masveidīgas – pingvīna Unity kretinē ne mazāk par vispār nelietojamo Android un tagad arī M$ koderiem sācies prāta aptumsums.

Eudoxus
    Participant

Man par W8 ir dalītas jūtas. Ir daudz pozitīvu aspektu – ātrdarbība, vietām satīrīts grafiskais interfeiss, kas padara visu pārskatāmāku utt. Bet ir arī lietas, kas nepatīk. Starp menu aizvākšana nav saprotama. Bet flīzes uz normāla desktopa galīgi neder. Protams, var izmantot, bet tas galīgi nešķiet ērti. Kam man vajadzīgs e-pasts pa visu ekrānu? Aizvākti ir arī vidžeti pie kuriem biju pieradis uz W7. Tagad laika ziņas jābrauc skatīties uz start laukumu, bet tie ir lieki klikšķi. Flīzes ir uztaisītas košas un puslīdz vizuāli baudāmas, bet kā jau teicu, tās uz dekstopa izmantot nav neko ērti. Iepretim tam desktop vide izskatās pamatīgi izkastrēta – aizvāktas ēnas, aero (ok, citiem tas liekas sūds, bet uz W7 to varēja vismaz atslēgt, ja nepatika). Proti, ne visos gadījumos vienkāršošna ir attaisnojusies. Es piekristu, ka vizuāli un funkcionāli – ciktāl runa ir par desktopu – W8 ir vai nu mīņāšanās uz vietas vai arī solis atpakaļ . Nekādu būtisku jaunu funkcija desktop lietotājam W8 nepiedāvā (ne te vairākas darba virsmas, nedz uz KDE vai OSX sastopamā expose funkcija). Es apgreidoju vienu savu laptopu uz W8, par to maksājot 29 eiras. Bet šķiet, ka otru lapsi atstāšu uz W7. Pat tie nieka 29 eiro nav minēto uzlabojumu vērti. Izskatās, ka MS taktika uztaisīt vienu OS gan desktopiem, gan planšetēm nav īsti attaisnojusies.

Participant

Tā jau būtu ok, tik žēl, ka meinstrīm, vai ne? 🙂

Brutto
    Participant

LooNeY, Win7 vai Win8 esi pircis?!

Es vismaz netaisos mainīt OS ik pēc 2…3 gadiem; tā kā win7 man ir pirkts (jo tā kā tad vēl bija darbs un regulāri ienākumi, tad 1. reizi mūžā atļāvos nopirkt M$ produktu:) un pilnībā viss tajā apmierina, tad skaidrs, ka uz win8 nemaz i netaisos pāriet.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā

Vai vēlies saņemt jaunumus no Notepad.lv?