Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Windows 8 Start izvēlne: atkal virmo kaislības

Fakts, ka Sinofskis tik cītīgi pierunāja Ballmeru par nepieciešamību aizstāt klasisko ekrānu ar krāsainajām flīzēm, var liecināt tikai par vienu: Microsoft sadomājis pievērsties pakalpojumu tirgum, līdzīgi kā Apple, Google vai Amazon. Eksperti uzskata, ka tā var gūt ievērojami lielāku peļņu nekā ar pliku
Bet pagaidām Windows 8 pircēji ir ļoti neapmierināti ar Start izvēlnes trūkumu, un dod iespēju izstrādātājiem no malas labi nopelnīt. Kompānija Stardock jau pārdevusi desmitiem tūkstošu savas visai gaumīgās Start 8 programmas kopiju par 5 USD gabalā. Netrūkst arī bezmaksas programmu
[youtube]
Nākamais, kas ļoti maldina tehniski neizglītotus pircējus, ir fakts, ka uz vizuāli vienādiem Windows 8 un Windows RT nevar uzinstalēt vienas un tās pašas Windows programmas. Ja uz Windows 8 būtu klasiskā darbvirsma, bet uz Windows RT – flīzes
Kā ziņo pētniecības kompānijas Directions on Microsoft eksperts Vess Millers (Wes Miller), Sinofska pēctecei Džūlijai Larsonei-Grīnai dots uzdevums pārskatīt Windows 8 lietotāja saskarni
Korporatīvie toč viņu neliks lai nečakarētu darbiniekiem prātu. Tik cik ar jauniem datoriem pārdos, tik arī būs.
Diemžēl cilvēkiem ir vajadzīga viena versija kuru izbrāķēt, lai pierastu pie izmaiņām, konservatīvisms, ko padarīsi. 😀
Un man piem. Start poga netraucē, kā arī citas pogas iekš Windows Eplorer, utt.. kuras netiek izmantotas – lai jau stāv. Tas tā pat kā pa radio ir daudz dažādu radiostaciju – ir kuras neklausos, ir kuras klausos, man netraucē tās kuras neklausos. 😀 Zinu ka citi klausās, bet man tas ir vienalga.
Vista bija revolicionara OS kur m$ pagrieza līkumu beidzot uz mūsdienām, protams kad pilnīgi visu ko viņi gribēja nevarēja uzreiz ieviest(un tas viņiem arī nebūtu bijis izdevīgi no ekonomiskās puses) bet vista nebij ne kripatiņu sūdīga! Protams nakamā versija – w7 bij viss tas ko viņi jau uzreiz gribeja ieviest… Bet atkal atkārtošos ja tu uztaisi fascinejošu produktu un izlaid tu pats pēc pāris gadiem viņu nevarēsi pārspēt un visticamāk kad tas iepriekšejais produkts būs arī pēdējais un firma aizies pa burbuli, tapēc arī firmas kamēr taisa tur uzpūš lielo ziloni par visādām jaunām funkcijām, bet kad iznāk tad puse f-cijas nav… bet ta puse pēc pāris gadiem uzrodas nākamajā sistēmā lai tā jaunakā atšķirtos un lai būtu ‘labāka’ par iepriekšējo…. Tas ir bizness!
Saņēmos un es ar ieinstaleju… ko var teikt sākuma nebij pierasts it īpaši kad ta start poga nav un likās neērti un sakumā automatiski tur klikšķināju, bet tagad jau nedēļa būs cauri kā uzliku w8 un sodien nodomaju patestēt to start8 – un likās kad vot tā start poga ir neērta un totāli nevajadzīga un pa nedēļu jau pie metro stila esmu ta pieradis kad mēh un izinstalēju to start8 jo metro un default w8 liekās ātrāks un modernāks nevis šī 1992 gada funkcija ‘start’ poga…
Protams kad w9 būs pabeigts un pieslīpēts w8(un ta ir pilnīgi katra jaunā windows versija – pabeigtāka iepriekšejā vers.) jo kā gan savādāk var vadīt firmu uz priekšu bez zaudējumiem… 😉
Pats esmu saskāries ar daudz maziņām lietam kuras varēja būt savādak izvietotas vai papildinātas un tad lietotajam būtu vēl vieglāk, bet tās gaidu nākamajā versijā!
P.S. Pie w7 daduz vairak varēj piekasīties pie tam lietām kuras būtu daudz vienkāršāk lietot ja viņas būtu savadāk nekā pie w8…
Kopuma esmu ļoti apmierinats ar operētajsistēmu un galīgi neliekas kad būtu vajadzība skatīties atpakaļ, bet nu katram ir savs čujs un katram ir savs EGO par veco lietu un dizainu atradināšanos lai rastu vietu jaunām un innovatīvām lietām kuras sakumā šķiet neērtas bet kad tu viņas iepazīsti tuvāk un sāc reali lietot tad aizdomājies… Cik ilgi man vajadzeja izdarīt to vai to uz tā vecā dizaina… jo arī kā zināms vēl ir ļoti daduz pasaulē fanboji kuri fano par xp un nevienu citu windows versiju jo redz tām citam ir dizaina izmaiņas tātad mēsls!… 🙂
NAV
Būtu XP DirectX 11 atbalsts, nekad nebūtu to nomainījis uz “W7 Betu”. Pat W7 nav pabeigts, kur nu vel W8.
Diemžēl bērnišķības OS izstrādē jau kļuvušas masveidīgas – pingvīna Unity kretinē ne mazāk par vispār nelietojamo Android un tagad arī M$ koderiem sācies prāta aptumsums.
Es vismaz netaisos mainīt OS ik pēc 2…3 gadiem; tā kā win7 man ir pirkts (jo tā kā tad
Preses relīzes