Windows 9: mākonis plus digitālais asistents

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Windows 9: mākonis plus digitālais asistents

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    samurajs
    Participant

Pīters Lī (Peter Lee), kurš ieņem Microsoft Research vadītāja posteni, izdevumam Digitaltrends pastāstīja par galvenajiem virzieniem, kuros darbojas pētniecības struktūrvienība. Konkrēti fakti minēti netika, bet varēja noprast, ka jaunajā Windows 9 pilnīgi noteikti visi lietotāji tiks ievilkti mākonī. Mākoņskaitļošana šobrīd ir Microsoft prioritāte numur viens, un Lī teica, ka jau Windows 9 sastāvā vismaz daļēji tā tiks integrēta. Kā zinām, šobrīd mākoņa Onedrive lietošana ir brīvprātīga; to lieto tikai tie, kuri vēlas. Līdz ar obligāto reģistrāciju pavērsies iespēja Windows izplatīt pēc Office 365 parauga – ar abonēšanas paņēmienu.

Otra iecere Windows 9 sakarā ir digitālais asistents – meklētāja Bing un mobilā asistenta Cortana tālāka attīstība. “Bing mēģina saprast lietu būtību,” stāstīja Lī. “Kad cilvēks Bingā ievada “Canon 4D” un klikšķina uz CanonRebel, viņa likumsakarības mums kļūst skaidras. Toties biznesa sfērā arī pastāv likumsakarības, bet tur nav tik daudz datu.” Microsoftam ir daudz korporatīvo klientu ar tūkstošiem darbinieku. Viņu viedtālruņi var vākt informāciju par kontaktiem un darba plāniem, kas savukārt ir viela pārdomām Bing un Cortana.

Avots

[img]https://notepad.lv/userpix/28_peterleemicrosoftresearch_970x0_1.jpg[/img]

Y
    Participant

Pareizs ceļš pretim pirātismam. Milzīga kļūda, un Steam par to jau padomājis.

Aldis
    Participant

Stulbi! Š ādi tik vairāk maksāsim par sīkumiem, ko atvērs un pavērs mums microsoft mākonis…

Crow
    Participant
    Nelabojams
    Participant

Mans še jau agrāk izteiktais paredzējums paredzējums piepildās – papriekš tevi uzliks uz mākoņa “adatas” un tad sāks kāst, kāst, kāst… un tu maksāsi, jo tev nebūs, kur likties…

Divi jautājumi – ko darīt, ja:

1) darba nosacījumi aizliedz datus nodot trešajām personām, t.i., arī turēt mākonī?

2) dators dajebkādu iemeslu dēļ nav pieslēgts pie interneta?

Vispār, izskatās, ka šāda politika varētu veicināt masīvu migrāciju prom no Win uz atvērto kodu. Mūsmājā tas jau pamazām notiek.

Man nav nekas pretī pret mākoņu lietošanu – kas grib un kam tas liekas ērti (nemaz nerunājot, ka var būt uzdevumi, kurus objektīvi labāk risināt caur mākoni), lai lieto. Bet kategoriski esmu pret šādas lietas uzspiešanu. Tā nav kādas jaunas ideoloģijas nepieņemšana, tā ir iestāšanās pret principu piespiedu kārtā nodot savu informāciju kādam, kas jebkurā brīdī tai var uzlikt ķepu vai vienkārši to pazaudēt.

ruukjis
    Participant

Esmu vairāk kā pārliecināts, ka uzņēmumiem tā politika būs savādāk – tas viņi lietotāju parasto var nospiest uz ceļiem, bet ne lielās korporācijas. Es zinu divas starptautiskas korporācijas, kuras pilnīgi noteikti patrieks ratā MS ar visu mākoni un esmu vairāk kā pārliecināts, ka ir ļoti daudz lielo gigantu ar tieši tādu pašu nostāju.

Nelabojams
    Participant

Un valdības jo īpaši. Š ī te reģistrēšanās mākonī taču ir fantastisks backdoor’s.

Andron MacBeton
    Participant

Taisa tik nesaprotamākus un sarežģītākus GUI, un kaukādus miglasmākoņus pūš. Miglmērkaķi orientē savu nākotnes “produku” citiem miglmērkaķiem, normāliem cilvēkiem būs bezmaz VL jāmērk.

BERILS
    Participant

Nu ko , tad pie astotā viss arī apstāsies.? Es smagi šaubos.

Jo ,manuprāt, tasir izteikts lai ažiotāžu saceltu apkārt ap produktu, un lai visi gaida/nāk/skatās/diskutē utt. kas tad būs šaja NINĒ.

Galvenais ir pievērst uzmanību. 🙂

m_janis
    Participant

Nu Adobe jau arī savus jaunākos produktus grib saistīt ar savu mākoni un mēneša vai gada maksu. Tas gan nevienam, kurš zin pareizos buramvārdus, netraucē šos softus lietot bez kādām piesaistēm un maksām. Tas pats būs arī ar W9 , ja vien šie neizdomās ko īpaši nejēdzīgu.

msh
    Participant

Maikrosofts vienkārši vēlas lai sivēns kļūtu par nākotnes winxp – OS, kuru joprojām masas lieto desmit gadus pēc tā izlaišanas par spīti maikrosofta pūliņiem.

akms47
    Participant

Canon 4D… 😀

[img]https://www.petapixel.com/assets/uploads/2010/05/canon3dmockup.jpg[/img]

Kaut kas jauns. 🙂

Nu protams, ka var būt, tikpat liels pārsteigums bija 7D un 6D. Aptrūksies cipari – mainīs burtus, bet pagaidām viss ir baumu līmenī.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā